احتمال خطر خیزش کرونا و آنفلوآنزا در پاییز
خبرگزاری میزان _ روزنامه همشهری نوشت: یک اپیدمیولوژیست درباره احتمال همزمانی شیوع کرونا و آنفلوآنزا در پاییز و زمستان، گفت: با توجه به کاهش رعایت پروتکلهای بهداشتی، باید این آمادگی وجود داشته باشد که احتمالا ما در پاییز خیزشی را در بیماریهای تنفسی مانند آنفلوآنزا و کووید خواهیم داشت.
حمید سوری، درباره احتمال همزمانی شیوع کرونا با آنفلوآنزا در پاییز و زمستان گفت: بهطور کلی طبیعی است که وقتی سطح رعایت پروتکلهای بهداشتی بهویژه فاصلهگذاری اجتماعی و استفاده از ماسک کاهش مییابد، قطعا سایر بیماریهای تنفسی شایع و بهخصوص آنفلوآنزای فصلی که هر ساله در زمستان با آن مواجه بودیم، افزایش مییابد. این اتفاق در سایر مناطق دنیا هم دیده شده است؛ بنابراین ما هم انتظار داریم که بیماریهای تنفسی فصلی بهویژه بیماریهایی که حالت آندمیک دارند، افزایش یابند؛ چنانکه طی 2 تا 3سال گذشته بهدلیل رعایت پروتکلهای ناشی از کرونا، شیوع این بیماریها کاهش یافته است.
احتمال خیزش بیماریهای تنفسی در پاییز
اکنون با توجه به کاهش رعایت پروتکلهای بهداشتی، باید آمادگی وجود داشته باشد و احتمالا ما در پاییز خیزشی را در بیماریهای تنفسی مانند آنفلوآنزا و کووید خواهیم داشت. قطعا باید تمهیدات لازم را بهویژه برای گروههای پرخطر اتخاذ کنیم؛ البته خوشبختانه هماکنون میزان کشندگی و شدت بیماریزایی ویروس کرونا پایین است؛ بنابراین شاید خیلی نگران مرگومیر و بستری نباشیم، اما به هر حال شیوع کرونا در جامعه بالاست. هماکنون هم شیوع کرونا در جامعه فراوان است، اما از آنجایی که بیماران مراجعه نمیکنند که بیماریشان ثبت شود و در خانه درمان علامتی انجام میدهند، تصور بر این است که اپیدمی نیست؛ درحالیکه ویروس همچنان در جامعه چرخش دارد.
سرنوشتمان را بهدست کرونا سپردهایم
گاهی اوقات از آنجایی که واریانتها را در کشور بررسی نمیکنیم، نمیدانیم بیماری که بیمار به آن مبتلا شده کروناست یا بیماریهای مشابهی مانند آنفلوآنزا؛ زیرا میزان تستمان بهشدت کاهش یافته و نمیدانیم که اکنون آنچه در سطح جامعه میگذرد، چه هست؛ تا جایی که حتی نمیدانیم سطح ایمنی مردم چقدر است. هماکنون عملا همه سرنوشتمان را بهدست ویروس سپردهایم. حال آیا ویروس شرایط موجود را ادامه خواهد داد یا اینکه مجددا خداییناکرده شاهد واریانت یا سابواریانتی خواهیم بود که با شدت بالاتری جامعه را آلوده میکند؟
آنچه میتواند شرایط را برایمان روشنتر کند، تحقیقات بومی است که باید آنها را انجام دهیم تا بتوانیم تحلیل درستی از وضعیت موجود در کشورمان درباره این بیماریها داشته باشیم و بعد ببینیم عوامل بیماریزا و ویروسهایی که بیشتر جامعه ما را تهدید میکنند، چه هستند و تمهیدات لازم را برای مقابله با آنها اتخاذ کنیم.
موج هشتم کرونا؛ آری یا خیر؟
اگر جهش ویروسی رخ دهد، احتمالا یک پیک جدید با ارتفاع و شیب تندی خواهیم داشت. هماکنون نوسانات جزئی کرونا را میبینیم، اما از آنجایی که اطلاعات مربوط به ابتلا را نداریم و فقط به استناد مرگ و بستری قضاوت میکنیم، قضاوتمان درست نیست و گمراه میشویم. رنگبندی شهرها هم که از ابتدا اشتباه بوده و همچنان اصرار بر ادامه آن وجود دارد. بهنظر میآید تحرک و حساسیت کافی که باید در شرایط حاضر باشد، وجود ندارد.
شرایط تزریق واکسن آنفلوآنزا و یادآور کرونا
باید گروههای پرخطر شناسایی و واکسن به آنها تزریق شود. ما باید بررسیای روی موارد ابتلای شدید و مرگ اومیکرون در چند ماه اخیر داشته باشیم تا سطح ایمنی افراد را بسنجیم و ببینیم چند درصد افراد نیاز به واکسیناسیون دارند. چشم بسته واکسن زدن، منجر به هدررفت منابع شده و ممکن است روی سیستم ایمنی افراد هم تأثیر سوء داشته باشد.
درباره واکسن آنفلوآنزا هم توصیه بر این بوده که گروههای پرخطر در اواخر تابستان و اوایل پاییز واکسن آنفلوآنزا تزریق کنند؛ مانند افراد سالمند و مبتلایان به بیماریهای زمینهای و... که امسال هم این توصیه باقی است. اکنون باتوجه به کاهش رعایت پروتکلهای بهداشتی شانس ابتلا به آنفلوآنزا هم بالا میرود و اگر تمهیدات لازم را اتخاذ نکنیم، بهاحتمال زیاد شاهد طغیانهای متعدد و پراکنده آنفلوآنزا در سراسر کشور خواهیم بود.
- بیشتر بخوانید:
- فاصله زمانی تزریق واکسن آنفلوآنزا و کرونا ۲۰ روز است
انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.