صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نقش آمریکا در «کودتای ۲۸ مرداد» فردا با حضور مسئولان دولت و مجلس بررسی می‌شود/ پیگیری ۳ قانونی که مهجور مانده است؛ از حقوق ۱۷ هزار شهید ترور تا ایرانیان قربانی جنگ شیمیایی

۲۷ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۵:۰۲:۵۳
کد خبر: ۴۴۵۴۲۱
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
رئیس «کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی» مجلس گفت: این کمیسیون فردا با حضور مسئولان حقوقی دولت و وزارت امورخارجه، قانون «پیگیری حقوقی ـ سیاسی نقش و دخالت آمریکا و انگلیس در کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ علیه دولت ملی ایران» را بررسی خواهد کرد.
حشمت‌الله فلاحت پیشه در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سیاسی ، گفت: جلسه پیگیری «پرونده‌ حقوقی بین ایران و آمریکا» فردا - یکشنبه ۲۸ مرداد - در کمیسیون «امنیت ملی و سیاست خارجی» مجلس برگزار می‌شود.

وی افزود: همچنین در جلسه فردا به موضوع پیگیری قانون «پیگیری حقوقی ـ سیاسی نقش و دخالت آمریکا و انگلیس در کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ علیه دولت ملی ایران» خواهیم پرداخت و ابعاد آن  را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

رئیس «کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی» مجلس تاکید کرد: به طور مشخص قوانین لازم درباره خسارات وارده آمریکا به ایران وجود دارد و قصد داریم در جلسه فردا این موارد را مورد بررسی قرار دهیم.

فلاحت پیشه اظهار داشت: مسئولان حقوقی دولت و وزارت امورخارجه از جمله میهمانان جلسه رو یکشنبه ۲۸ مرداد کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس خواهند بود.

فلاحت‌پیشه در ادامه با اشاره به عضویت رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در کارگروه «برآورد خسارات مادی و معنوی کودتای ۲۸ مرداد» گفت: بنده از زمانی که ریاست این کمیسیون را بر عهده گرفتم هیچ تماس برای حضور درجلسه و کارگروه را نداشته‌ام و هیچ کاری صورت نگرفته است و به شخصه فرضیه من این است که مصوبه مجلس درباره پیگیری حقوقی و سیاسی کودتای ۲۸ مرداد به سرنوشت قوانین قبلی دچار شده است.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: همچنین بنده به شخصه بانی تصویب ۳ قانون اعم از «الزام دولت به پیگیری حقوق ۱۷ هزار شهید ترور»، «الزام دولت به پیگیری حقوق ایرانیانی که حقوق آن‌ها توسط آمریکا نقض شده است» و  «الزام دولت به پیگیری حقوق ایرانیان قربانی جنگ شیمیایی» بودم که قرار است گزارش این ۳ قانون به مجلس ارائه شود.

فلاحت پیشه بیان داشت: قطعا ما از مسئولان دولتی می‌خواهیم که گزارش قانون پیگیری حقوقی و سیاسی کودتای ۲۸ مرداد را به مجلس ارسال کنند.
 
به گزارش میزان، قانون «پیگیری حقوقی ـ سیاسی نقش و دخالت آمریکا و انگلیس در کودتای (۲۸) مرداد ۱۳۳۲ علیه دولت ملی ایران» در جلسه علنی روز یکشنبه ۱۰ شهریور ۱۳۹۲ مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ ۱۳ مهر ۱۳۹۲ به تأیید شورای نگهبان رسید.

متن قانون «پیگیری حقوقی ـ سیاسی نقش و دخالت آمریکا و انگلیس در کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ علیه دولت ملی ایران» در که در تارنمای مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی نیز منتشر شده، به قرار زیر است:

ماده۱ـ با توجه به افشاء و اعلام رسمی سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا مبنی بر دخالت دولت‌های آمریکا و انگلیس در طراحی و اجرای کودتای ۲۸ مرداد علیه کشور ایران و نقض حاکمیت ملی و ورود خسارات سنگین مادی و معنوی به کشور، دولت جمهوری اسلامی ایران موظف است کارگروهی را به منظور برآورد خسارات مادی و معنوی وارده به ملت ایران فوراً تشکیل دهد و هر سه ماه یک بار گزارش اقدامات این کارگروه را به مجلس شورای اسلامی ارائه کند.

اعضای کارگروه پیگیری جبران خسارات کودتای ۲۸ مرداد عبارتند از:

۱ـ وزیر امور خارجه (رئیس کارگروه)
۲ـ دادستان کل کشور
۳ـ وزیر اطلاعات
۴ـ نماینده تام الاختیار فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
۵ ـ وزیر امور اقتصادی و دارایی
۶ ـ رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی
۷ـ رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی
۸ ـ. رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی
تبصره ـ کارگروه موظف است راهکار‌های پیگیری خسارت‌های مادی و معنوی را به مجلس ارائه دهد.

ماده۲ـ دولت موظف است پس از برآورد خسارات نسبت به پیگیری و احقاق حقوق ملت ایران از طریق مجامع و نهاد‌های ذی ربط داخلی و بین المللی اقدام کند.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *