صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

این رژیم غذایی عمرتان را طولانی می‌کند/ وقتی سکته چشمانتان را هدف می‌گیرد/ فواید دو بار ورزش کردن در روز

۱۱ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۱:۱۸:۱۲
کد خبر: ۴۴۹۱۱۲
اگر میخواهید بدانید دلیل لایه سفید روی زبان چیست؟ و اینکه چگونه با میل شدید به خوردن مقابله کنیم؟ حتما بسته سلامت امروز را بخوانید.
به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ،برای رعایت بهداشت دهان، علاوه بر مسواک زدن لازم است زبان نیز تمیز شود، زیرا در صورت رعایت نکردن بهداشت زبان، به مرور لایه‌های ضخیم روی آن ایجاد می‌شود.این حالت علت‌های زیادی دارد از جمله رسوب قارچی، مصرف برخی داروها، استعمال دخانیات، کمبود آب بدن و مصرف مشروبات الکلی. ممکن است این لایه سفید بر اثر خوردن غذا‌های چسبناک، نوشیدنی‌ها و مواد شیرین کننده مصنوعی مانند آدامس و آب نبات به وجود آید. این لایه سفید باعث بوی نامطبوع دهان و فعالیت باکتری مضر می‌شود. برای رفع این حالت می‌توان از درمان‌های خانگی استفاده کرد. در اولین گام بهتر است مصرف آب را افزایش دهید و از موادغذایی سالم و سرشار از فیبر استفاده کنید.اما درمان‌های خانگی:


*نمک: این ماده طبیعی تمیز کننده زبان است. کمی نمک روی زبان بپاشید و با مسواک روی زبان بکشید. این روش در یک هفته نتیجه می‌دهد (این روش برای افراد مبتلا به فشار خون مفید نیست).

*مسواک: با مسواک روی زبان بکشید تا تمیز شود.

*توت فرنگی: از این میوه اغلب برای سفید کردن دندان استفاده می‌شود. اما برای تمیز کردن زبان نیز مفید است.

*لیمو با جوش شیرین: مخلوطی از این ۲ را به دندان و زبان بمالید تا دهان خوش بو شود، دندان‌ها سفید و لایه سفید روی زبان نیز برطرف شود.

*ماست: حاوی باکتری‌های مفید است که قارچ‌های ایجاد کننده لایه سفید را از بین می‌برد.
 
*زردچوبه: مخلوطی از این ادویه و آب لیمو را روی زبان بکشید.

* دهان شویه: پس از مسواک زدن، دهان خود را با دهان شویه بشویید.

*سیب: برای سفیدی دندان، رفع بوی دهان و تمیز کردن زبان، سیب بخورید.
 
وقتی سکته چشمانتان را هدف می‌گیرد

محمد طاهر رجبی جراح متخصص چشم و فوق تخصص جراحی پلاستیک ترمیمی چشم درباره عارضه‌ای به نام سکته چشمی شناخته می‌شود بیان کرد: ۲ دسته اصلی برای این اختلال در نظر گرفته‌اند که دسته اول اختلالات شریانی‌اند و در آن‌ها عمل خونرسانی به چشم دچار مشکل می‌شود که اغلب به صورت ناگهانی و در طول شب اتفاق می‌افتد؛ این اختلال افت ناگهانی دید و حتی نابینایی ناگهانی را در پی دارد و معمولا رنگ شبکیه چشم را سفید رنگ می‌کند؛ اختلالات شریانی ۲ نوع دارند که یا شریان مرکزی شبکیه چشم یا یگی از شاخه‌ها بسته می‌شود.


وی با تاکید به اینکه کاهش شدید دید نشانه اصلی بروز این عارضه به خصوص در هنگام بسته شدن شریان مرکزی است، ادامه داد: گاهی فقط یکی از عروق کوچک که آن‌را شریان شاخه‌ای می‌نامند بسته می‌شود؛ این نوع انسداد منجر به از بین رفتن یکی از قسمت‌های شبکیه و ایجاد لکه سیاه رنگ در زاویه دید می‌شود.رجبی اظهار کرد: دسته دوم از این اختلالات مربوط به انسداد رگ‌های وریدی یا رگ‌های خروجی خون از چشم است؛ این دسته هم علائمی مشابه با دسته قبل دارد، اما تخلیه نشدن خون ورودی از چشم منجر به قرمزی و مشکل در شبکیه چشم می‌شود.

این جراح متخصص چشم با تاکید به احتمال بیشتر بروز این عارضه در سنین بالا به ویژه در آقایان تصریح کرد: وجود برخی بیمار‌های زمینه‌ای از جمله دیابت، مشکلات عروقی، فشار خون و کلسترول بالا از عوامل تاثیر گذار بر سکته چشمی هستند.وی با اشاره به نوع دیگری از انسداد شریان‌های خون رسانی بیان کرد: شایع‌ترین علت بروز سکته چشمی به خصوص در افراد مبتلا به دیابت و فشار خون مسدود شدن راه‌های خون‌رسانی به عصب‌های پشت چشم است؛ این اختلال معمولا افت دیدی شدید، اما برگشت پذیر را برای بیمار به دنبال دارد.رجبی با تاکید بر اهمیت درمان به موقع در این بیماری گفت: معمولا برای درمان اختلالات شریانی تنها ۹۰ دقیقه وقت داریم، معمولا با تجویز دارو‌های فشار و دیگر روش‌های درمانی اقدام به پایین آوردن فشار داخل چشمی می‌کنیم، اما در بعضی مواقع حتی ممکن است ناچار به تخلیه مایع از خود چشم باشیم.
 
فواید دو بار ورزش کردن در روز
 
حتماً می‌دانید که ورزش روزانه هم برای سلامتی و هم برای کاهش وزن مفید است؛ اما تکرار کردن تمرینات یکنواخت با همان شدت یکسان تفاوت خاصی ایجاد نمی‌کند.دو بار ورزش کردن در روز معمولاً برای ورزشکارانی است که در سطح بالایی ورزش می‌کنند و برای یک آدم معمولی، یک جلسه ورزش در روز کافی است؛ اما این دلیل نمی‌شود شما نتوانید دو بار در روز ورزش کنید.


اگر بتوانید برنامه‌ای مناسب شرایط و هدفتان تنظیم کنید حتماً می‌توانید با دو بار در روز ورزش کردن از فواید بی‌نظیری بهره‌مند شوید.صبح‌ها سعی کنید روی عضلات بزرگ‌تر متمرکز شوید و در ابتدای عصر بیشتر تمرینات مجزا را برای عضلات کوچک‌تر، چون ساق پا، بازو و گردن انجام دهید.طبق مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۷ انجام شد معلوم شده سبک زندگی یکجانشینی، ریسک فاکتوری برای بیماری‌های قلبی و افزایش سایز کمر است.صبح‌ها سعی کنید روی عضلات بزرگ‌تر متمرکز شوید و در ابتدای عصر بیشتر تمرینات مجزا را برای عضلات کوچک‌تر، چون ساق پا، بازو و گردن انجام دهیددو بار در روز ورزش کردن، فعالیت روزانه‌تان را بیشتر می‌کند و می‌تواند کمک خوبی برای افزایش عضله سازی و تقویت عضلات باشد.دو بار در روز ورزش کردن به شما اجازه می‌دهد ظرفیت سوخت و ساز خود را بالا ببرید، سنتز پروتئین را افزایش دهید و خروجی آنابولیک بهتری بگیرید. همه‌ی این‌ها سلامت و عملکرد کلی ورزشی‌تان را بهبود خواهند داد.

اما یادتان باشد که بین دو جلسه تمرین در روز باید دست کم شش ساعت فاصله بگذارید و هر دو وعده باید شامل تمرینات با شدت متوسط باشند.اگر می‌خواهید با شدت بیشتری تمرینات را انجام دهید پس فاصله‌ی دو وعده تمرین را بیشتر کنید.تمرینات قدرتی را اول صبح و تمرینات کوتاه مدت‌تر را در ساعات بعدی روز انجام دهید.تمرین خود را به آرامی شروع کنید و تدریجاً شدت را افزایش دهید.برای ریکاوری بهتر عضلات بین دو وعده تمرین یک چُرت کوتاه بزنید و حتماً در این فاصله، تغذیه‌ی مناسب و آب رسانی به بدن داشته باشید.در روز‌های استراحت مدیتیشن کنید و استراحت پویا داشته باشید.تنوع در تمرینات روزانه را فراموش نکنید تا همه‌ی هدف‌هایتان را شامل شوند.یادآوری می‌کنیم که تمرینات شما باید کنترل شده باشند تا دچار تمرین زدگی نشوید و استرس و فشار بیش از حد به بدن وارد نشود.

سکته گوش چیست؟

دکتر ابراهیم رزم پا - فوق تخصص جراحی سر و گردن درباره چگونگی بروز سکته گوش گفت: سکته گوش یک آسیب ناگهانی است که فرد به طور ناگهانی شنوایی خود را به طور کامل یا ناقص از دست می‌دهد. این مکانیسم، مانند سکته قلبی یا مغزی است و خون‌رسانی به دلایل نامشخصی قطع شده و اکسیژن به بافت نمی‌رسد و در نتیجه بافت نابود شده و عملکرد خود را از دست می‌دهد. در این بیماری به گوش داخلی آسیب وارد شده و سلول‌های مژکدار داخل حلزون گوش به سبب کمبود اکسیژن تخریب می‌شوند.


عوامل موثر در بروز سکته گوش

رزم‌پا با بیان اینکه کمبود اکسیژن علت اصلی سکته گوش نیست، گفت: سکته گوش انواع گوناگونی دارد و عوامل متعددی در آن دخیل هستند. مهم‌ترین عامل خودایمنی است و به دلیل نامشخصی سیستم ایمنی ضعیف و دستخوش تغییرات شده است. همچنین ضربه به گوش، شکسته شدن دیوار صوتی، مصرف برخی دارو‌ها بخصوص خانواده آمینوگلیکوزیدها، عفونت‌های مزمن، عوامل ویروسی مانند اوریون، تومور‌ها و اختلالات متابولیک و هورمونی در بروز بیماری نقش بسزایی دارند.وی افزود: وقتی سکته گوش برای بیمار رخ می‌دهد، یافتن علت اصلی چندان آسان نیست، اما مطالعات نشان داده یک عامل، اشکالاتی را در سیستم ایمنی بدن ایجاد می‌کند؛ یعنی شرایط داخلی بدن بر هم می‌خورد و با یک محرک مانند استرس، کری ناگهانی پدید می‌آید.

مهم‌ترین نشانه‌ها در سکته گوش

این متخصص گوش و حلق و بینی درباره نشانه‌های سکته گوش گفت: مهم‌ترین نشانه، وز وز گوش و سنگین شدن آن است. این نشانه برای همه بیماران باید هشداردهنده باشد و هر چه سریع‌تر به پزشک مراجعه کنند. البته روند تدریجی این بیماری اغلب سه روز به طول می‌انجامد؛ بخصوص در کسانی که دچار ترومای گوش شده باشند. سرگیجه و نداشتن تعادل هم ممکن است وجود داشته باشد. ولی همیشه این علامت‌ها، نشانه سکته گوش نیستند. گاهی فرد در سلامت کامل بوده و به طور اتفاقی شنوایی‌اش کاهش می‌یابد یا از بین می‌رود.

آیا کری در سکته گوش، دائمی است؟

رزم پا درپاسخ به این سوات که آیا کری در سکته گوش، دائمی است یا خیر؟ گفت: بیمارانی که سریع و در همان مراحل اولیه به ما مراجعه می‌کنند، شانس بهبودشان بالاتر است و تقریبا می‌توان گفت: نیمی از بیماران به طور نسبی درمان می‌شوند. ولی در یک چهارم بیماران، درمان موثر واقع نمی‌شود و کری تا آخر عمر باقی می‌ماند.

راه‌های درمانی سکته گوش

استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره راه‌های درمانی کری در سکته گوش گفت: درمان به صورت دارویی و درمان رایج، کورتون با دوز بالاست. کورتون بیماری را کنترل می‌کند یا بهبود می‌بخشد، اما شرایط استرس‌زا مانند استرس ناشی از جراحی، استرس‌های ناشی از تغییر مکان، فشار‌های سنگین و مصرف بعضی دارو‌ها باید برطرف شود. ثابت شده که استرس سیستم ایمنی را تضعیف می‌کند. با برداشتن عامل استرس‌زا نیز شرایط تا حدود زیادی بهتر می‌شود.
 
این رژیم غذایی عمرتان را طولانی می‌کند

مطالعات زیادی درباره مزیت‌های رژیم غذایی مدیترانه‌ای انجام‌شده، اما تحقیقی که مستقیم روی افراد مسن منطقه تمرکز کرده باشد، انجام‌نشده بود.


تحقیق جدید صورت گرفته توسط I.R.C.C.S موسسه مغز و اعصاب مدیترانه در ایتالیا این موضوع را به‌طور علمی و روی ۵۲۰۰ نفر بالای ۶۵ سال به مدت ۸ سال انجام داده و به نتایج درخور توجهی هم رسیده است. تحقیق دوم با افزایش تعداد افراد موردبررسی قرارگرفته به ۱۲ هزار نفر از روی سایر مطالعات و تحلیل داده‌ها انجام‌شده است. تحقیق مذکور در مجله انگلیسی Nutrition منتشرشده و توضیح داده است چگونه یافته‌های علمی درباره افراد مسنی که رژیم غذایی مدیترانه‌ای داشتند با عمر طولانی آن‌ها مطابقت داده‌شده است.

ابتدا اینکه این نوع رژیم غذایی مانع از بروز مرگ زودرس در افراد می‌شود.سبک زندگی و غذایی مردم در جنوب ایتالیا و یونان با مردم اروپای شمالی و آمریکای شمالی مورد مقایسه قرار گرفت و به این نتیجه رسیدند که: مصرف زیاد غذا‌های گیاهی و سیبزجات، آجیل، میوه، غلات و روغن‌زیتون و مصرف متوسط لبنیات، گوش و شراب قرمز و نیز مصرف کم تخم‌مرغ و شیرینی می‌تواند عوامل مؤثر بر طول عمر باشد.تحقیق روی راز بقای ۵۲۰۰ نفر از افراد ۶۲ سال با بالای منطقه مولیس در مرکز ایتالیا نیز بخشی از این تحقیق جدید شد تا نشان دهد رژیم غذایی مدیترانه‌ای با طول عمر رابطه مستقیم دارد.
 
چگونه با میل شدید به خوردن مقابله کنیم؟

خوراکی‌های سرشار از مواد قندی و کربوهیدرات‌ها معمولا عامل تشدید میل به خوردن هستند و کنترل این ولع را دشوار می‌کنند.پاسخ دادن به این میل شدید ممکن است به مرور زمان به یک عادت تبدیل شود و معمولا هم ساده‌ترین راه برای ارضای این میل، روی آوردن به مواد قندی و کربوهیدرات‌ها بدون در نظر گرفتن عوارض این قبیل خوردنی‌ها برای سلامتی است.هرچند، درصورتیکه فرد تصمیم قطعی بگیرد که به طور مثال با رعایت یک رژیم غذایی جدی این عادت را ترک کند به سرعت می‌توان میل شدید به خوردن را کنار گذاشت.از جمله راهکارهای دیگری که می‌توان از آن‌ها برای کنترل ولع شدید به خوردن کمک گرفت شامل موارد زیر است:

آب بنوشید
بدن می‌تواند در مورد احساس تشنگی و گرسنگی دچار اشتباه شود و نوشیدن آب ممکن است به کنترل میل به خوردن کمک کند. درحقیقت، این امکان وجود دارد که بدن سیگنال‌های مغز را اشتباه پردازش کرده و آنچه که میل به خوردن احساس می‌شود ممکن است در واقع نشانه‌ای از تشنگی باشد.محققان در سال ۲۰۱۴ روی چندین زن دارای اضافه وزن که روزانه ۱.۲ لیتر آب اضافی مصرف می‌کردند، مطالعاتی انجام دادند. نتایج بررسی‌ها نشان داد افرادی که آب می‌نوشند وزن و چربی بدنی کمتری دارند.همچنین نتایج مطالعه دیگری نشان داد که نوشیدن دو فنجان آب پیش از وعده غذایی در کنار رژیم غذایی با میزان کالری پایین به افراد میانسال و مسن دارای اضافه وزن کمک می‌کند که وزن خود را از دست بدهند.

ورزش کنید

در سال ۲۰۱۵، محققان نتایج مطالعه‌ای را که در مورد تاثیر ورزش کردن روی میل به خوردن شکلات در افراد مبتلا به اضافه وزن انجام گرفته بود، منتشر کردند. در این بررسی مشخص شد ۱۵ دقیقه پیاده‌روی نسبت به نشستن در کاهش میل به مصرف شکلات موثرتر است.


استرس خود را کاهش دهید

ورزش‌های کاهنده استرس همچون تای‌چی می‌تواند میل شدید به خوردن را کاهش دهد. استرس می‌تواند در احساس گرسنگی نقش داشته باشد و عوامل استرس‌زا در طولانی مدت باعث می‌شود برخی از افراد به خوردن خوراکی‌هایی تمایل پیدا کند که حاوی قند یا سرشار از کالری هستند.

از گرسنه ماندن خودداری کنید

بسیاری از افرادی که رژیم می‌گیرند کالری مصرفی را کاهش می‌دهند. این محدودیت در مصرف کالری فرد را دچار مشکل کرده و باعث می‌شود فرد بیشتر احساس گرسنگی داشته باشد. درصورتیکه فرد در تمامی مواقع احساس گرسنگی داشته باشد لازم است در رژیم غذایی خود تغییرات خاصی را اعمال کند تا به کنترل میل به خوردن مواد قندی و کربوهیدرات‌ها کمک کند.

مقدار بیشتری پروتئین مصرف کنید

افزایش میزان مصرف پروتئین ممکن است میل به خوردن را کاهش داده و احساس گرسنگی را به تاخیر اندازد.

گاهی اوقات در برابر میل به خوردن تسلیم شوید

کاملا نادیده گرفتن میل شدید به خوردن پیامدهای منفی به همراه دارد. به همین دلیل خوب است گاهی اوقات رژیم غذایی خود را کنار بگذاریم.

آدامس بجوید

برخی از افراد تصور می‌کنند جویدن آدامس فاقد قند به رفع میل شدید به غذا خوردن کمک می‌کند. بررسی انجام شده در سال ۲۰۱۵ نشان داد جویدن آدامس اشتها را کاهش داده که به دلیل تاثیرات فرآیند جویدن آدامس است.
 
راهکار‌هایی برای کاهش وزن بیشتر پس از ورزش

بسیای از افراد تصور می‌کنند که برنامه ورزشی آن‌ها است که میزان وزن کم کردن را مشخص می‌کند، اما کار‌های دیگری که بعد از ورزش یا در زمانیکه ورزش نمی‌کنیم انجام می‌دهیم نیز بسیار مهم و اثرگذار هستند.برای این که نتیجه ورزش را بیشتر کنیم باید به بدن امکان این که ریکاوری انجام دهد را بدهیمکار‌هایی که در زمان خارج از ورزش انجام می‌دهیم به اندازه ورزش مهم هستند.توصیه‌های زیر می‌تواند به شما کمک کند تا کاهش وزن بیشتری داشته باشید و اثرگذاری ورزش و افزایش دهید:

۱. بخوابید:
خوابیدن به کاهش وزن کمک می‌کند. خواب عمیق کمک می‌کند که بافت‌های عضلانی ترمیم شوند و هورمون رشد افزایش یابد. کمبود خواب باعث افزایش وزن می‌شود. زمانی که خسته هستید بدن شما موادی ترشح می‌کند که بیشتر نیاز به قند پیدا می‌کنید. بدن غذا و مواد غذایی که سریع به انرژی تبدیل شوند را می‌طلبد.
 

۲. انجام فعالیت‌های آرام:
در بین روز‌هایی که ورزش شدید و سنگین انجام می‌دهید فعالیت آرام داشته باشید. این کار باعث می‌شود که جریان خون در عضلات ادامه پیدا کند. درد عضلانی کمتر شود و سیستم عصبی فعال باشد. برای مثال ورزش‌هایی همچون یوگا یا پیاده روی انجام دهد.

۳. به غذای بعد از ورزش توجه کنید:
بعد از ورزش یک میان وعده مفید مصرف کنید. سعی کنید در این میان وعده پروتئین داشته باشید. تخم مرغ می‌تواند مناسب باشد. شیر کم چرب و آب میوه نیز گزینه‌های خوبی هستند.

۴. ماساژ داشته باشید:
ماساژ بعد از ورزش می‌تواند ۶۰ درصد به ریکاوری کمک کند. ماساژ تورم بافت‌های ماهیچه‌ای را کاهش می‌دهد و میزان جریان خون را افزایش می‌دهد.

۵. بیشتر آب بنوشید:
کمبود آب باعث می‌شود که سوخت و ساز بدن کاهش یابد. برای هر ساعتی که ورزش می‌کنید ۵۰ تا ۶۰ میلی لیتر آب نیاز دارید. یک بطری آب استاندارد حدود ۵۰۰ میلی لیتر است. چهار بطری آب معادل هشت لیوان آب است.
 

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *