صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ارز و خشکسالی آجیل و خشکبار را گران کرد/ تولید ۸۰ درصد خشکبار داخل افت کرد

۰۹ شهريور ۱۳۹۷ - ۰۴:۰۰:۰۱
کد خبر: ۴۴۸۵۶۴
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
رئیس اتحادیه فروشندگان آجیل و خشکبار با بیان اینکه ارز و خشکسالی موجب افزایش قیمت آجیل و خشکبار شده است، گفت: در ۸۰ درصد اقلام خشکبار با افت تولید ۳۰ تا ۵۰ درصدی مواجه هستیم.

مصطفی احمدی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصاد درباره دلایل افزایش قیمت آجیل و خشکبار اظهار کرد: در تعیین قیمت آجیل و خشکبار چند مولفه اثرگذار هستند که یکی از مهم‌ترین آن‌ها تولید است، متاسفانه در فصل زراعی امسال، تولید برخی اقلام به دلیل خشکسالی و سرمازدگی تا ۵۰ درصد کاهش داشته که بالطبع قیمت را افزایش داده است.

رئیس اتحادیه فروشندگان آجیل و خشکبار مولفه بعدی تاثیر گذار بر قیمت آجیل و خشکبار را نرخ ارز عنوان کرد و افزود: اقلام آجیل و خشکبار یا صادراتی و یا وارداتی هستند که هر دو با ارز سروکار دارند زمانی که نوسانات در قیمت ارز به وجود می‌آید بر قیمت اثر می‌گذارد، با کمبود تولید و افزایش نرخ ارز مشخص است که قیمت آجیل و خشکبار افزایش پیدا می‌کند، قیمت برخی اقلام با نوسان ارز بین ۵۰ تا ۷۰ درصد تغییر و گران شده است.

وی دیگر مولفه تاثیرگذار را عرضه و تقاضا ذکر کرد و گفت: با توجه به وضعیت اقتصادی تقاضا طی ماه‌های اخیر کاهش پیدا کرده است و بالطبع این موضوع نیز بر قیمت‌ها اثر می‌گذارد.

احمدی تصریح کرد: برای فصل زمستان و ایام عید با توجه به افزایش تقاضا ممکن است قیمت‌ها تغییر کند البته امیدواریم کمبود تولید جبران شود و قیمت‌ها بیش از این گران نشود.

رئیس اتحادیه فروشندگان آجیل و خشکبار با بیان اینکه در ۸۰ درصد اقلام خشکبار با افت تولید ۳۰ تا ۵۰ درصدی مواجه هستیم، افزود: سالانه ۱۵ هزار تن مغز گردو مصرف داریم، اما امسال با کاهش ۷۰ درصدی تولید مواجه هستیم و ناچار به واردات هستیم و با توجه به افزیش نرخ ارز قیمت گردو نیز افزایش می‌یابد.

وی ادامه داد: در پسته نیز وضعیت به همین گونه است، سالانه ۱۹۰ هزار تن پسته تولید داشتیم اما، امسال فقط ۹۰ هزار تن تولید داریم.

احمدی خاطرنشان کرد: طی جلساتی که با مسئولان وزارت جهادکشاورزی برگزار کردیم نسبت به کمبود هشدار دادیم و اعلام کردیم نسبت به واردات اقدام کنند.

وی با بیان اینکه ثبت سفارش گردو بسته است و کسی نمی‌تواند از مبادی قانونی وارد کند که تا جبران کمبود صورت گیرد تصریح کرد: ما وظایف مان را انجام دادیم مابقی بر عهده وزارت جهادکشاورزی است که آیا می‌پذیرد ثبت سفارش را آزاد کند یا خیر.

رئیس اتحادیه فروشندگان آجیل و خشکبار تاکید کرد: هر کالایی که با افزایش قیمت بیش از اندازه مواجه شود خریدار نخواهد داشت و بازار آن راکد می‌شود و در حال حاضر فروش واحد‌های صنفی نسبت به سال گذشته ۷۰ درصد کاهش پیدا کرده است، فقط اقلام افزایش قیمت داشته است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *