صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بخش عمده‌ای از نیاز‌های حوزه سلامت در داخل کشور، متکی به صنعت داخلی است

۰۴ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۴:۴۹:۱۵
کد خبر: ۴۴۷۴۶۵
دسته بندی‌: جامعه ، عمومی
وزیر بهداشت با بیان اینکه در حال حاضر ۱۰۰۰ شرکت دانش بنیان در کشور وجود دارد، گفت: در صنعت دارو و تجهیزات پزشکی اتفاقات مهمی در چهاردهه گذشته به وقوع پیوسته است.

 به گزارش گروه  جامعه سیدحسن هاشمی در حاشیه مراسم رونمایی از یک محصول دانش بنیان در حوزه تجهیزات آزمایشگاهی، درخصوص پیشنهاد تخصیص مابه التفاوت نرخ ارز به بیمه‌ها با بیان اینکه این موضوع پیشنهاد وزارت بهداشت است، اظهار داشت: از روز اول پیشنهادمان این بود که ارز ۴۲۰۰ تومانی دریافت نکنیم، چراکه بالاخره در این ارز رانت وجود دارد و ما را در حوزه‌های مختلف دچار مشکل کرده است، به هرحال در حوزه حرفه‌ای خود آبرو داریم، به ویژه اینکه در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی بالغ بر ۶۰ هزار قلم قیمت گذاری شده و در عین حال سیستم نظارتی حتما ناتوان است، همچنان که این امر بار‌ها ثابت شده است.

 هاشمی گفت: معتقد هستیم مابه التفاوت قیمت ارز ۴۲۰۰ تومانی تا ارز آزاد می‌تواند تحویل بیمه شود و بیمه نیز طبعا اجازه نخواهد داد به مردم آسیبی وارد شود، یعنی بیماری که شربت یا قرصی را با قیمت معینی تهیه می‌کرد، اکنون نیز می‌تواند همان قیمت را بپردازد، مابه التفاوت قیمت ارزی را که دولت دریافت می‌کند، می‌تواند به جای اینکه به شرکت‌ها بدهد، به بیمه‌ها تحویل دهد.

وزیر بهداشت با بیان اینکه تحویل مابه التفاوت نرخ ارز به بیمه از رخداد فساد و قاچاق پیشگیری خواهد کرد، اظهار داشت: محصولات دارویی و تجهیزات پزشکی ایرانی در بین کشور‌هایی که در همسایگی ایران قرار دارند، خریداران بسیاری دارد و چنانچه این پیشنهاد ما اجرایی شود، می‌توان از ۹۰ درصد موارد قاچاق در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی پیشگیری به عمل آورد، علاوه براین، از تخلفات انسانی هم که در آینده به حساب ما نوشته خواهد شد، نیز پیشگیری می‌شود.

هاشمی با بیان اینکه چنانچه در مقوله کالا‌های اساسی نیز این موضوع پیگیری شود، خوب است، افزود: در حال حاضر این پیشنهاد را پیگیری می‌کنیم و امیدواریم عملی شود.

یکی از گرفتاری‌های عمده صنعت دارو و تجهیزات پزشکی، نقدینگی است

وزیر بهداشت در پاسخ به سوالی درخصوص بدهی بیمه‌ها به شرکت‌های دارویی و داروخانه‌ها و عدم تمایل داروخانه‌ها برای فروش دارو، گفت: یکی از گرفتاری‌های عمده صنعت دارو و تجهیزات پزشکی نقدینگی است. اگر قرار باشد صنعت دارو و تجهیزات پزشکی، دوباره بدهی خود را از سازمان برنامه و بودجه که به جای پول، اوراق تحویل می‌دهد و یا از تامین اجتماعی که با تاخیر بدهی‌ها را پرداخت می‌کند، پول دریافت کنند، از چاله به چاه میافتند و دلیل اینکه دولت تاکنون این مساله را قبول نکرده نیز، نگرانی از این موضوع است. ما نیز علاقه نداریم از چاله به چاه بیفتیم. این پیشنهاد در صورتی قابل اجراست که بانک مرکزی درآمد حاصل از یارانه را مستقیما به شرکت‌های دارویی و بیمارستان‌ها تحویل دهد و چنانچه بخواهد آن را در چرخه سازمان مدیریت و خزانه طی کند، دوباره دچار گرفتاری‌هایی می‌شویم که امروز با آن مواجهیم.

مهمترین مشکل ما، خدمتی است که یک سال پیش فروخته ایم و هنوز پول آن را به دست ارائه کننده خدمت نرسانده ایم.

 هاشمی بیان کرد: اگر از بنده سوال شود که امروز مهمترین مشکل ما در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی چیست، پاسخ می‌شنود، مهمترین مشکل ما در این حوزه آن خدمتی است که یک سال پیش فروخته ایم و هنوز پول آن را به دست ارائه کننده خدمت نرسانده ایم و بخش عمده آن شرکت‌های دارویی و تجهیزات پزشکی است که باید از حالا مواد اولیه و قطعات را وارد کنند تا در ماه‌های آینده دچار مشکل کمبود کالای سلامت محور نشوند.

در صنعت دارو و تجهیزات پزشکی اتفاقات مهمی در چهار دهه گذشته به وقوع پیوسته است

وزیر بهداشت درخصوص محصول دانش بنیانی که در حوزه تجهیزات آزمایشگاهی با همت دانشمندان ایرانی ساخته و امروز رونمایی شد نیز، گفت: مایه خرسندی است که در صنعت دارو و تجهیزات پزشکی اتفاقات مهمی در چهار دهه گذشته به وقوع پیوسته است و بخش عمده‌ای از نیاز‌های حوزه سلامت در داخل کشور، به صنعت داخلی متکی است.

 هاشمی با اشاره به اینکه ۵۰ درصد مواد اولیه دارویی در داخل کشور تولید می‌شود، ادامه داد: ۹۵ درصد از دارو‌های مورد نیاز کشور و همچنین ۳۰ تا ۳۵ درصد از تجهیزات پزشکی داخلی نیز در داخل کشور تولید می‌شود و کشور به پیشرفت‌های خوبی در این زمینه‌ها دست پیدا کرده است.

در حال حاضر ۱۰۰۰ شرکت دانش بنیان در کشور وجود دارد

وزیر بهداشت عنوان کرد: در حال حاضر ۱۰۰۰ شرکت دانش بنیان در کشور وجود دارد که ۵۰ شرکت دانش بنیان محصولات خود را صادر می‌کنند.

هاشمی با اشاره به محصول دانش بنیانی که تحت عنوان دستگاه HPLC رونمایی شد، تصریح کرد: تاکنون دستگاه‌های بسیاری مشابه این دستگاه به کشور وارد شده است و یکی از نیاز‌های روزمره مراکز دانشگاهی و صنعت دارو و تجهیزات پزشکی است، اما ساخت آن به دست دانشمندان ایرانی، گام بزرگی است که می‌تواند وابستگی کشور به کشور‌های خارجی را کاهش دهد.

وزیر بهداشت افزود: دوستان تلاش کردند و این دستگاه را در داخل تولید کردند، به طوری که ۹۰ درصد قطعاتش داخلی است و برای تجزیه و تفکیک مواد دارویی، سموم و اجزای شیمیایی به کار برده می‌شود، باید توجه کرد که قیمت این دستگاه کمتر از ۵۰ درصد قیمت خارجی است. امیدوارم بتوانیم با تولید مناسب این دستگاه، از ورود نوع خارجی آن پیشگیری کنیم. همچنین امیدوارم در آینده شاهد خودکفایی بیشتر و ظهور نوآوری این شرکت‌ها در حوزه سلامت باشیم.

 انتهای پیام /



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *