آمادگی و اشتیاق دولت برای شنیدن نظرات نخبگان
خبرگزاری میزان - به گزارش روابط عمومی مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری، پس از راهاندازی سامانه «سرآمدان» در مرکز بررسیهای استراتژیک با هدف تحقق وعده رئیس جمهور مبنی بر استفاده از ظرفیت شبکه نخبگانی و تسهیل ارتباط نخبگان با بدنه دولت و دستگاههای اجرایی، چالشهای سیاستی مختلفی در این سامانه در معرض قضاوت و اظهارنظر نخبگان قرار گرفت.
یکی از این چالشهای سیاستی مطرح شده در سامانه «سرآمدان»، چالش «روشها و ابزار جایگزین برای ارز ترجیحی» بود که در سامانه مطرح و مشارکت نخبگان را در پی داشت و مرکز بررسیهای استراتژیک نیز پس از گردآوری کلیه نظرات و بررسی پیشنهادات ارسالی، برگزیدگان شرکت کننده در این چالش را انتخاب کرد.
از اینرو بعدازظهر سهشنبه سوم آبان ماه سالجاری در مراسمی با حضور رئیس مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری، از برگزیدگان مشارکتکننده در این چالش سیاستی تقدیر به عمل آمد.
در ابتدای این مراسم محمدصادق خیاطیان بر اهتمام دولت بر ارتباط با جامعه متخصصان و نخبگان کشور تاکید کرد و راهاندازی سامانه «سرآمدان» و مشارکت صاحبان ایده و اندیشه در مباحث مطرحشده در این سامانه را یکی از نشانههای حضور بدنه نخبگانی کشور در نظام تصمیمسازی کشور دانست.
رئیس مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری تصریح کرد: دولت هم اشتیاق و هم آمادگی دارد تا نظرات و بحثهای جامعه نخبگانی کشور را که حاصل علم، دانش و تجربهای است که اندوختهاند را بشنود. یکی از ماموریتهای مرکز بررسیهای استراتژیک نیز همین ارتباط با جامعه نخبگانی بوده است.
وی در ادامه به فلسفه راهاندازی سامانه «سرآمدان» در مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری اشاره کرد و گفت: شکلگیری این سامانه به پیگیریهای مجدانه رئیس جمهور پس از سفرهای استانی ایشان و تاکید بر ضرورت توجه به نظرات کارشناسان و نخبگان کشور برمیگردد. از اینرو پس از آسیبشناسی سامانههای مشابه در کشور، این سامانه بلافاصله طی زمان کوتاهی توسط این مرکز با تاکید بر تعاملی بودن و مساله محور بودن آن طراحی و اجرا شد.
به گفته خیاطیان، سامانه «سرآمدان» به گونهای طراحی شده که قابلیت ارائه نظر صاحبان ایده و اندیشه درباره موضوعات و مسائل روز دستگاههای اجرایی را داشته باشد. از سوی دیگر امکانی را فراهم کردیم که هر شخصی در هر کجای کشور که دارای ایده و طرحی است، بتواند آن را در سامانه بارگذاری کرده و ما بتوانیم نیز به بررسی و پایش آن بپردازیم.
رئیس مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری ادامه داد: سامانه «سرآمدان» همچنان قابلیت بروزرسانی دارد و تمام افرادی که به این سامانه مراجعه میکنند میتوانند با طرح نظرات و پیشنهادات خود ما را در کاربردیتر کردن آن یاری کنند. تلاش ما این بوده تا با فراهم کردن زمینه مناسب برای طرح نظرات صاحبان ایده از یک سو و ارتباط و ارائه این نظرات با دستگاههای اجرایی کشور، زمینه ارتباط روزافزون نخبگان با دولت را فراهم کنیم.
خیاطیان در پایان به شکلگیری میزهای دانشگاه-دولت در استانها از سوی این مرکز اشاره کرد و گفت: این مرکز در بسته ارتباط با نخبگان، نهادسازی و ایجاد ساختاری برای این ارتباط را با راهاندازی میز دانشگاه-دولت به صورت پایلوت در 5 دانشگاه کشور پیشبینی کرده است. امیدواریم با شکلگیری این میز در سایر دانشگاهها و حضور همه صاحبنظران، نظرات نخبگان هر استان، هم در خصوص مسائل کلان کشور و هم درباره مسائل استانی به مسئولان به خوبی منعکس شود.
در پایان این نشست نیز حاضران در جلسه به ارائه راهکارهای خود درباره نحوه تعمیق ارتباط نخبگان با بدنه دولت پرداختند و پیشنهادهای کاربردی خود را در مورد ارتقای سامانه «سرآمدان» مطرح کردند.
انتهای پیام/