صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تاثیر اقدامات آمریکا و متحدانش در بحران انسانی افغانستان

۲۴ مهر ۱۴۰۱ - ۰۹:۱۹:۲۸
کد خبر: ۴۴۷۵۶۶۰
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
تحریم‌های غرب و به‌خصوص آمریکا قطعا نقش بسزایی در بحران انسانی دارد که مردم افغانستان با آن دست و پنجه نرم می‌کنند.

خبرگزاری میزان – مسئولیت بحران انسانی که در افغانستان رخ داده، قطعا با آمریکا و کشورهای اروپایی است.

به گزارش «investmentmonitor»، برای درک تأثیر تحریم‌های جاری غرب بر مردم افغانستان، ضروری است تصویر تاریک اقتصادی که امروز افغانستان را درگیر کرده، آشکار شود.

اگرچه میلیاردها دلار بین سال‌های 2002 تا 2021 به این کشور سرازیر شد، در همین دوره نیمی از 38 میلیون افغانستانی زیر خط فقر جهانی زندگی می‌کردند و 19 میلیون نفر در آن زمان با درآمد  بسیار پایین به سر می‌بردند؛ آمریکا و دیگر حامیانش، باید به مالیات دهندگان خود گزارش دهند که چگونه پول آنها در افغانستان مصرف شده و چگونه به وضعیت فاجعه‎بار کنونی در این کشور منجر شده است.

تنها یک ماه پس از خروج آمریکا از افغانستان در ماه آگوست 2021، سازمان ملل برآورد کرد که 97 درصد از جمعیت افغانستان ممکن است تا پایان سال 2022 در فقر زندگی کنند.

اکنون، کمیته بین‌المللی صلیب سرخ تایید می‌‎کند که 70 درصد از خانواده‎‌های افغانستانی دیگر نمی‎توانند نیازهای اولیه خود را برآورده کنند.

سوءتغذیه به بخش‌های بزرگی از جمعیت این کشور سرایت کرده و 22.8 میلیون نفر با ناامنی غذایی شدید تا حاد روبرو هستند.

در 29 آگوست، «مارتین گریفیتس»، هماهنگ کننده امداد اضطراری سازمان ملل، اعلام کرد که 6 میلیون افغانستانی در معرض خطر قحطی هستند.

یک بحران انسانی سازماندهی شده سیاسی؟

دلایل متعددی پشت این وضعیت غم‌انگیز قرار دارند؛ نخست خشکسالی مکرر طی چندین سال کشاورزی محلی را تضعیف کرده است؛ دوم، افزایش جهانی قیمت‌ها و سوم توقف ناگهانی کمک‌های بین‌المللی پس از تسلط طالبان بر این کشور.

این کمک‌ها 75 درصد از بودجه دولت افغانستان و 45 درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور را تامین می‌‎کرد؛ پایان ناگهانی این کمک‌ها پس از خروج آمریکا بلافاصله به انقباض 40 درصدی در اقتصاد این کشور و از دست رفتن ناگهانی شغل برای 500 هزار نفر منجر شد که احتمالاً این رقم در نیمه دوم سال 2022 به 900 هزار نفر خواهد رسید.

 با این حال، عامل اصلی فاجعه انسانی کنونی در جای دیگری نهفته است؛ این موضوع ترکیبی از دو تصمیم است که توسط آمریکا اتخاذ و توسط متحدانش پذیرفته شده است؛ اولین مورد تحریم‌های مالی است که بر اساس فرمان اجرایی 13224 رئیس جمهور آمریکا در تاریخ 23 سپتامبر 2001 بر افغانستان تحمیل شده است، علاوه بر این تحریم‌ها «جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا، در دستور اجرایی 14064 خود در 11 فوریه 2022، بانک مرکزی افغانستان را از دسترسی به دارایی‌های 7 میلیارد دلاری خود در واشنگتن منع کرد.

در همین حال متحدان اروپایی واشنگتن برای مسدود کردن دارایی‌های بانک مرکزی افغانستان با آمریکا متحد شده‎اند، به طوری که ذخایر 2.1 میلیارد دلاری موجود در اروپا نیز برای بانک مرکزی افغانستان غیرقابل دسترسی است.

مترجم: بهرام مظاهری

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *