صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

شکنجه پناهجویان سیاهپوست در آمریکا

۰۹ مهر ۱۴۰۱ - ۰۸:۳۹:۳۶
کد خبر: ۴۴۵۸۹۷۸
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
شکنجه و بدرفتاری با پناهجویان اهل هائیتی در آمریکا ریشه در نژادپرستی دارد.

خبرگزاری میزان – مقام‌های آمریکایی در چارچوب نژادپرستی ضد سیاهپوستان خود با پناهجویان اهل هائیتی بدرفتاری و آن‌ها را شکنجه می‌کنند.

به گزارش «سازمان عفو بین الملل»، پناهجویان اهل هائیتی در آمریکا در معرض بازداشت خودسرانه و بدرفتاری تبعیض آمیز و تحقیرآمیز قرار می‌گیرند که به نوعی می‌توان از آن با عنوان شکنجه نژادی یاد کرد.

این شکنجه نژادی که نوعی نقض حقوق بشر محسوب می‌شود، با اخراج‌های دسته جمعی تحت پوشش «عنوان 42» جدیدترین فصل تاریخ طولانی بازداشت، طرد و ممانعت از ورود پناهجویان اهل هائیتی از سوی آمریکاست که در حال وقوع است و ریشه در تبعیض سیستماتیک ضد سیاهپوستان دارد.

سازمان عفو بین الملل برای تهیه گزارش درباره رفتار مقام‌های آمریکایی با پناهجویان اهل هائیتی با 24 پناهجویی که در بازه زمانی سپتامبر 2021 تا ژانویه 2022 تحت «عنوان 24» از آمریکا اخراج شدند، مصاحبه کرد.

طبق شواهد جمع آوری شده، مقامات آمریکایی حتی نوزادان 9 و 14 روزه را بازداشت و در موارد متعددی آن‌ها را از والدین خود جدا کردند که خود این اقدام نقض قوانین بین المللی است.

پناهجویان مذکور اعلام کردند که به مترجم و نماینده قانونی دسترسی نداشته؛ اطلاعاتی در مورد محل بازداشت یا دلایل نگهداری خود نداشتند که این امر به منزله بازداشت خودسرانه است؛ از جمله بدرفتاری‌هایی که با پناهجویان اهل هائیتی در بازداشتگاه‌های آمریکا شد عدم دسترسی به غذای کافی، مراقبت‌های بهداشتی، اطلاعات، مترجمان و وکلا می‌شد.

این افراد اعلام کردند که با دستبند و غل و زنجیر با هواپیما به هائیتی بازگردانده شدند و این رفتارها به دلیل ارتباط با برده داری سبب درد و رنج شدید روانی برایشان شد.

در عین حال این افراد اعلام کردند که از هیچ کدامشان در طول بازداشت یا قبل از اخراج، تست کرونا گرفته نشد یا واکسنی به آن‌ها ارائه نشد؛ پناهجویان مورد مصاحبه تاکید کردند که به آن‌ها ماسک یا اجازه رعایت فاصله فیزیکی داده نشد.

این در حالیست که دلیل اجرای «عنوان 42» جلوگیری از گسترش شیوع کرونا بوده است؛ ضمن این که قوانین بین المللی حقوق بشر شکنجه براساس نژاد، وضعیت مهاجرت و ملیت و دیگر بدرفتاری با پناهجویان را مطلقا ممنوع و دولت‌ها را ملزم به حفاظت از پناهجویان می‌کند.

مدیر بخش آمریکای سازمان عفو بین الملل می‌گوید: مقام‌های آمریکایی پناهجویان سیاهپوست را با غل و زنجیر سوار پروازهای اخراج می‌کنند؛ روند برده داری را در قبال این افراد در پیش گرفته اند؛ ماموران گشت مرزی سواره آمریکا با خشونت پناهجویان اهل هائیتی را پراکنده می‌کنند؛ رنج روحی بر آنان تحمیل می‌کنند که براساس قوانین بین المللی نقض حقوق بشر است.

وی افزود: تحقیقات ما درباره پناهجویان اهل هائیتی، شواهد متعددی از نژادپرستی سیستماتیک را در سیستم مهاجرتی آمریکا نشان می‌دهد؛ این تحقیقات نشان می‌دهند که دولت‌های متوالی در آمریکا با اعمال سیاست‌های مختلف، رهگیری، بازداشت و حذف پناهجویان را از دهه 1970 تاکنون اعمال و با «عنوان 42» ادامه دادند.

مدیر حقوقی یک سازمان حقوقی پیشرو در برجسته کردن سوءرفتار مقام‌های آمریکایی با پناهجویان اهل هائیتی گفت: سپتامبر گذشته، جهان تصاویر یک افسر مرزبانی سواره در حال شلاق زدن به یکی از حدود 15 هزار پناهجوی اهل هائیتی در تگزاس را مشاهده کرد؛ این نوک کوه یخ دهه‌ها بدرفتاری با پناهجویان اهل هائیتی بود.

زمینه تاریخی به بردگی گرفتن آفریقایی تبارها و دیگر اشکال معاصر نژادپرستی سیستماتیک ضد سیاهپوستان در آمریکا بسیار گسترده است و به تبعیض نژادی طولانی‌مدت و سیستماتیک در سیستم مهاجرتی آمریکا با هدف مجازات پناهجویان سیاهپوست به ویژه پناهجویان اهل هائیتی منجر شده است.

مقام‌های آمریکایی در قالب قوانینی مانند «عنوان 42» کلیشه‌های مضر نژادی و ملیت محور را تقویت می‌کنند که نه تنها به طور غیرقانونی قوانینی را که از مردم محافظت می‌کند، دور می‌زند، بلکه کلیشه‌های مضر و نژادپرستانه منجر به نقض حقوق بشر را تشدید می‌کند.

در حالی که عفو بین‌الملل شواهد قوی و متقنی مبنی بر وجود نژادپرستی ضد سیاه‌پوستان در سیستم مهاجرتی آمریکا بررسی و مستند کرده است، به نظر نمی‌رسد مقامات آمریکایی اطلاعاتی را در مورد تعصب یا تبعیض نژادی براساس استانداردهای بین‌المللی حقوق بشر جمع آوری کنند.

عفو بین‌الملل از دولت آمریکا خواست که سیاست‌های ضد سیاه‌پوستان را در سیستم مهاجرتی خود معکوس کرده و بررسی کاملی از رفتار متفاوت با پناهجویان سیاه‌پوست را انجام دهد.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *