صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

لزوم کاهش همایش‌های تکراری در نظام بانکی/ دخالت سهامداران بانکی باید به حداقل برسد

۱۰ شهريور ۱۳۹۷ - ۰۹:۵۱:۴۵
کد خبر: ۴۴۸۸۴۳
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
رئیس کل بانک مرکزی با تأکید بر توجه به الزامات بانکداری شرکتی، گفت: دخالت سهامداران در امور بانک‌ها باید به حداقل برسد و بانک‌ها به صورت حرفه‌ای اداره شوند.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی ، عبدالناصرهمتی در بیست و نهمین همایش بانکداری اسلامی ضمن تاکید بر کاهش سمینار‌ها و همایش تکراری در نظام بانکی گفت: هدف من این است که اینگونه همایش‌ها که کلی هستند کاهش پیدا کنند و تاکید ما بر همایش‌های موردی و جزئی است.

وی افزود: توجه به الزامات بانکداری شرکتی بخصوص توسط سهامداران باید بیشتر شود و بانک‌ها به سمتی کشیده شوند که به صورت حرفه‌ای اداره شوند.

رئیس بانک مرکزی با بیان اینکه یکی از برنامه‌های مهم اعمال این بحث خواهد بود، خاطر نشان کرد: چه در بانک‌های دولتی و چه در بانک‌های غیر دولتی دخالت سهامداران باید به حداقل برسد. این در حالی است که همه ما چه در داخل و چه در خارج از بانک‌ها به آن معترض هستیم.

همتی با تأکید بر فرمایشات مقام معظم رهبری اظهار کرد: اتفاقی که در سیستم ارزی و بانکی کشور رخ داده نتیجه ناترازی عمیق سیستم بانکی، رشد نقدینگی و اصرار به تداوم نقدینگی در کشور است.

وی افزود: تا وقتی که این روال پیش برود فشار به بازار ارز وارد می‌شود و اگر این روند را به بی برنامگی‌ها در اعمال سیاست‌های پولی و ارزی اضافه کنیم می‌فهمیم که چرا اتفاقات اخیر در بازار ارز رخ داده‌ است.

رئیس بانک مرکزی بیان کرد: در شرایطی که دولت آمریکا در جهت محروم کردن ایران از منابع نفتی خود تلاش می‌کند و در حال ایجاد محدودیت برای تملک و انتقال دارایی هاست دفاع از نرخ واحد ارز جایز نبوده به همین دلیل سیاست جدید ارزی با حمایت دولت و سران سه قوه اجرایی شد که امیدواریم به تدریج نتایج آن را در سیستم ارزی مشاهده شود.

همتی وظایف بانک مرکزی را حفظ منابع ارزی، کنترل تورم، کنترل ناترازی بانک‌ها و از همه مهمتر کنترل نقدینگی دانست و افزود: در شرایط تحریم متغیر اصلی ما حفظ منابع ارزی و نرخ آن است. 

وی در ادامه خاطر نشان کرد: در شرایط تحریم کنترل نرخ ارز از اهمیت بالایی برخوردار بوده و جلوگیری از اتلاف ذخایر ارزی در درجه اول اهمیت قرار دارد به طوری که در یک ماه گذشته ذخایر بانک مرکزی تقویت شده است.

رئیس بانک مرکزی با تأکید بر اینکه تا حد ممکن منابع بانک مرکزی برای دخالت در بازار ارز صرف نمی‌شود، گفت: بالغ بر ۳۵ تا ۴۰ میلیارد دلار صادرات غیر نفتی وجود دارد که اگر ارز این صادرات با برنامه وارد بازار شود می‌تواند نرخ ارز را کنترل کند.

همتی در ادامه با اشاره به بازار ثانویه ارز بیان کرد: این بازار که بدون منابع بانک مرکزی ایجاد شده نشان می‌دهد که بازار به سرعت شفاف‌تر می‌شود.

وی در ادامه با بیان اینکه در گذشته گفته بود در نرخ ارز دخالت نمی‌کند، گفت: این به معنای آن نیست که بازار را رها کرده ایم بلکه نمی گذاریم بازار از مسیری که برای نظام و اقتصاد کشور مفید است خارج شود و  از طریق عرضه و تقاضا آن را مدیریت خواهیم کرد. 

رئیس بانک مرکزی در ادامه با اشاره به نرخ در بازار سنا گفت: نرخ در این بازار برآیند دو نرخ ارز در سامانه نیما و  صرافی‌ها بوده که این نرخ به سامانه نیما نزدیک‌تر است و امیدواریم با اقدامات در دست اجرا نرخ در بازار صرافی‌ها هم به سمت تعادل پیش رود.

وی در خصوص منشأ مشکلات ارزی تاکید کرد: تا نتوانیم سیستم بانکی را اصلاح و ناترازی را که منشا عمده نقدینگی و افزایش فشار نقدینگی است از بین ببریم مشکلات اقتصاد کشور قابل حل نخواهد بود. وی در خصوص منشأ مشکلات ارزی تاکید کرد: تا نتوانیم سیستم بانکی را اصلاح و ناترازی را که منشا عمده نقدینگی و افزایش فشار نقدینگی است از بین ببریم مشکلات اقتصاد کشور قابل حل نخواهد بود. 
 
همتی در ادامه با بیان اینکه درمقاطعی هم کسری بودجه دولت بر نقدینگی اثر گذاشته ااست گفت: اکنون سود‌های بانکی و وجود شبه پول که ۹۰ درصد حجم نقدینگی است عامل اصلی رشد نقدینگی بوده است. 
 
رئیس بانک مرکزی عمده دلیل ایجاد وضع فعلی را رعایت نکردن نرخ سود در برخی از بانک‌ها عنوان کرد و افزود: این شرایط قابل دوام نیبست و هر گونه اصلاح ساختاری نیاز به کمک بانک‌ها دارد.
 
وی افزود: در حال حاضر که که بازار ارز اندکی سامان یافته است به سراغ بانک‌ها خواهیم می‌رویم به طوریکه باید به مسابقه بانک‌ها برای نرخ سود و اضافه برداشت‌های بی حساب و کتاب برخی بانک‌های مشکل دار چاره‌ای اندیشید.
 
همتی صراحتا اعلام کرد: نباید بانکی مشکلات و بی کفایتی مدیریتی آن و بی نظمی حسابداری خود را با اضافه برداشت به دوش بانک مرکزی بیاندازد و مشکلات بسیاری برای اقتصاد کشور ایجاد کند.
 
رئیس بانک مرکزی با تاکید بر اینکه دیگر اجازه این کار را نخواهد داد گفت: بانک‌هایی که چنین اقدامی انجام می‌دهند قابل حمایت نیستند به طوریکه اگر بخواهیم اقتصاد کشور درست شود باید بانک‌ها منظم شوند.
 
وی در ادامه خاطرنشان کرد: تا به حال ساماندهی وضعیت بانک‌ها وظیفه قانونی بانک مرکزی بود، اما پس از صحبت‌های مقام معظم رهبری برای ما اتمام حجت شده و اکنون وظیفه شرعی ما است به طوریکه رهبر معظم انقلاب به طور خصوصی هم به بنده تاکید کردند که بانک مرکزی جلوی بی نظمی، بنگاهداری، اضافه برداشت و هزینه سنگین بانک‌ها را بگیرد.
 
همتی با اشاره به استفاده از ابزار‌های موثر در بازار پول گفت: می‌توان در عملیات بازار باز وارد شد به طوریکه روند اجرا شده در سال‌های گذشته نشان می‌دهد که روش‌های سنتی که آزمایش شدند اکنون کارساز نیستند.

رئیس بانک مرکزی با اشاره به استفاده از ابزار‌های موثر در بازار پول گفت: می‌توان در عملیات بازار باز وارد شد به طوریکه روند اجرا شده در سال‌های گذشته نشان می‌دهد که روش‌های سنتی که آزمایش شدند اکنون کارساز نیستند.

وی به برخی از آمار‌ها در نظام بانکی اشاره کرد و افزود: به دلیل اضافه برداشت بانک‌ها حجم پولی در تیرماه سال جاری نسبت به سال گذشته ۱۸.۲ درصد رشد داشته و در در چهارماهه نخست یسال جاری ۱۵۰ هزار میلیبارد ریال بدهی بانک‌ها افزوده شده که بسیار خطرناک است.

همتی در ادامه به بحث سود بانکی و سپرده‌گیری بانک‌ها پرداخت و خاطرنشان کرد: در مدت اخیر بانک‌ها تغییراتی در سود بانکی ایجاد کردند که به معنی مجوز بانک مرکزی نیست به طوریکه فقط از آن‌ها خواسته شده تا سپرده‌های حد فاصل دوم تا یازدهم شهریورماه سال گذشته را تمدید کنند.

رئیس بانک مرکزی با بیان اینکه تصمیم گیری در مورد سود بانکی در دستور کار قرار دارد، گفت: احتمالا در رابطه با سپرده‌های مدت‌دار تصمیم‌گیری خواهد شد و بعید نیست که سپرده‌های دو تا سه سال دوباره به شبکه بانکی راه پیدا کنند که در این مورد باید نظرات بررسی و سیاست‌های درست اتخاذ شود تا بتوان کمترین ریسک را متحمل شد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *