صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آغاز ثبت نام دومین آزمون استخدامی بخش خصوصی/ ضریب پایداری مشاغل محاسبه می‌شود

۱۰ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۰:۴۴:۵۸
کد خبر: ۴۴۸۸۶۸
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
دبیر شورای سیاست گذاری آزمون استخدام بخش خصوصی گفت: شروع ثبت نام برای این آزمون از شهریور ماه آغاز و در آبان ماه مرحله غیر حضوری و در آذرماه سال جاری مرحله حضوری برگزار می‌شود.

به‌ گزارش خبرنگار‌ گروه اقتصادی ، محمدحسین قمری در نشست خبری دومین آزمون استخدام بخش خصوصی شرکت‌های صنعتی، تجاری و فناور به ارائه گزارش نخستین آزمون استخدامی بخش خصوصی در سال ۹۶ پرداخت و گفت: در آزمون دوره نخست ۶۰ هزار شرکت کننده در ۲۶۶ عنوان شغلی شرکت کردند که از این تعداد ۲۰ هزار نفر شغل مصاحبه شغلی در ۷ استان صورت گرفت.

وی افزود: در دوره نخست ۲۸ هزار فرصت شغلی از بیش از ۱۱۰۰ شرکت خصوصی و دانش بنیان، بیش از ۹۰۰۰ معرفی برای ۶۳۰۰ نفر به صورت انحصاری و استخراج شایستگی‌های شغلی از مجموع تقاضا و عرضه از نمونه اقدامات صورت گرفته در دوره گذشته بوده است.

دبیر شورای سیاست گذاری آزمون استخدام بخش خصوصی اظهار‌کرد: آزمون استخدامی بخش خصوصی از سه قسمت ثبت نام و برگزاری مرحله اول آزمون به صورت اینترنتی، کسب امتیاز و برطگرای مرحله دوم آزمون در ۷ استان و در نهایت ۶ هزار و ۳۰۰ معرفی انحصاری به هزار و ۱۰۰ شرکت، سازمان و نهاد تجاری و فناور صورت گرفت.
 
دبیر شورای سیاست گذاری آزمون استخدام بخش خصوصی در بخش دوم صحبت‌هایش به معرفی شورای سیاست گذاری دومین آزمون استخدامی پرداخت و گفت: شورای سیاست گذاری متشکل از افراد و نهاد‌هایی که دغدغه اشتغال دارند و مرتبط با این مسئله هستند برگزار می‌شوند که از نمونه‌های آن‌ها می‌توان به آقا محمدی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، سپهری رئیس موسسه کار و تامین اجتماعی، کرمی مشاور معاون رئیس جمهور و دبیر ستاد فرهنگ علم، فناوری واقتصاد دانش بینان اشاره کرد.

قمری در خصوص دومین آزمون استخدام بخش خصوصی گفت: شروع ثبت نام برای این آزمون از شهریور ماه آغاز و در آبان ماه مرحله غیر حضوری برگزاری می‌شود.گفتنی است مرحله حضوری نیز در آذرماه سال جاری خواهد بود.
 
وی با اشاره به اینکه این آزمون در ۸ دسته شغلی و ۲۲۲ عنوان تعریف شده تصریح کرد: در این آزمون طراحی واجرا مبتنی بر شایستگی‌های شغلی بومی صورت گرفته و دارای ویژگی‌هایی مانند افزودن آموزش‌های مهارت‌های نرم و راهنمای تخصصی برای تمام شرکت کنندگان است.
 
دبیر شورای سیاست گذاری آزمون استخدام بخش خصوصی خاطر نشان کرد: در این دوره شاهد اضافه شدن مشاغل پردرآمد جدید برای شرکت‌ها و صنایع کشور و فراهم شدن امکان معرفی به فرصت‌های شغلی شرکت‌های خارج از کشور فراهم شده است.

قمری در توضیح ۸ گروه شغلی گفت: دسته اول مشاغل به هنر، رسانه و آموزش، دسته دوم مالی وا داری، دسته سوم مهندسی، دسته چهارم مشاغل مدیریتی، دسته پنجم بازاریابی وفروش، دسته ششم کارشناسی وارائه خدمات، دسته هفتم فناوری اطلاعات و دسته هشتم مشاغل فنی واجرایی تخصیص یافته است.
 
وی در توضیح تفاوت‌های این آزمون با سایر آزمون‌های استخدامی رایج در کشور گفت: در این آزمون شاهد ارائه راهنمای جامع شغلی و کارنامه تفصیلی مبتنی بر تحلیل نتایج شایستگی‌های شغلی هر فرد و امکان جانمایی داوطلبان در مشاغل متنوع بر اساس تناسب فرد با سن و مدرک تحصیلی هستیم.
 
دبیر شورای سیاست گذاری آزمون استخدام بخش خصوصی عنوان کرد: از مزایای دیگر این آزمون به عدم اخذ هزینه‌های اضافه تحت عناوینی همچون هزینه مصاحبه، معرفی در طی فرآیند هستیم واولویت بندی داوطلبان بر اساس توانایی‌ها و شایستگی‌های شغلی به جای تکیه بر عوامل فردی نظیرمدرک دانشگاهی و یا معدل است.
 
وی در توضیح انتقاد‌هایی به داور‌ها و ارزیاب‌های بخش مصاحبه گفت: انتقاد به داور‌ها طبیعی است، اما در این دوره اولویت اول مصاحبه کنندگان را مدیر‌های شرکت‌ها، اولویت دوم هیئت علمی دانشگاه‌ها که در بخش صنعت نیز فعالیت می‌کنند و اولویت سوم به خبره‌های هر شغل اختصاص یافته است.
 
دبیر شورای سیاست گذاری آزمون استخدام بخش خصوصی در توضیح احتمال تقلب در مرحله نخست آزمون (مرحله اینترنتی) گفت: تا جای ممکن امکان تقلب را کاهش داده ایم، اما همچنان این احتمال وجود دارد به همین خاطر در مرحله مصاحبه ۴ تا ۵ برابر ظرفیت حضور پیدا می‌کنند که در این مرحله متوجه تقلب خواهیم شد.

قمری در توضیح شاغلین خارج از کشور گفت: برخی نهاد‌ها با وزارت کار تفاهم نامه‌ای برای تامین نیرو امضا کرده اند که این آزمون شامل این گروه از مشاغل می‌شود.
 
وی در پاسخ به در خصوص ارزیابی عملکرد افراد شاغل پس از استخدام و حضور درست آن‌ها در جایگاه‌های خود گفت: ارتباط با شرکت‌های بخش خصوصی پس از استخدام نیز وجود دارد و ما بازخورد افراد استخدام شده را از آن‌ها می‌گیریم. همچنین در این آزمون با برگزاری مرحله شخصیت شناسی تلاش می‌شود متناسب‌ترین شغل به هر فرد پیشنهاد شود که در دوره‌های بعد می‌توان ضریب پایداری مشاغل را بررسی کنیم.
 
دبیر شورای سیاست گذاری آزمون استخدام بخش خصوصی در پاسخ به سوال دیگر در خصوص همکاری این آزمون با سایت‌های کاریابی گفت: در این آزمون بنا بر هم افزایی ملی و همکاری تمام سازمان‌های مرتبط در بحث اشتغال قرار گرفته و از تمام نیرو‌ها و سازمان‌های مرتبط استفاده شده است.

قمری با اشاره به اینکه هر فردی که مهارت لازم را داشته باشد جذب شرکت‌ها می‌شود گفت: در این آزمون سعی شده افراد مبتنی بر شایستگی و با اتکا به مهارت‌های خود انتخاب شوند.
 
وی در توضیح شرایط اقتصادی بخش خصوصی برای جذب نیرو گفت: تغییرات اقتصادی ماه‌های گذشته به نفع صادر کنندگان بوده تا جایی که در روز‌های گذشته رکورد صادرات از مرز خسروی شکسته شد که این فرصتی را برای شرکت‌های تولیدی ایجاد می‌کند.
 
دبیر شورای سیاست گذاری آزمون استخدام بخش خصوصی عنوان کرد: در سال جدید نیز تصمیم به ایجاد بیش از ۱ میلیون شغل فعال گرفته شده که در این راستا یک میلیارد دلار برداشت است صندوق ارزی صورت گرفته که می‌تواند به عنوان نقطه مثبت این دوره از آزمون باشد.

قمری بیان کرد: در این آزمون شرکت‌ها رتبه بندی نمی‌شوند و بنا بر اولویت بندی و درخواست ثبت شده آن‌ها در دیتا بیس فرد مناسب با شرایط درخواستی آن‌ها انتخاب می‌شود که این امر باعث می‌شود عرضه و تقاضا در بخش‌های مختلف را با هم بررسی کنیم.
 
وی در توضیح هزینه‌های آزمون برای شرکت‌ها گفت: اصل چرخ درآمد آزمون تسهیل گر هزینه شرکت‌ها است، زیرا آن‌ها را از هزینه‌های اضافی آشکار و پنهان دور می‌سازد.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *