تلفات شبکه برق به ۱۰.۷ درصد کاهش یافت/ برق رسانی به ۳۵ میلیون مشترک
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، همزمان با قرار گیری در هفته دولت گزارشی از وضعیت تولید برق و رشد چشمگیر آن در دولت یازدهم و دوازدهم ارائه شده است که به برخی از آنها اشاره میشود.
بررسیها نشان میدهد که ظرفیت نصب شده نیروگاههای برق در ابتدای انقلاب اسلامی ۷ هزار و ۲۴ مگاوات بود که طی گذر زمان و در ابتدای دولت یازدهم این ظرفیت به ۶۸ هزار ۷۲۱ مگاوات رسید و در ابتدای دولت تدبیر و امید با پیشرفت حدود ۸ هزار مگاواتی، رقم ۷۶ هزار و ۴۲۸ مگاوات به ثبت رسید.
این درحالی است که تا ابتدای مردادماه ظرفیت نصب شده نیروگاههای برق رقم ۷۸ هزار و ۷۷۳ مگاوات را به خود اختصاص داده است.
در شاخص بعدی با عنوان تعداد مشترکین برق در ابتدای انقلاب اسلامی ۳ میلیون و ۳۹۹ هزار مشترک بوده است که با رشد جمعیتی این رقم در ابتدای دولت یازدهم به ۳۰ میلیون و ۲۸۷ مشترک اعم از خانگی، تجاری، صنعتی و کشاورزی رسید که تا ابتدای مردادماه تعداد مشترکین برق کشور به ۳۵ میلیون و ۹۷ هزار رسیده است.
همچنین میزان ثبت شده مصرف برق کشور رقم ۳ هزار و ۴۸۶ مگاوات بود که در ابتدای دولت یازدهم ۴۶ هزار و ۴۷۴ مگاوات گزارش شد و در ابتدای دولت دوازدهم با ثبت مصرفی ۵۳ هزار و ۱۹۸ مگاوات، این مقدار تا ابتدای مرداد ماه با افزایش ۴ هزار مگاواتی به ۵۷ هزار و ۹۷ مگاوات رسید.
از طرفی راندمان کل نیروگاههای حرارتی در ابتدای انقلاب اسلامی ۲۶.۵ درصد بود که در ابتدای دولت دوازدهم به ۳۷.۸ درصد و تا ابتدای مرداد ماه به ۳۷.۹ درصد رسیده است.
لازم به ذکر است که ظرفیت نیروگاههای تجدیدپذیر و تلفات شبکه برق رسانی نیز از ابتدای انقلاب اسلامی ظرفیت نیروگاههای تجدیدپذیر صفر بوده و در دولت یازدهم و دوازدهم به ترتیب ۱۶۵ مگاوات و ۳۴۱ مگاوات ثبت شده که در حال حاضر این ظرفیت ۶۰۲ مگاوات است.
گفتنی است تلفات شبکه برقرسانی در ابتدای انقلاب اسلامی ۱۳.۸ درصد گزارش شده که این تلفات در ابتدای دولت یازدهم و دوازدهم ۱۴.۸۳ و ۱۱.۵۴ درصد بوده که با نگاهی به سالهای قبل و تلاش برای کاهش تلفات، رقم ثبت شده تا پایان سال گذشته به رقم ۱۰.۷ درصد رسیده است.