جنگنده جدید ایرانی ۳۱ مرداد پرواز میکند/ سامانه موشکی پدافند هوایی «باور۳۷۳» در آستانه تحویل به نیروهای مسلح/ در حوزه مقابله با موشکهای بالستیک و کروز کارهای خوبی کردیم
وزیر دفاع با بیان اینکه در چارچوب راهبرد ایران مبتنی بر بازدارندگی فعال عمل میکنیم، گفت: ایران هیچ گاه به هیچ کشوری تجاوز نکرده، اما اگر کسی بخواهد امنیت ما را تهدید کند پاسخ قاطعی دریافت میکند. این توان را داریم که همه نیازهای خود را برطرف کنیم.
وی افزود: در این برنامه تلاش ما بر اولویتهای امروز بود؛ اولویت ما موضوع موشکی بود که قدرت بازدارندگی کشور است. تمرکز ما روی کیفیت و ارتقای توانمندیها بود. با توجه به سرمایه گذاریهای دشمن در توانمندیهای ضد موشکی باید دقت موشک و قابلیت آن را بالا میبردیم که به تازگی یک نمونه از آن به نام فاتح مبین رونمایی شد.
امیر سرتیپ حاتمی با اشاره به رونمایی اخیر از موشک فاتح مبین اظهار کرد: ما به لحاظ تنوع وضعیت خوبی داریم و بیشتر به سمت پارامترهای دیگر نظیر چابکی، رادارگریزی و دقت بالاتر و پایداری در مقابل شرایط محیطی مختلف رفتیم و سایر قابلیتهای راهبردی نیز ارتقاء یافت.
وی با بیان اینکه در مجموع در حوزه تسلیحات اتفاقات خوبی افتاده است، افزود: برای مثال، همکاران من در حوزه مقابله با موشکهای بالستیک و کروز کارهای خوبی کردند و در حوزه زمینه نیز تانک کرار را داشتیم که امروز برای تستهای نهایی در اختیار نیروهای مسلح است. بسیاری از کارهای ما بر مبنای طراحیهای داخلی است. ما دارای یک صنعت به تمام معنا هستیم و از داشتههای بانک فناوری خود استفاده کرده و روی پلتفرمهای مشخصی حرکت میکنیم.
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در خصوص راهبرد و منطق دفاعی کشور گفت: ما یک نسل منحصر به فرد هستیم. بعد از انقلاب شاهد تلاش دشمن برای جنگ داخلی و جنگ مسلحانه منافقین بودیم؛ همزمان درگیر جنگ کلاسیک با عراق بودیم؛ بعد از آن شاهد حمله صدام به کویت و حمله آمریکا به افغانستان و عراق بودیم و بعد نیز جنگ با گروههای تروریستی را تجربه کردیم. اینها تجارب بسیاری به ما داد.
امیر سرتیپ حاتمی با تاکید بر اینکه ما فهمیدیم که جز خود به کسی نمیتوانیم تکیه کنیم و هیچ کس به ما رحم نمیکند، افزود: این موجب ایجاد عزم برای تامین نیازهای دفاعی کشور شد؛ ما یک طراحی دفاعی بومی و مردمی بصیر و در صحنه داریم، پس باید با توجه به این موضوع، سلاحی برای دفاع از کشور تولید میکردیم.
وی با اشاره به هدف دشمن از تضعیف صنعت دفاعی کشور تصریح کرد: امروز با دشمنی روبه رو هستیم که میگوید شما را از منابع خدادادی خودتان محروم میکنیم و به قراردادها و تعهدهای خود هم پایبند نیستند و تاریخ نشان داد که با لیبی چه کردند، در عین حال که لیبی همه چیز را تحویل داد، وضعیت امروز لیبی را مشاهده کنید و ببنید داراییها و ذخایر ارزی این کشور کجا رفته و کشورشان به چه وضعیتی دچار است.
وزیر دفاع با تاکید بر اهمیت صلح و پایبندی به آن گفت: ما هیچ گاه به دلیل حرمتهای شرعی و به فرموده رهبر معظم انقلاب (مدظله العالی)، سراغ تسلیحات کشتار جمعی و سلاح هستهای نرفته و نمیرویم، ولی اجازه تعدی به منافع خود را نداده و به دنبال صلح هستیم.
وی با بیان اینکه ما در چارچوب راهبرد ایران مبتنی بر بازدارندگی فعال عمل میکنیم، تصریح کرد: ایران هیچ گاه به هیچ کشوری تجاوز نکرده، اما اگر کسی بخواهد امنیت ما را تهدید کند پاسخ قاطعی دریافت میکند. ما امروز این توان را داریم که همه نیازهای خود را برطرف کنیم، البته این معنای استفاده نکردن از تجربیات و از بازارهای دیگر نیست.
امیر سرتیپ حاتمی با اشاره به روز صنعت دفاعی گفت: در روز ۳۱ مرداد ماه یک هواپیمایی ارائه خواهد شد که مراحل مختلف آزمایش را طی کرده و در این روز پرواز خواهد کرد و مردم شاهد پرواز این هواپیمای جنگنده و پشتیبانی خواهند بود و در کنار این پرواز اقلامی که برای ساخت آن استفاده شده را نیز مشاهده میکنند.
وی در خصوص سامانه موشکی پدافند هوایی «باور۳۷۳» نیز گفت: این سامانه مراحل تست نهایی خود را پشت سر گذاشته و به زودی تحویل نیروهای مسلح میشود.
وزیر دفاع با بیان اینکه در حال حاضر دارای یک صنعتی بومی قابل قبول هستیم، گفت: میتوانیم هر نیازی که فرماندهان در میدان عمل داشته باشند، با طراحی خود آن را به محصول تبدیل کنیم و مقرر شده در برنامه چهار ساله، دوره زمانی از ایده تا ساخت را به دو و نیم سال برسانیم.
امیر سرتیپ حاتمی با بیان اینکه از فردای پیروزی انقلاب صنعت دفاعی کشور همواره تحریم بوده است، افزود: تحریم برای ما واژهای قدیمی است، برخی تحریمها زحماتی را ایجاد میکند و برخی دیگر هزینه. آنها بخشی از هدفشان همین است، ولی ما راه مقابله را میدانیم همان طور که آنها اعمال تحریم را هنر قلمداد میکنند، ما هم بی اثر کردن تحریمها در بخشی دفاعی را هنر خود میدانیم و همواره تهدید تحریم را به فرصت تبدیل کرده ایم و اگر امروز در این جایگاه حضور داریم بخش زیادی از آن مدیون برکات همین نگاه است، همان طور که در جنگ آموختیم که روی پای خود بایستیم و حاصل این کار تعمیق خودکفایی و خوداتکایی و گامی بلند روبه جلو بود.
وزیر دفاع با اشاره به مسئولیت وزارت دفاع در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان زنجان افزود: جانشینی فرماندهی اقتصاد مقاومتی در استان زنجان بر عهده وزیر دفاع است و بنده در همین راستا سه سفر به این استان داشته ام و برنامه اقتصاد مقاومتی در استان را بررسی کردم و گزارشی را به ستاد اقتصاد مقاومتی خواهم داد.
امیر سرتیپ حاتمی با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی راهکار راهبردی در برابر دشمن است، گفت: دشمن فکر میکند ما در حوزه اقتصاد آسیب پذیر هستیم و فشارها را از این ناحیه وارد میکنند، همچنانکه صدام هم همین تفکر را که ما از نظر اقتصادی و نظامی در موضع ضعف قرار داریم داشت. دشمن شاهد بود که با تحریم بنزین ظرف مدت کوتاهی به خودکفایی رسیدیم و از آن نقطه ضعفی که آنها فکر میکردند خارج شدیم و مطمئن باشید با تلاش و همکاری همه، این مسائل را نیز حل خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران سرمایههای بسیار زیاد و نیروی انسانی مطلوبی در اختیار دارد، تصریح کرد: با ظرفیت عظیم میتوانیم به سمت تولید حرکت و در نتیجه اقتصاد کشور را مصون کنیم، اگر از منافع زودگذر و شخصی بگذریم، قطعا میتوانیم از این مشکلات عبور کنیم. در این شرایط باید تهدید نقدینگی را به فرصت تبدیل کرده و به سمت تولید برویم و امیدوارم که با اتفاقات اخیر به خود بیاییم و تهدیدها را به فرصت تبدیل کنیم و به سرعت از این شرایط خارج شویم و مردم مسئولان هم با احساس اینکه دشمن در حال تیشه زدن به ریشه است احساس مسئولیت کرده و از منافع شخصی بگذرند تا در این میدان پیروز شویم.
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به موضوع ایران هراسی آمریکا به ویژه در حوزه موشکی و نیز همراهی اروپا با آمریکا و درخواست محدودیت در این حوزه اظهار کرد: امروز نیروهای مسلح فدایی منافع ملی هستند، جغرافیای ما میگوید ۶ هزار کیلومتر مرز خشکی داریم و ۲۷۰۰ کیلومتر مرز آبی، لذا از موقعیت ژئوپلتیکی برخورداریم که همواره مورد طمع قرار گرفته است، نمونه آن را در جنگهای جهانی اول و دوم دیدیم. ما بارها شاهد گزینههای روی میز و تهدیدهای رژیم صهیونیستی بوده ایم و یادمان نرفته که دزفول بمباران شد و به ما سیم خاردار ندادند، لذا هر ملتی در برابر چنین هجمههایی، پاسخی دفاعی خواهد داد؛ ما امروز دشمنی را پیش رو داریم که عهدشکنی میکند، بنابراین در دفاع کوتاه نمیآییم و آن را ارتقا میدهیم، چرا که تاریخ و عقل این مسیر را حکم میکند، چون دشمن به دنبال خلع سلاح ماست.
امیر سرتیپ حاتمی حاتمی با اشاره به شرایط امروز کشور و منطقه تصریح کرد: نیروهای دفاعی به دنبال منافع حیاتی و امنیت هستند و در شرایط کنونی، منافع حیاتی رفاه اقتصادی مردم است و با قوت پای این منافع خواهیم ایستاد و جانفشانی خواهیم کرد. امیدواریم دشمنان این موضوع را تجربه نکنند و منافع حیاتی ما را به خطر نیندازند.
وزیر دفاع با اشاره به موضوع بودجه در صنعت دفاعی کشور گفت: ما نیز مثل سایر کشورها با مشکل بودجه روبه رو هستیم و بودجه همیشه محدود بوده و بودجه بندی برای این است که با پولی محدود بهترین نتیجه را کسب کنیم و دولت هم با محدودیت مواجه است، البته ما به عنوان نیروهای مسلح سعی داریم دفاع و تامین امنیت مردم را با حداقل قیمت تامین کنیم و این مهمترین ماموریت اقتصاد مقاومتی و جهادی و انقلابیترین کار ماست که بتوانیم حتی ریالی کمتر هزینه کنیم و هزینههای حال حاضر با هیچ کدام از کشورها قابل قیاس نبوده و همه به این موضوع واقف هستند؛ به طور مثال عربستان بالاترین رشد بودجه نظامی را داشته و سومین بودجه نظامی دنیا پس از آمریکا و چین و بالاتر از روسیه و اروپاییها دارد، ولی بودجه ما عدد محدودی بوده و قابل مقایسه با این اعداد نیست.
وی با اشاره به تهدیدهای آمریکا مبنی بر قطع صادرات نفت ایران تاکید کرد: ما جنگ را تجربه کردیم و ثمره جانفشانیهای جوانان کشور را به عنوان پیروزی در جنگ تحمیلی شاهد بودیم، مردان جنگ امروز در عرصه سیاسی و اقتصادی نیز با تمام قوا تلاش خواهند کرد و برنامه ریزیهای خوبی هم صورت گرفته و نیروهای مسلح کشور به عنوان مسئول تامین امنیت کشور در هر شرایطی این امنیت را برقرار و از منافع حیاتی کشور دفاع میکنند، همچنان که یک روز منافع حیاتی حفظ مرزها و استقلال کشور است و روزی منفعت و رفاه است و با تمام قوا از حفظ منفعت و رفاه مردم دفاع کرده و حتما پای کار منافع حیاتی کشور با قدرت حضور داریم و امیدوارم دشمنان ما را در مورد دفاع از منافع حیاتی کشور مورد آزمون قرار ندهند تا ببینند چگونه در مقابل این آزمون عمل میکنیم.
امیر سرتیپ حاتمی با اشاره به ارتباط ایران با کشورهای دوست و همسایه گفت: فکر میکنم یک سال اخیر یکی از فعالترین مقاطع دیپلماسی دفاعی وزارت دفاع بود. ما میزبان میهمانانی بودیم و کشورهایی هم خودمان سفر کردیم. اهدافمان را توضیح دادیم و وضعیت دفاعی و راهبردهای خود را تبیین کردیم، چرا که دشمن تلاش میکند به ایران هراسی دامن بزند تا هم شبح جنگ را روی منطقه نگه دارد و تجهیزات خود را بفروشد و هم رابطه کشورهای منطقه را اجازه ندهد که به سمت صمیمیت برود.
وی افزود: ما در مرادوات خود با همسایگان در گام اول این را توضیح میدهیم و وقتی این نکات را میگوییم خیلی از مسائلی که دشمن در آن جهت تلاش میکند را رفع میکنیم؛ امروز مراودات خوبی با همسایگان داریم و برداشت من این است که اتفاقات خوبی افتاده است.
امیر سرتیپ حاتمی حاتمی تصریح کرد: امروز با ترکیه، پاکستان، افغانستان، آذربایجان و دیگران وضعیت و ارتباط خوبی داریم و به درک خوبی از هم رسیده ایم. اخیرا در سفر قزاقستان یکی از وزرای دفاع از دور با یک شوقی سمت من آمد که همراهانم تعجب کردند، در حالی که ما تنها یک دیدار با هم داشتیم.
وزیر دفاع در تکمیل این بخش از سخنان خود گفت: جمهوری اسلامی ایران دلسوز کشورهای منطقه است و ثبات و امنیت را یک موضوع پیوسته میداند و میگوید همه کشورها باید امینت داشته باشند. این را خالصانه گفتیم و این صمیمیت امروز وجود دارد.
وی درخصوص تلاش آمریکا در جهت ایجاد ناتوی عربی خاطرنشان کرد: این موضع الان خیلی ارزش پرداختن ندارد. روشن است که این بخشی از همان راهبرد دشمن در جهت اختلاف افکنی و نگاه تجاری و بازاری است و بعید میدانم آمریکاییها و به ویژه رژیم صهیونیستی جرات کنند اجازه دهند بین کشورهای مسلمان چنین تجمعی اتفاق بیفتد، چون میدانند در بین ملتهای مسلمان هدف روشن است. آنها اسرائیل را دشمن واقعی منطقه میدانند و اگر این موضوع شکل بگیرد، آنها اعتمادی ندارند که این تمرکز بعدا در اختیار کسانی نیفتد که دغدغه اصلی شان فلسطین است، لذا این موضوع بیشتر در حد حرف میماند.
وزیر دفاع با اشاره به پروژه ناامن سازی ایران توسط دشمنان اظهار کرد: تاریخ نشان میدهد دشمنان همواره ناامنی منطقه و ایران را دنبال میکنند و قطعا پروژه داعش آخرین آنها نخواهد بود. اگر داعش موفق به تشکیل دولت در سرزمینی میشد، شرورترین و وحشیترین افرادی که مدعی سرزمینهای ایران، عراق و سوریه بودند تا کنار مرزهای ما مستقر میآمدند و اصلا قابل پیش بینی نبود ما و کشورهای منطقه باید چند سال هزینه میکردیم و تلفات میدادیم تا این مشکل حل شود و در این موضوع هزینههای ما نسبت به هزینههای طراحان این موضوع بسیار اندک بوده و قابل مقایسه نبود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *