فعالیت باندهای قاچاق انسان در کشورهای اروپایی/طرح اروپا برای جمعآوری دادههای شخصی مهاجران و پناهجویان
خبرگزاری میزان – در ماههای اخیر موج گسترده پناهجویان اوکراینی به سمت مرزهای اتحادیه اروپا سرازیر شده است.
این امر موجب بروز مشکلات بسیاری از جمله افزایش فعالیت باندهای قاچاق انسان شده و نهادهای حقوق بشری درباره آن هشدار میدهند.
مهاجران و پناهندگان تلاش میکنند خود را به اروپا برسانند، در حالی که قاچاقچیان از تاکتیکهای خطرناکی برای عبور از دریای مدیترانه استفاده میکنند و سفرهای خطرناکی را برای آنها آغاز میکنند.
به گزارش «یورومد مانیتور»، بیش از 21 هزار نفر از سال 2015 در دریای مدیترانه و اقیانوس اطلس در راه اروپا جان خود را از دست داده و یا مفقود شدهاند.
آژانس مرزی و گارد ساحلی اروپا، فرانتکس، مدعی است که در حال حاضر سه عملیات در دریای مدیترانه برای نجات مهاجران در معرض خطر و مبارزه با قاچاق انسان مستقر کرده است.
اتحادیه اروپا میگوید که در سال 2016 مرکز قاچاق مهاجران اروپایی را راه اندازی کرده تا به کشورهای عضو در مقابله با قاچاق مهاجر کمک کند.
همچنین با کشورهای مبدا و ترانزیت مهاجران برای از بین بردن شبکههای جنایی همکاری میکند.
با این وجود فعالیت باندهای قاچاق در کشورهای اروپایی به خصوص در ماههای اخیر افزایش یافته است.
در بیانیه مشترک پنجاه و یکمین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل، ناظر «یورو-مد» و نهاد «جوانان برای توسعه پایدار» با قرائت بیانیهای به این موضوع پرداختند.
این بیانیه نسبت به گسترش برنامهریزی شده نظارت کمیسیون اتحادیه اروپا بر پناهجویان با اشاره به روش مغرضانه و بیاساس آن هشدار داده است.
- بیشتر بخوانید:
- ارعاب سازمانهای حقوق بشری حامی پناهجویان از سوی اروپا
- کوتاهی اروپا در پرداختن به بحران مهاجرت
پروژه نظارت انبوه با نام (پردازش دادههای شخصی برای تجزیه و تحلیل ریسک) در سال 2016 با همکاری فرانتکس و آژانس پلیس اروپا (یوروپل) آغاز شد؛ طرح توسعه فعلی که در ابتدا برای جلوگیری از حملات تروریستی و قاچاق انسان طراحی شده بود، نگرانیهای جدی را در مورد حریم خصوصی مهاجران و پناهجویان ایجاد میکند.
علاوه بر این، برنامه نظارت انبوه، دادههای شخصی حساس مهاجران و پناهجویان را بدون محدودیت جمعآوری میکند؛ از جمله دادههای ژنتیکی و بیومتریک، اثر انگشت و عکسها، اطلاعات مربوط به عقاید سیاسی و مذهبی.
«یورومد»، میگوید «ارتباط جریانهای مهاجرت با جرم و جنایت بدون هیچ مدرکی، افراد بیگناه را جرمانگاری میکند و با تروریسم دست به دست هم میدهند.»
انتهای پیام/