چالشهای اولین جلسه پارلمان عراق/ انتخاب مجدد حیدرالعبادی شایسته نیست
کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: دخالت آمریکا و عربستان برای انتخاب حیدرالعبادی به عنوان نخست وزیر عراق و مخالفت برخی جریانهای سیاسی عراق با حیدرالعبادی یک چالش جدی در ایجاد و تشکیل دولت عراق تلقی میشود.
وی ادامه داد: با توجه به وجود اختلافات در فراکسیونهای پیروز انتخابات برای تشکیل یک دولت ائتلافی و انتخاب نخست وزیر به نظر میرسد تشکیل پارلمان عراق در جلسات اول با چالشهایی همراه خواهد بود.
کارشناس مسائل غرب آسیا تاکید کرد: اولین چالش اینکه در قانون اساسی، یک رئیس سنی و سپس رئیس دائمی به صورت رایگیری انتخاب خواهند شد، البته مشکل در تشکیل پارلمان نیست بلکه تشکیل دولت جدید اما و اگرهایی دارد.
هانیزاده با بیان اینکه اختلاف نظرهای شدیدی میان طیفهای سیاسی عراق بر سر انتخاب نخست وزیر وجود دارد، عنوان کرد: دخالت آمریکا و عربستان برای انتخاب حیدرالعبادی به عنوان نخست وزیر عراق و مخالفت برخی جریانهای سیاسی عراق با حیدرالعبادی یک چالش جدی در ایجاد و تشکیل دولت عراق تلقی میشود.
به گفته وی، فرستاده ویژه آمریکا در عراق، درحال فشار به جریانهای سیاسی از جمله اهل سنت و کردها برای انتخاب حیدرالعبادی به عنوان نخست وزیر، با مخالفت جریانهای شیعه همراه بوده است.
کارشناس مسائل غرب آسیا خاطرنشان کرد: انتخاب نخست وزیر در عراق اگر بر اساس اراده و فرمول آمریکا و عربستان شکل بگیرد ، عراق شاهد یک بحران جدید خواهد بود. همچنین اگر حیدرالعبادی بار دیگر به عنوان نخست وزیر به ملت عراق تحمیل شود، یکسری اختلافات شدیدی میان جریانهای شیعه بهوجود خواهد آمد.
هانیزاده افزود: ضمن اینکه ائتلافهای سنی و ائتلاف کردهای عراق، مشکلاتی با حیدرالعبادی دارند. لذا تشکیل دولت با یکسری مشکلات و اختلافاتی همراه خواهد بود و جریانهای شیعه دچار شکاف شدیدی میشوند.
وی یادآور شد: در تشکیل پارلمان جدید عراق مشکلی وجود ندارد و اعضای پارلمان مشخص شده اند. مشکل اصلی این است که چه فراکسیونی پیروز خواهد بود. موضوع دوم نیز انتخاب نخست وزیر است که بسیاری از فراکسیونهای شیعه معتقدند که حیدرالعبادی شایسته انتخاب برای دوره دیگری نیست.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *