صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

استانداردهای دوگانه آمریکا؛ جنگ‌های خارجی و قطبی سازی جهان

۰۴ آبان ۱۴۰۱ - ۰۸:۲۵:۳۱
کد خبر: ۴۴۸۹۰۴۴
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
جنگ‌های آمریکا در سطح جهان و استانداردهای دوگانه این کشور موجب قطبی سازی جهان شده است.

خبرگزاری میزان - بارها از مفهوم «استثناگرایی آمریکا» برای توضیح سیاست خارجی این کشور استفاده کرده‌اند؛ برای همه مقاصد، «استثناگرایی آمریکایی» یک ایدئولوژی است که تمامی طیف سیاسی این کشور، از دموکرات‌ها تا جمهوری خواهان را در بر می‌گیرد.

به گزارش «میدل ایست آی»، این تصور پدیدار شده که برخی از معیارهای اصلی استثناگرایی آمریکایی از طریق سیاست‌های هویتی مبتنی بر لیبرال و کنشگران به‌روز می‌شوند.

«هنری کیسینجر»، سیاستمدار کهنه‌کار آمریکایی، در کتاب نظم جهانی خود چنین استثنایی را اینگونه تعریف کرده که اصول آمریکایی «جهانی هستند و دولت‌هایی که آنها را اجرا نمی‌کنند کاملا مشروعیت ندارند.»

این مفهوم چنان ریشه در «تفکر آمریکایی» دارد که این کشور مدعی است «بخشی از جهان در وضعیت نامناسب، موقتی زندگی می‌کند و روزی [از سوی آمریکا] به وضعیت مطلوبی می‌رسد.»

پیامد نهایی چنین دکترینی تضاد نهفته بین آمریکا و کشورهایی است که با «اصول جهانی» آن همسو نیستند؛ از زمان پایان جنگ سرد، این درگیری به طور متناقضی آشکارتر شده است.

بر اساس گزارشی از سرویس تحقیقات کنگره، از 469 مداخله نظامی آمریکا در سراسر جهان از سال 1798، بیش از نیمی -در مجموع 251- بین سال‌های 1991 تا 2022 انجام شده است.

در طول چهار دهه گذشته، نئولیبرالیسم کانون چنین تنش‌هایی بوده است. وسواس آن با دست پنهان بازار، خصوصی‌سازی، مقررات‌زدایی و اقتصاد آزادسازی موجب نابرابری‌های عظیم و فروپاشی مالی شده است که به نوبه خود باعث رکود و نابرابری‌های بیشتر شده است.

در طول چهار دهه گذشته، نئولیبرالیسم کانون چنین تنش‌هایی بوده است. وسواس آن با دست پنهان بازار، خصوصی‌سازی، مقررات‌زدایی و اقتصاد آزادسازی موجب نابرابری‌های عظیم و فروپاشی مالی شده است که به نوبه خود باعث رکود و نابرابری‌های بیشتر شده است.

به نظر می‎رسد استثناگرایی دموکرات‌ها نه تنها دشمنان خارجی آن را هدف قرار دهد، بلکه بخش بزرگی از مردم آمریکا را نیز هدف قرار داده است.

استثناگرایی آمریکایی با استانداردهای دوگانه خود بسیاری از کشورها و فرهنگ‌ها را در سراسر جهان از خود بیگانه کرده است؛ استثناگرایی دموکراتیک خطر شکستن و بیگانگی بیشتر بخش‌هایی از جوامع غربی را در پی دارد که پیش از این و به میزان زیادی توسط نابرابری‌های نئولیبرالیسم مجازات شده‌اند.

انتهای پیام/


برچسب ها: آمریکا جو بایدن

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *