ذبح بیش از ١٢ میلیون رأس دام / افزایش ۳۷ درصدی تولید گوشت شتر
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، آخرین گزارش منتشر شده از مرکز آمار در خصوص کشتار دام کشتارگاههای کشور در سال ۹۶ نشان میدهد که در این مدت وزن گوشت قرمز تولیدی انواع دامهای ذبح شده در کشتارگاههای کشور جمعا به ۴۲۹ هزار تن رسید که در این بین سهم گوشت گاو و گوساله بیش از سایر انواع دام بوده است.
بررسیها نشان میدهد در سال ۹۶ بالغ بر یک میلیون و ۱۳۴ هزار و ۱۲۳ رأس گاو و گوساله در کل به وزن حدود ۲۲۲ میلیون و ۹۲۳ هزار و ۵۲۳ کیلوگرم معادل ٥٢ درصد ذبح شده است.
همچنین ۸ میلیون و ۶۰۹ هزار رأس گوسفند و بره به وزن ۱۶۱ میلیون و ۵۳۵ هزار و ۲۹۴ کیلوگرم معادل ٣٧,٦ درصد و بالغ بر ۲ میلیون و ۲۲۳ هزار و ۱۱۰ رأس بز و بزغانه به وزن ۳۳ میلیون و ۵۰۱ هزار و ۷۲۰ کیلوگرم معادل ٧,٨ درصد در سال ۹۶ ذبح شده است.
در این میان ۲۱ هزار و ۹۷۵ رأس گاومیش و بچه گاومیش و بالغ بر ۳۲ هزار و بالغ بر ۳۲ هزار و ۷۵۲ رأس شتر و بچه شتر سایر انواع دامها با ١١ هزار تن در کل معادل ٢.٦درصد در سال ۹۶ ذبح شده است.
لازم به ذکر است که هر ساله میزان کشتار انواع دام سبک و سنگین در کشتارگاههای رسمی کشور توسط مرکز آمار ایران اعلام میشود به طوریکه بر اساس خلاصه نتایج این آمارگیری، در سال ١٣٩٦ تعداد ٣٨٠ کشتارگاه رسمی در سراسر کشور فعالیت داشتهاند که حاصل فعالیت آنها ذبح ١٢ میلیون و ٢١ هزار رأس انواع دام بوده است.
بررسی عملکرد کشتارگاههای کشور در سال ١٣٩٦ نسبت به سال ١٣٩٥ کاهش ٤ درصدی مقدار تولید گوشت در را نشان میدهد به طوریکه کاهش مقدار تولید گوشت نسبت به سال قبل برای گوسفند و بره ٨ درصد، برای بز و بزغاله ٣ درصد، برای گاو و گوساله ٢ درصد و برای گاومیش و بچه گاومیش ٨ درصد بوده است.
گفتنی است میزان تولید گوشت شتر و بچه شتر بالغ بر ٣٧ درصد رشد داشته است.