آیا لوزهها واقعا عضوی اضافی هستند؟
سالانه هزار نفر در جهان به علت عفونتهای متوالی و گلو درد دچار لوزه میشوند و متاسفانه حقیقت امر آن است که اگر شما کودک نیستید باید بگوییم که به این عضو اضافی نیازی ندارید.
سیمون کارنی، استاد دانشکده آتروآنژیولوژی دانشگاه فلیندرز، در پاسخ به ایمیل کودک ۱۰ ساله در یک برنامه پزشکی گفت: لوزهها عضو مهمی در بدن هستند، ولی نه ضروری.
لوزهها و غدد لنفاوی بخشی از سیستم ایمنی بدن به حساب میآیند. دردوران کودکی غدد لنفاوی به طور کامل شکل نمیگیرند و بدن انسان برای آنکه حشرات و اجسام خارجی که با بلعیدن یا نفس کشیدن وارد دهان میشود مبارزه کند به لوزهها نیاز پیدا میکند. هنگامی که این اجسام خارجی در لوزهها گیر میکنند بدن آنها را به عنوان شی مضر شناسایی میکند و شروع به تولید سلولهای خونی سفید و آنتی بیوک میکند تا با آنها مبارزه کرده و سپس از بین ببرد. این اقدام مانع از رسیدن آسیب به بدن میشود.
شکل ظاهری و بافت لوزهها طوری طراحی شده است که مانع از عبور اجسام خارجی میشود. در ۶ ماه اول زندگی لوزهها نقش به سزایی را بر عهده دارند. بعد از آن این مسئولیت بر عهده غدد لنوافی است که میتوان گفت که لوزهها دیگر نقشی در سیستم گوارش بازی نمیکنند. با رشد انسان به مرور زمان لوزه محلی برای تجمع غذا و باکتری میشود که این امر موجب ایجاد عفونت و یا گلودرد شده و برخی از عفونتها حتی موجب تغییر سایز لوزه و بزرگ شدن آن میشوند. زمانی که لوزهها و آدنوئیدها بزرگ میشوند میتوانند راه گلو را مسدود کنند و باعث خروپف یا اختلال در بلعیدن غذا و مشکلات گفتاری شود.
گاهی اوقات مردم نگران آن هستند که با جراحی لوزهها سیستم گوارشی بیشتر دچار عفونت میشود. اما این یک باور غلط است چرا که در نبود لوزه ها، غدد لنفاوی کار آنان را به خوبی آنجام میدهد.
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *