صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ظرفیت حج در دفع توطئه‌ها/منتظر تصمیم فوری رئیس جمهور هستیم/ به سوی عمل‌گرایی در عراق

۳۰ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۹:۵۳:۳۶
کد خبر: ۴۴۶۲۱۳
در شرایط کنونی که کشور‌های اسلامی، کماکان در تیررس نزاع و جنگ‌های مذهبی قرار دارند، طبیعتاً مسئله وحدت بین مذاهب اهمیت مضاعفی پیدا می‌کند و از همین منظر است که آل سعود به‌عنوان یکی از مبلغان اسلام آمریکایی همیشه با مراسم برائت از مشرکین در مناسک حج مخالفت داشته است.

به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، سرمقاله امروز روزنامه حمایت با عنوان «ظرفیت حج در دفع توطئه‌ها » منتشر شده و در آن چنین آمده است:از منظر راهبردی، آمریکا به دنبال جنگ با تمدن بزرگ اسلامی به دست کشور‌های اسلامی در چارچوب نظریه برخورد تمدن‌های «ساموئل هانتینگتون» است تا نخست، جنگ داخلی در جهان اسلام راه بیندازد و تمدن اسلامی را از این طریق، تضعیف کند، آنگاه ضربه نهایی را وارد نماید. به‌زعم آن‌ها تضعیف و نابودی تمدنی که تصاویر سیاه ذبح یک مسلمان توسط یک مسلمان، به دندان گرفتن جگر یک مسلمان، توسط یک مسلمان و تصاویری ازاین‌دست را در مرئی و منظر جهان قرار می‌دهد و از این طریق افکار عمومی دنیا را آماده می‌کند، کار آسانی خواهد بود.


یکی از راهبرد‌های آمریکا برای نیل به هدف پیش‌گفته، تجزیه کشور‌های اسلامی است و از این رهگذر، به دنبال حفظ سلطه بر آن‌ها و استمرار هژمونی یک‌جانبه‌گرایانه در جهان است که مؤلفه مهم در طرح‌های تجزیه‌گرایانه واشنگتن، اجرای پنهان و آشکار نسل‌کشی مسلمانان است. کشتاری که به کمک حاکمان دست‌نشانده مرتجع، بهره‌گیری از گروه‌های تروریستی، ایجاد فضای آشوب و ناامنی، جنگ داخلی، جنگ میان کشور‌های اسلامی و درنهایت حمله مستقیم نظامی اجرا می‌شود. ازاین‌رو می‌توان با قاطعیت گفت که غرب، عملاً سیاست کشتار گسترده مسلمانان را به شکل غیرمستقیم اجرا می‌کند، درحالی‌که با وضع قوانین سخت‌گیرانه در جوامع غربی نیز ابعاد دیگر اسلام‌ستیزی را محقق می‌نماید؛ و بالاخره اینکه در شرایط کنونی که با آتش‌افروزی دشمنان اسلام، کشور‌های اسلامی، کماکان در تیررس نزاع و جنگ‌های مذهبی قرار دارند، طبیعتاً مسئله وحدت بین مذاهب اهمیت مضاعفی پیدا می‌کند و از همین منظر است که آل سعود به‌عنوان یکی از مبلغان اسلام آمریکایی همیشه با مراسم برائت از مشرکین در مناسک حج مخالفت داشته است. با نگاهی کلان‌تر، استفاده از ظرفیت کنگره عظیم حج برای تعمیق وحدت میان مسلمانان در سایه برائت از مشرکان، یک استراتژی بسیار مهم در یک ظرف زمانی بسیار طلایی و مهم به شمار می‌رود که در صورت عزم مسلمانان برای پر کردن شکاف‌های قومی - مذهبی، از پتانسیلی عظیم در جهت خنثی‌سازی این توطئه شوم و ناکام گذاشتن ترفند‌های ناجوانمردانه نظام سلطه برخوردار است.

یادداشت امروز روزنامه کیهان نیز با عنوان «غبار سوء مدیریت بر چهره پاک انقلاب» منتشر شده و در آن آمده است: در پرتو عزمی راسخ و انقلابی دیری نخواهد پایید که اژد‌های فساد در قعر گردابی که نیرو‌های انقلابی کنده‌اند فرو خواهد رفت و گوهر پاک انقلاب نور امید و نشاط را بر چهره ملت ایران خواهند نشاند. چنین حرکت انقلابی مستلزم آن است که دولت محترم همانگونه که رئیس‌جمهور تأکید کرد هیچ خط قرمزی برای مبارزه با فساد قایل نباشد و با میدان دادن به نیرو‌های توانمند و انقلابی بستر لازم را برای این حرکت انقلابی فراهم نماید. در جایی که به فرموده بنیانگذار جمهوری اسلامی حفظ نظام اسلامی از اوجب واجبات است، مسامحه و ملاحظه و سوء مدیریت در زدودن غبار فساد از چهره انقلاب خیانت به نظام اسلامی و آرمان شهیدانی است که برای عزت اسلام از بذل جان و مال خود دریغ نکرده‌اند.
 

در حالی که با افزایش حدود ۱۰ درصدی قیمت ارز از ۳۸۰۰ تومان به ۴۲۰۰ تومان می‌بایست قیمت کالا‌های ارز بر موجود در بازار نیز در «همین سطح» تغییر نماید. افزایش لجام گسیخته قیمت‌ها وچندین برابر شدن ناگهانی قیمت برخی کالاها، هیچ توجیهی جز سوء مدیریت ندارد. مردم منتظرند که دولت محترم با سرپنجه تدبیر قیمت‌ها را درهمان سطح کنترل و مهار نماید. به هر میزانی که دولت محترم از معیار فوق فاصله بگیرد به همان اندازه در انجام وظایف خود ناتوان و ناموفق بوده است. تعجب آور است در حالی که دخالت دشمن در بازار عرضه و تقاضا، چون مغناطیسی قوی معادله طبیعی عرضه و تقاضا را در دستیابی به نرخ تعادلی بر هم زده است رئیس‌کل محترم بانک مرکزی باصراحت خود را از مدیریت در بازار عرضه و تقاضا مبرا و نرخ ارز را در میدان توطئه دشمن رها می‌کند تا دشمن کماکان نرخ ارز را مدیریت و تعیین نماید؟! واین در حالی است که برنامه هدف دولت و انتظار مردم همان‌گونه که ذکر شد می‌بایست دستیابی به نرخ تعادلی بر اساس مابه التفاوت نرخ ارز از ۳۸۰۰ تومان به۴۲۰۰ تومان باشد! و این مشکل حل شدنی است و همان‌گونه که رهبر معظم انقلاب فرمودند: مشکلی حل نشدنی در کشور وجود ندارد. مگر اینکه دولت عزمی راسخ و ایمانی قوی و برنامه‌ای منسجم برای حل آن نداشته باشد.
 
در یادداشت امروز روزنامه وطن امروز هم چنین آمده است: تحلیلگران «رند» در گزارش راهبردی خود به «دفتر بازبینی دفاع چهارگانه ارتش آمریکا»، با مستندات فراوان اثبات کردند امکان استفاده از قدرت نظامی علیه ۳ کشور ایران، چین و روسیه وجود ندارد و باید برای مقابله با آن‌ها تنها از ۳ ابزار «تحریم مالی»، «حمله سایبری» و «حمایت از اپوزیسیون داخلی» استفاده کرد.
 

اینجا بد نیست یادی هم از مرحوم هاشمی به عنوان پدر معنوی دولت روحانی کنیم. او معتقد بود: «اگر تحریم‌ها ادامه داشت، مقدمه یک جنگ دیگری بود یقینا البته این احتیاج به استدلال دارد، ولی من خودم مطمئنم که مقدمه یک جنگی بود که ما را از بین ببرند». جالب‌تر اینکه دولتی چند سال مدعی دور کردن سایه جنگ از سر کشور بوده است که وزیر امور خارجه اش در یک مراسم رسمی و جلوی دوربین خبرنگاران می‌گوید: «آمریکا با یک بمب می‌تواند تمام سیستم دفاعی ما را از کار بیندازد!» جناب ظریف البته ظاهرا بعدا بابت این موضع غلط عذرخواهی کرد. اگرچه او و همفکرانش عذرخواهی‌های بیشماری به ملت ایران بدهکارند. ختم کلام هم بهتر است اظهارنظر یکی دیگر از فرماندهان نظامی کشور درباره این دروغ چندساله باشد. فرمانده هوافضای سپاه اردیبهشت‌ماه ۹۶ گفته بود: «اگر برجام استوار است خودش را حفظ کند. نمی‌خواهد جنگ را دور کند. این توهین به شهدا و نیرو‌های مسلح و ارتش و سپاه است. ما چیزی که به عنوان امنیت می‌شناسیم به پیشرفت دفاعی ما مربوط است. ما منکر تعاملات سیاسی نیستیم، اما آدرس غلط به مردم ندهیم!»
 
یادداشت امروز روزنامه اعتماد به سوی عمل گرایی در عراق اشاره کرده است و نوشته: بعضی از گروه‌ها یا اشخاص مانند جریان وابسته به سید مقتدی صدر، ضمن اینکه برای همه ناظران مشخص است که با سیاست‌های ایالات متحده امریکا در مورد عراق همچنان مشکل دارد، اما همزمان به نحو موثر و تعیین‌کننده‌ای در جهت سیاست‌های دیگر نیز گام برمی‌دارند. از جمله شخص مقتدی صدر طی ماه‌های گذشته تلاش کرده است تا مساله مبارزه با فساد اداری و اقتصادی را در صدر شعار‌های خود قرار دهد، از سوی دیگر او در گفتگو با شخصیت‌ها و گروه‌های سیاسی برای ائتلاف، آن‌ها را تحت فشار قرار می‌دهد تا به شکل روشن و واضح فاصله و جدایی خودشان را از اهداف و سیاست‌های کشور‌های دیگر در عراق روشن کنند.
 
 
هدف مقتدی صدر این است تا دولتی تحت کنترل تکنوکرات‌های واقعی، با شخصیت‌های قدرتمندتر، عمل‌گراتر و توانمندتر در عراق تشکیل دهد. بدیهی است که کشور‌هایی مانند افغانستان و عراق، در دهه‌های اخیر با شتاب معناداری شاهد این هستند که الگو‌های دموکراتیک در ساختار سیاسی آن‌ها در حال نهادینه شدن است. اما از نظر جامعه‌شناسی سیاسی، دو عامل مذهب و قومیت در کشور‌های خاورمیانه بسیار تعیین‌کننده و موثر هستند. گرچه ممکن است که برخی گروه‌های سیاسی در عراق ادعا کنند که در حال عبور از مرز‌های قوم‌گرایی و اختلافات مذهبی هستند، اما واقعیت این است که در ساختار شخصیتی بسیاری از عناصر تعیین‌کننده گروه‌های سیاسی در عراق، همچنان تحت تاثیر تفکرات قومیت‌گرایانه و اختلافات فرقه‌ای و مذهبی هستند. باید تحولات بینانسلی بسیار بیشتری بگذرد تا بتوان به شکل قابل توجهی شاهد عبور سیاست عراق از چالش‌های قوم‌گرایانه باشیم. قطعا در ادامه مسیر تشکیل دولت جدید و حتی چندین دولت بعد از آن نیز ما همچنان شاهد این خواهیم بود که مسائل مربوط به قوم‌گرایی و فرقه‌گرایی در بین سیاستمداران عراقی بر خواست جمعی و منافع ملی غلبه خواهد داشت. اما این به معنای ناامیدی از تحولات نیست، آنچه طی ١٥ سال گذشته در عراق رخ داده است، روندی رو به جلو و امیدوار‌کننده بوده است.
 
روزنامه خراسان در یادداشت امروز خود با عنوان «منتظر تصمیم فوری رئیس جمهور هستیم» چنین نوشته است:اگر میان مردم بیاییم متوجه بحرانی که اکنون برای تولید کنندگان و کارآفرینان ایجاد شده است می‌شویم. بحران عدم امکان تامین مواد اولیه به دلیل سیاست‌های ارزی نادرست، تعلل در تصمیم گیری، نبود ساختار بوروکراتیک لازم، کندی عمل در رفع خطا‌های تصمیم گیری ها، فساد موجود در بدنه اجرایی دستگاه‌های دولتی و... چنان عرصه را بر آن‌ها تنگ کرده که امکان ادامه فعالیت برای آن‌ها بسیار مشکل شده است (بخوانید هزاران نفر در خطر بیکار شدن قرار گرفته اند) و از آن مهم‌تر رها و سرگردان بودن کارآفرینان بین وزارتخانه‌ها و سازمان‌های دولتی است به گونه‌ای که حتی نمی‌دانند مشکل خودشان را کجا مطرح کنند و هیچ مرجع پاسخ گویی هم پیدانمی کنند که بتوانند سوالات خود را برای برنامه ریزی آینده واحد تولیدی خود مطرح کنند. آیا این شرایط برای دولتی که وعده ایجاد حدود یک میلیون شغل در سال داده بود، ناتوانی در انجام وظایف نیست.
 

اگر بخواهیم این فهرست را در ضرورت تغییر فوری کابینه تکمیل کنیم می‌توان سطر‌های زیادی به آن اضافه کرد، اما به نظر می‌رسد همین یک واقعیت کافی است که حال اقتصاد کشور اصلا خوب نیست و متولیانی که مسئولیت قبول کردند و متعهد شده بودند اجازه ندهند ما به این مرحله برسیم باید پاسخگو باشند. در مسابقات فوتبال وقتی تیمی به نتایج بد و غیرقابل توجیهی دست پیدا می‌کند، اولین کاری که صورت می‌گیرد، در گروه مربیگری تیم تغییرات اساسی می‌دهند.آقای رئیس جمهور تیم اقتصادی شما خیلی وقت است که ناکارآمدی اش روشن شده است فعالان اقتصادی و مردم به ویژه حقوق بگیران ثابت منتظر تصمیم فوری شما در تغییر کابینه هستند.

در یادداشت روزنامه صبح نو نیز چنین آمده است:همزمان با ایام حج و روز‌هایی که هزاران مسلمان در وادی امن الهی قدم گذاشته‌اند و گرد کعبه مناسک و مشاعر ابراهیمی را به‌جای می‌آورند -مناسکی که مسلمانان را به اتحاد فرامی‌خواند- متاسفانه برخی از مسلمانان به‌جای گوش دادن به نوای وحدت و یکپارچگی دل‌سپرده شیطان شده‌اند که در نتیجه این وادادگی در گوشه‌ای دیگر شاهد تراژدی تلخ مسلمان‌کشی به‌دست مسلمانان هستیم. کشور‌هایی که خود را مروج اسلام و مبلغ شریعت سلف صالح می‌دانند به راحتی به خود اجازه کشتار و قتل مردم بی‌گناهی را می‌دهند که خداوند متعال خون ایشان را محترم شمرده است. بر همین مبنا، رهبر معظم انقلاب در پیامی که به حجاج بیت‌الله‌الحرام فرستادند با اشاره به سیاست جنگ‌افروزانه آمریکا در میان مسلمانان، تأکید کردند: «امروز به رفتار آمریکای مستکبر و جنایتکار بنگرید. سیاست اصلی آن در برابر اسلام و مسلمین، جنگ‌افروزی است. خواست و تلاش خباثت‌آلود آن، کشتار مسلمانان به‌دست یکدیگر است. ظالمانی را به جان مظلومانی انداختن، از جناح ظالم پشتیبانی کردن، به‌دست او جناح مظلوم را بی‌رحمانه سرکوب کردن، و آتش این فتنه هولناک را همواره تیزوتند کردن.» که مثال آن را می‌توان در تراژدی قتل و کشتار مسلمانان یمن توسط آل‌سعود دید که تاریخ هیچ‌گاه جنایات ددمنشانه عربستان سعودی را در خصوص مردم مظلوم یمن فراموش نخواهد کرد. اما حج زمینه‌ساز این هشیاری است و مسلمانان باید هشیار باشند و این سیاست شیطانی را خنثی کنند که این نیز فلسفه برائت از مشرکان در حج است. همچنان‌که حضرت آیت‌الله خامنه‌ای از حجاج خواسته‌اند دعا برای مظلومان را در سوریه و عراق و فلسطین و افغانستان و یمن فراموش نکنند. البته خداوند خود نیز عذاب مستکبران را در قرآن این‌گونه وعده داده است: «و هر که مؤمنی را به‌عمد بکشد سزای او دوزخ است که جاودانه در آن باشد.» (نساء/۹۳)
 
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *