صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آیا حمل و نگهداری اشیای عتیقه در داخل کشور قاچاق محسوب می‌شود؟

۱۸ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۱:۲۷:۰۶
کد خبر: ۴۴۵۶۸۴
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
چنانچه درخصوص ورود و یا خروج اموال تاریخی و فرهنگی از کشور اقدام نشده باشد و صرفاً در داخل کشور نگهداری شده باشد و عنوان قاچاق برآن صدق نکند، موضوع از شمول تعریف قاچاق خارج است؛ لکن اموال تاریخی - فرهنگی موضوع ماده (۵۶۲) قانون مجازات اسلامی برابر مقررات تبصره یک ماده قانونی مذکور به نفع دولت ضبط می‌شود.

به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، فردی در این خصوص سوء استفاده کرده و اقدام به ارتباط‌گیری و تلاش در جهت فروش اشیای عتیقه می‌کند.

پس از ارجاع پرونده به این شعبه از سوی دادیار وقت، اقدامات مقتضی معمول می‌شود و در نهایت نامبرده به همراه اشیای عتیقه دستگیر می‌شود و در جریان تحقیقات نسبت به این موضوع نیز اقرار کرده‌است. پرونده با قرار عدم صلاحیت به دادسرای عمومی و انقلاب ارسال می‌شود که دادسرای مذکور با این قرار مخالفت می‌کند و نهایتاً دیوان عالی کشور دادسرای نظامی استان قزوین را صالح به رسیدگی اعلام می‌کند.

بنابراین با عنایت به قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب ۱۳۹۲ و نظر به تعریف قاچاق کالا و ارز در ماده (۱) آن قانون و حمل و نگهداری کالای ممنوعِ قاچاق در ماده (۲۲) همان قانون و تبصره آن که اموال تاریخی و فرهنگی را از مصادیق کالای ممنوعه اعلام کرده‌است، خواهشمند است ارشاد و راهنمایی فرمایید: آیا حمل و نگهداری اشیای عتیقه و اموال تاریخی و فرهنگی اصیل در داخل کشور نظر به موارد مذکور، قاچاق محسوب می‌شود یا خیر؟

برابر بند «الف» ماده (۱) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب ۱۳۹۲، هر فعل یا ترک فعلی که موجب نقض تشریفات قانونی مربوط به ورود و خروج کالا و ارز گردد، قاچاق محسوب می‌شود. اموال تاریخی و فرهنگی نیز برابر تبصره «۴» ماده (۲۲) قانون مذکور از مصادیق کالای ممنوع تلقی و حمل و نگهداری کالای ممنوع قاچاق نیز جرم تلقی می‌شود، که در فرض سؤال چنانچه در خصوص ورود و یا خروج اموال تاریخی و فرهنگی از کشور اقدام نشده باشد و صرفاً در داخل کشور نگهداری شده باشد و عنوان قاچاق بر آن صدق نکند، موضوع از شمول تعریف قاچاق خارج است؛ لکن اموال تاریخی - فرهنگی موضوع ماده (۵۶۲) قانون مجازات اسلامی برابر مقررات تبصره یک ماده قانونی مذکور به نفع دولت ضبط می‌شود. 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *