صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

هنوز به قله آنفلوآنزا نرسیده‌ایم/ کنترل آنفلوانزا در صورت ایمنی 30 درصد از مردم

۰۳ آبان ۱۴۰۱ - ۱۱:۴۸:۴۶
کد خبر: ۴۴۸۷۹۰۹
مسئول اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر گفت: احتمالا تا یک ماه و نیم دیگر شدت بیماری آنفلوآنزا طول خواهد کشید و تا چند هفته دیگر با این بیماری دست به گریبان هستیم و تعداد مبتلایان بیشتر خواهد شد.

خبرگزاری میزان - ابراهیم قادری، مسئول اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر مهمان حضوری برنامه تهران ۲۰ در شب گذشته بود و در خصوص شیوع آنفلوآنزا در کشور گفت: همه می‌دانند که فصل آنفلوآنزا به نسبت سالهای گذشته زودتر شروع شده است. البته در نیم کره شمالی دنیا این اتفاق افتاده و گردش آن تسریع شده است. هفته گذشته 455 مورد جدید آنفلوآنزا به شکل قطعی تشخیص داده شد.

قادری گفت: آنفلوآنزاهمیشه بوده و سال‌ها است که این مشکل را داریم. کووید و رعایت هایی که مردم برای عدم ابتلا به کرونا داشتند باعث شده تا سطح ایمنی پایین بیاید؛ لذا ما این پیش‌بینی را داشتیم که شیوع بیماری‌های ویروسی تنفسی افزایش پیدا کند. به نظر می‌رسد سرایت پذیری بیماری بیشتر شده هرچند این موقت خواهد بود و بعد از چند سال به روند سابق قبل کرونا بازمیگردد.

مسئول اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر افزود: احتمالا تا یک ماه و نیم دیگر شدت بیماری طول خواهد کشید. سخت است که بگوییم کجای این داستان هستیم چون گردش ویروس مشخص نیست. ولی مثبت شدن تست‌های ما این را مشخص می‌کند که هنوز به قله آنفلوآنزا نرسیدیم. احتمالا تا چند هفته دیگر با این بیماری دست به گریبان هستیم و تعداد مبتلایان بیشتر خواهد شد

وی خاطرنشان کرد: آنفلوآنزا به نسبت کووید راحت‌تر منتقل می‌شود، لذا استفاده از ماسک می‌تواند موثر باشد. راه‌های پیشگیری تمام ویروس‌های تنفسی یکسان هست. تهویه مناسب هوا در مدارس، خوابگاه‌ها، ادارات و کلاس‌های درس باید برقرار باشد. انجام دستور العمل مقابله با کووید و استفاده از ماسک در فضای سربسته به شدت اهمیت دارد. افرادی که مشکل تنفسی دارند خیلی بیشتر باید رعایت کنند تا دیگران را مبتلا نکنند. نمی‌توانیم همه را مجبور کنیم که ماسک بزنند ولی کسانی که علائم دارند باید ماسک بزنند.

مجلس به دنبال تصویب طرحی برای حل کمبود دارو

در ادامه  برنامه پروین صالحی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در تماس تلفنی درباره کمبود دارو و سرم در داروخانه‌ها گفت: مقداری از این مسئله به مواد اولیه‌ای که از خارج وارد کشور شدند و در گمرک متوقف شده، رخ داده است. چراکه داروسازان عقیده دارند که مالیات بر ارزش افزوده 9 درصد زیاد است و آنها از پس هزینه برنمی آیند. به هر شکلی که هست این مسئله باید به صحن مجلس ارائه بشود و به خاطر شرایط فعلی، مجلس با قید فوریت قانون تقلیل این مالیات از 9 به 1 را تصویب می کند.

صالحی پیرامون اینکه نمایندگان در گذشته مخالف مالیات ۱ درصد بودند، گفت: ما برای اینکه مشکل را حل کنیم باید این را قبول کنیم. همچنین بخشی از مشکلات در شرایط موجود به دپوی دارو یا توزیع نامناسب آن برمیگردد. خبر خوب اینکه همین امروز متوجه شدم که واردات دارو از خارج(بیشتر آنتی‌بیوتیک) افزایش پیدا کرده است. 

نماینده مردم مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بالا رفتن تولید داخلی دارو، واردات و رفع نگرانی داروسازان به واسطه تصویب تقلیل مالیات ۹ درصد به ۱ درصد به همت مجلس کمک می‌کند تا این مسئله گذر کند و ثباتی که باید در بازار دارویی کشور حاکم بشود.  

در ادامه قادری در خصوص مسئله کمبود داروی بیماری‌های ویروسی در کشور گفت: برای درمان بیماری آنفلوآنزا همیشه نیازی به مصرف آنتی‌بیوتیک نیست. این را پزشک باید تجویز بکند. معمولا وقتی که سرماخوردگی زیاد می‌شود تجویز بی‌رویه آنتی‌بیوتیک از سمت پزشکان افزایش پیدا می‌کند که نباید اینگونه باشد.

رئیس اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: باید سرعت گردش ویروش را با رعایت تهویه و استفاده از ماسک کنترل کنیم. البته امسال در اواخر زمستان نیز ممکن است ابتلای بی‌رویه به آنفلوآنزا را دوباره تجربه کنیم. 

وی در خصوص مقدار واکسن آنفلوآنزا گفت: در حال حاضر سیستم بهداشتی 500 هزار دوز واکسن آنفلوآنزا برای گروه‌های خیلی خاص دارد. اگر 30 درصد از مردم ایمنی داشته باشند می توان بیماری را کنترل کرد. با این حال افرادی که در معرض مرگ هستند باید واکسینه بشوند.

قادری افزود: مقدار این واکسن در سال‌های گرشته غیر از بخش خصوصی، یک میلیون و دویست هزار دوز بوده است.

مدارس باید تعطیل شوند

منصور بهرامی، متخصص کودک و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی درباره شیوع آنفلوآنزا در بین کودکان گفت: کودکان یکی از عوامل مهم انتقال در خانواده هستند. بیماری از مدرسه به خانواده و از خانواده به دیگران منتقل می‌شود. بنابراین مسئله دخالت در شرایط بچه‌های مدرسه بسیار مهم است.

بهرامی افزود: ضرورت اگر ایجاب کند برای چند روز باید مدارس تعطیل بشود. اگر بچه‌ها طاقت بیاورند حتما باید ماسک داشته باشند.

این متخصص کودک درباره علائم آنفلوآنزا در کودکان گفت: تب بالا همراه با استفراغ، اسهال و کم اشتهایی می‌تواند از علائم بیماری باشد. به دلیل ویروسی بودن این بیماری کودکان احتیاجی به آنتی‌بیوتیک ندارند. از جمله خدمات حفاظتی از کودکان، دادن استامینفون با دوز مناسب و متناسب با وزن کودک است.

وی ادامه داد: اگر بچه‌ای استفراغ می‌کند شیاف استامینفون و اگر تب بالا دارد تن شویه با آب ولرم از جمله راه‌های درمان است. اگر کودک زیر شش ماه به آنفولانزا مبتلا بشود، شربت‌های سینه که دوای خواب آور است اصلا به آنها تجویز نمی‌شود.

بهرامی خاطرنشان کرد: برای کودکان بزرگتر متناسب با وزن و شرایط می‌توان داروی سرفه تجویز کرد. کودکان شش ماهه تا پنج ساله برای دریافت واکسن اولویت دارند.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *