صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

دولت فعلی نسبت به مسائل حوزوی و تربیت دینی دل‌سوزی نمی‌کند

۲۷ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۵:۴۲:۵۳
کد خبر: ۴۴۵۴۳۵
آیت‌الله مکارم‌شیرازی گفت: دولت فعلی نسبت به مسائل حوزوی و تربیت دینی دل‌سوزی نمی‌کند. اگر وابستگی با وجود این مشکل شود، قطعا مشکلات چند برابر می‌شود.
به گزارش گروه سیاسی ، آیت‌الله مکارم‌شیرازی امروز در چهاردهمین اجلاسیه سراسری مدارس علمیه خواهران که در سالن بیداری اسلامی جامعه الزهرا (س) در قم برگزار شد، گفت: یکی از مسائل مهم در انقلاب، شکل گیری حوزه عملیه خواهران بود، خواهران وارد موضوع مهم تربیت شدند و چون جامعه نیاز داشت به سرعت درهمه جا پیش رفت.

این مرجع تقلید افزود: اما بعضی ازمتحجران از این برنامه‌ها نهی می‌کردند و می‌خواستند نیمی از مردم را از نظام تعلیم و تربیت حذف کنند؛ اما نظام این کاستی‌ها را کنار زده و باعث شده زنان، نقش مهمی درتعلیم وتربیت داشته باشند.

تمام افتخارات مردان را زنان هم می‌توانند کسب کنند
وی بیان داشت: خدای کریم درقرآن، ۱۰ گروه را نام می‌برد که از جمله آن زنان هستند؛ یعنی تمام افتخاراتی که مردان می‌توانند در مسائل مختلف اعتقادی و دینی و اخلاق، اجتماعی داشته باشند، زنان نیز می‌توانند داشته باشند.

وی افزود: این جالب است که قرآن هزار ۴۰۰ سال به این مسئله خبر داد و اطلاع رسانی کرد. جامعه‌ای که در بدترین شرایط قرار داشت؛ ولی قرآن در آن زمان می‌فرماید، زنان همانند مردان در مسائل مختلف می‌توانند؛ اثرگذارباشند.

 آیت الله مکارم شیرازی گفت: بنابراین اگر می‌خواهیم به قرآن عمل کنیم، می‌توانیم بگویم زنان می‌توانند مانند مردان اثرگذار و نقش آفرین باشند، بنابراین آیات معجزه و درس برای همه است. آن مسائل که زنان رامورد اهانت مورد تمسخر قرار دادند می‌توان به وسیله آیات از بین برد.

مشکلات جامعه از سوء مدیریت است
وی افزود: موضوع دیگر بحث مدیریت است. مشکلات جامعه در مسائل مختلف به مدیریت برمی گردد. رهبر انقلاب به همین مسئله مدیریت درقضایایی اخیر تاکید کردند. در بحث آموزش و تربیت خواهران، مدیریت حرف اول می‌زند. باید دراین مسئله مدیران برای مدیریت صحیح آموزش ببینند.

این مرجع تقلید ابراز داشت: درجنگ جهانی دوم؛ آلمان ویران شد؛ ولی دوباره از نو و بهتر از اول ساخته شد، چون مدیریت صحیح درآنجا وجود دارد و درکشور ما هم باید همین طور باشد.

وی عنوان کرد: موضوع دوم بازدهی است. بازدهی باید به دنبال مدیریت باشد. کسی که مسئله‌ای را یادگرفته به دیگران بیاموزد. این آموختن افتخار باشد، نه اینکه آن را از بین ببریم.

مکتب شیعه ترویج و منتشر شود
این مرجع تقلید گفت: باید مکتب شیعه ترویج و منتشر شود. امروز دنیا دنبال مکتب اسلام می‌گردد و از مسائل فعلی خودشان خسته شدند. در اینجا ۱۰ تفاوت وجود دارد. مکتب اسلام عقل را حجت می‌دانند؛ ولی در سایر مکاتب این گونه نیست و عقل راحجت نمی‌دانند. باید با سربلندی، مکتب اسلام را در دنیا ترویج کنیم و این نشان از اهمیت مسئله است.

امتیاز زنان برمردان درتربیت
 آیت الله مکارم شیرازی گفت: نکته دیگر امتیاز زنان برمردان درتربیت است. نقش زنان در تربیت بسیار پررنگ است؛ چون فرزندان به مادران در دوران کودکی وابسته اند و این مادران می‌توانند آنچه را که در مدارس آموختند به فرزندان بیاموزند.

وی ابراز داشت: حوزه علمیه خواهران باید با برادران در برنامه وحدت داشته باشند. در برنامه دوگانگی نباشد. این دوگانگی مشکلاتی را ایجاد می‌کند.

لزوم جذب خیرین و موقوفات
این مرجع تقلید گفت: مسئله دیگر استقلال حوزه‌هایی علمیه ازنظر مالی است. باید مستقل از دولت باشند. در این زمینه باید فعالیت‌های برای جذب خیرین و موقوفات صورت گیرد.

 آیت‌الله مکارم‌شیرازی اظهار داشتند: به خصوص که دولت فعلی نسبت به مسائل حوزوی و تربیت دینی دل سوزی نمی‌کند. اگر وابستگی با وجود این مشکل شود، قطعا مشکلات چند برابر می‌شود.

تفاوت حوزه علمیه شیعه با اهل سنت
این مرجع تقلید ابراز داشت: مهمترین تفاوت حوزه علمیه شیعه با اهل سنت در همین وابستگی و عدم وابستگی است. استقلال حوزه باعث شد که امام راحل توانستند انقلاب ایجاد کنند.

همه بیدار باشند
آیت الله مکارم شیرازی عنوان کرد: مسئله دیگر باید آموزش سیاسی و اجتماعی درحوزه علمیه خواهران باشد، اگر نباشد دراین جا نفوذ می‌کنند و مدیریت سیاسی و اجتماعی را در دست می‌گیرند؛ بنابراین باید در بحث سیاسی همه بیدار باشند و به موقع در صحنه سیاسی حضور جدی پیداکنند نسبت به مسائل سیاسی کشور بی تفاوت نباشند.

وی در پایان گفت: مسئله بعدی بعد از فارغ التحصیلی طلاب خواهر است که برای پایان فارغ التحصیلی طلاب باید فکری کرد. باید این مسئله موردمطالعه قرار گیرد.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *