صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

جلیلی: فروپاشی رژیم تحریم‌های آمریکا نزدیک است

۰۶ شهريور ۱۳۹۷ - ۰۸:۱۴:۳۸
کد خبر: ۴۴۷۹۰۹
عضو شورایعالی امنیت ملی اظهار کرد: چیزی که ما داریم به آن نزدیک می‌شویم، فروپاشی رژیم تحریم‌های آمریکاست. آمریکا به آخرین گزینه‌های خود در برابر ملت ایران رسیده است.

به گزارش  گروه فضای مجازی ، سعید جلیلی عضو شورایعالی امنیت ملی در گفت و گویی جدیدترین جزئیات گفت‌وگوی خود با خاویر سولانا، مسئول پیشین سیاست خارجی اتحادیه اروپا را مطرح کرد و افزود:  در بحثی که من در حاشیه گفت‌وگو‌ها موقع ناهار با سولانا داشتم، او پرسید که مردم سالاری دینی یعنی چه؟ گفتم فرق این مفهوم با دموکراسی شما این است که در دموکراسی فرد می‌آید رأیش را می‌دهد و می‌رود، بعد هم انتظاراتی دارد، ولی در مردم سالاری دینی، فرد در کنار رایی که می‌دهد، حاضر است چهار فرزند خود را هم هدیه کند و بعد به این افتخار هم می‌کند. این تفاوت پارادایمی است که سبب می‌شود همه قدرت هایک طرف جمع می‌شوید و هر آنچه دارید به کار می‌برید و یک ملت با این اندیشه در طرف دیگر در مقابل شما می‌ایستد و موفق می‌شود. چرا شما موفق نشدید؟ همه قدرت‌های بزرگ طرفدار شاه بودند، اما چرا شاه رفت؟ مگر همه طرفدار صدام نبودند، چرا صدام موفق نشد؟ این قدرت حضور مردم است که اگر همین مردم کماکان در صحنه باشند، می‌توانند موانع را پشت سر بگذارند. در این اندیشه، مردم و دولت وظایف مشترکی دارند و اینگونه نیست که شما حتما مسئولیتی رسمی داشته باشید تا برای آن وظیفه قيام کنید. این طور نیست و همه وظیفه دارند.

جلیلی در ادامه این گفت‌وگو اظهار کرد: چیزی که ما داریم به آن نزدیک می‌شویم، فروپاشی رژیم تحریم‌های آمریکاست. آمریکا به آخرین گزینه‌های خود در برابر ملت ایران رسیده است و چون فکر می‌کنند گزینه موثر چندانی برای مقابله با ما ندارند احساس می‌کنند که باید به عنوان آخرین گزینه هایشان القای فروپاشی کنند درحالی که چنین چیزی نیست. اینکه دارم می‌گویم شعار نیست، بلکه این تحلیل من براساس مولفه‌هایی است. آن‌ها می‌بینند بین مردم و نظام هنوز رابطه‌ای مستحکم وجود دارد. سال ۱۳۶۰ ده‌ها مسئول شهید شدند؛ رئیس جمهور، نخست وزیر، مسئولین بالای قوه قضائیه و همه اینها، ولی کما کان نظام سرپا ایستاد در حالی که چهار استانش هم اشغال بود. این‌ها که کم نبود. چرا فروپاشی شکل نگرفت؟ به این دلیل بود که رابطه مردم و نظام مستحکم بود.

وی افزود: بعد ۸ سال جنگ داشتیم که کم نبود و بسیار سنگین بود، ولی باز هم فروپاشی شکل نگرفت. بعد شما می‌بینید که با وجود همه این فشار‌ها فقط مقاومت نکردیم، بلکه موفق هم شدیم و پیشرفت هم کردیم. تکثیر هم شدیم. قدرت منطقه‌ای یکی از مولفه هاست. در خیلی از شاخص‌ها موفقیت‌های زیادی داشتیم که این‌ها مرهون زحمات و خدمات همه دولت‌ها و روند رو به رشد انقلاب است. الان تمام تلاش آن‌ها این است که این موفقیت‌ها را بپوشانند. کفر یعنی پوشاندن. تحقیقی مفصل در مورد شاخص‌های مثبتی که ایران در آن‌ها جزو ۱۰ کشور اول دنیاست، انجام گرفته است؛ یا مثلا شاخص امید به زندگی در سال ۵۷، در ایران ۵۵ سال بوده، اما حالا ۷۷ سال در مردان و ۷۸ سال در زنان است. با وجود تحمیل جنگ و فشار و تحریم و همه این‌ها این رقم کمی نیست. این شاخص‌ها را که ما نساختیم، WHO داده است.


جلیلی خاطرنشان کرد: اردیبهشت از بانه به سنندج می‌رفتیم، به ما گفتند که مدرسه‌ای اینجاست که سپاه ساخته و برویم این مدرسه را ببینیم. روستای بن بستی که با جاده حدود ۵۰۰ متر اختلاف سطح داشت در شیب دره در منطقه‌ای کوهستانی که ۲۵ خانوار جمعیت داشت، اما آنچه مهم بود و توجه را جلب می‌کرد لوله کشی گاز این روستا بود. بعد که سوال کردم، گفتند که بیش از ۹۰ تا ۹۵ درصد روستا‌های استان کردستان گازکشی هستند. همه این‌ها هم در همین سال‌های پس از انقلاب صورت گرفته است. امروز جاده‌هایی که در ایران داریم، قابل توجه، استاندارد و قابل دفاع هستند؛ و مثال‌های فراوان دیگر به ویژه برخورداری کشور از نیروی انسانی تحصیلکرده و جوان؛ البته ویژگی انقلاب این بود که به قله‌ها نگاه می‌کرد و انتظار انقلابی این است که به این‌ها اکتفا نشود. باید مدام به سمت قله برویم.

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *