صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

قاطعیت دستگاه قضا در برخورد با محتکران و اخلال گران نظام اقتصادی/ از دستگیری اعضای باند قاچاق داروی نایاب تا عرضه و ارائه کالا‌های مکشوفه احتکاری به بازار

۰۳ شهريور ۱۳۹۷ - ۰۸:۱۴:۱۴
کد خبر: ۴۴۵۰۱۷
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
در حالی که کشور در تحریم ناجوانمردانه آمریکا با یک جنگ اقتصادی روبرو شده است برخی افراد سودجو با هدف ضربه زدن به اقتصاد و گرفتن ماهی از این آب گل آلود، کالا‌های ضروری مردم را احتکار کردند در این بین، اما دستگاه قضایی با قاطعیت و اقدام به موقع نقشه‌های آن را نقش بر آب کرد و اینک با ورود مدعی العموم شاهد ورود سیل عظیم کالا‌های انبار شده به بازار هستیم.

به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، برخورد قاطع دستگاه قضایی با احتکار کنندگان کالا‌های ضروری و اساسی مردم و همچنین افرادی که با سوء استفاده از وضعیت بازار بدنبال سودجویی و منفعت بیشتر هستند، به وضوح قابل مشاهده است به طوری که رئیس قوه قضاییه، 30 مرداد ماه سال جاری بخشنامه "نحوه رسیدگی به پروند‌های اخلالگران در نظام اقتصادی کشور" را به روسای کل دادگستری استان‌ها و دادستان‌های سراسر کشور ابلاغ کرد.

بیشتر بخوانید.

رئیس قوه قضاییه در جلسه مسئولان عالی قضایی که در ۲۲ مردادماه سال جاری برگزار شد نیز با اشاره به زمان تشکیل شعب ویژه رسیدگی به پرونده‌های اخلالگران در نظام اقتصادی گفت: با همه کسانی که با اخلال در نظام اقتصادی به اعتبار کشور و اعتماد مردم لطمه زده‌اند و با سوء استفاده از فضای ملتهب اقتصادی، آن هم در زمانی که مردم نیاز به کمک دارند اقدام به احتکار و سایر فعالیت‌های مجرمانه کرده‌اند، با سرعت و قاطعیت برخورد خواهد شد و ان شاء الله رسیدگی‌ها نیز به اطلاع عموم مردم شریف خواهد رسید.

امروز احتکار کالا‌های ضروری مردم کمتر از جنایت در حق آن‌ها نیست 

دادستان کل کشور همچنین با انتقاد از وضعیت بوجود آمده و برخی احتکار‌ها نیز گفته است: متاسفانه عده‌ای طمع ورز در شرایط این چنینی که ما در شرایط جنگ اقتصادی هستیم بخاطر سود و منافع بیشتر اجناس و کالا‌های مورد نیاز مردم را احتکار می‌کنند، وجدان اخلاقی و انسانی حکم می‌کند انسان در این مواقع دست از طمع بردارد.

 

حجت الاسلام والمسلمین منتظری خطاب به مردم توصیه کرد: به کسانی که این کار‌ها را برای منافع بیشتر می‌کنند توصیه می‌کنم این کار‌ها را نکنند، زیرا باعث شرم است. عده اندکی هستند که زمینه‌ای برایشان فراهم می‌شود و احتکار می‌کنند و کسی که مسلمان و معتقد است دست به این جنایت‌ها نمی‌زند. من امروز این عمل را تحت عنوان جنایت می‌بینم و حقیقتا وقتی مردم نیاز دارند چرا نیاز‌های مردم از جمله آرد و برنج و کالای ضروری را برای رسیدن به سود بیشتر احتکار کنید و این کار خیانت به مردم است.

بیشتر بخوانید.

معاون اول دستگاه قضا نیز در در یکصد و بیست و نهمین نشست خبری خود گفته است: دشمن ما و بخصوص شیطان بزرگ امریکا کماکان فشار بر مردم عزیز ما را هدف گرفته است و تمام توان و تلاش خود را انجام داده و می‌دهد که اقتصاد ما را به زعم خودش تحت فشار قرار دهد و از این جهت در معیشت مردم ما اخلال ایجاد نماید؛ اما کور خوانده‌اند. مردم ما مقاوم هستند و اینگونه اقدامات ظالمانه، تحریم و اقدامات روانی را، هم می‌شناسند، هم تجربه کرده‌اند و هم در برابر آن مقاومت می‌کنند.

به گفته حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای، در این میان ضدانقلاب خارج‌نشین هم همپا و همسوی دشمن، هم نسبت به عملیات ایذایی و هم نسبت به شایعه‌پراکنی و تبلیغات روانی کمک می‌کند. البته این چندان خارج از انتظار انسان نیست که شیطان بزرگ و ضدانقلاب خارج‌نشین همسو باشند؛ اما جای تاسف اینجاست که عده‌ای سودجو در داخل از این فرصت استفاده کرده و با قاچاق، احتکار، گرانفروشی و مفسده اقتصادی آب به آسیاب دشمن می‌ریزند و مردم ما را آزرده می‌کنند.
 
 
به گفته این مقام قضایی، این افراد ارزاق عمومی، تجهیزاتی که مورد نیاز است، مثل دارو و مایحتاج مردم را بجای اینکه کمک کنند در این شرایط سریع‌تر، راحت‌تر، ارزان‌تر به دست مردم برسد، با سودجویی، احتکار، گرانفروشی، تقلب، قاچاق و دسیسه‌های مختلف از دسترس مردم دور کرده و فشار را بر مردم افزوده می‌کنند.

وی با اشاره به اقدامات قوه قضاییه در برخورد با جرایم اخیر اقتصادی خاطرنشان کرد: همانطور که مستحضر هستید برای مقابله ویژه و خاص در مقابل این مفسدین و سودجویان در هفته‌های گذشته در قوه قضاییه چند بازپرس ویژه برای این امر اختصاص پیدا کرد. دادستان محترم تهران موظف شد که بطور خاص، هم لجستیک این قضات ویژه را فراهم کند و هم پشتیبانی نماید و هم نظارت مستمر و شبانه‌روزی داشته باشد.

بیشتر بخوانید.

کشف ۳۱ انبار بزرگ احتکار کالا در کرمان

رئیس کل دادگستری استان کرمان با بیان اینکه از ابتدای آغاز طرح مبارزه با احتکارکنندگان و مخلان نظام اقتصادی در استان کرمان ۳۱ انبار بزرگ احتکار کالا کشف شده است، گفت: در این رابطه ۱۸ نفر تحت تعقیب کیفری قرار گرفته اند.

بیشتر بخوانید.

همچنین این مقام قضایی از شناسایی و کشف ۱۳ انباربزرگ کالا‌های احتکار شده در استان کرمان خبر داد و گفت: در بازرسی از این انبار‌ها بالغ بر هفت هزار و ۸۰۰ قلم کالا کشف شده است.

بیشتر بخوانید.

کشف دو انبار احتکار دارو و موادغذایی در شهرستان منوجان

کشف دو انبار احتکار دارو و موادغذایی در شهرستان منوجان، از دیگر موارد کشف شده و مقابله با احتکار کنندگان کالا است، به گفته معاون دادستان شهرستان منوجان بررسی‌های اولیه حکایت از آن دارد که ارزش ریالی کالا‌های مکشوفه بالای ۲۰ میلیارد ریال است.

رضائی گفته است: شامگاه گذشته در راستای طرح مبارزه با احتکار و اخلال گران نظام اقتصادی دو انبار احتکار دارو و موادغذایی توسط سربازان گمنام امام زمان (عج) در اداره اطلاعات شناسایی و کشف شد.

بیشتر بخوانید.

شناسایی سه انبار احتکار ارزاق و مایحتاج ضروری در اردبیل 

دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان اردبیل با اشاره به صدور دستورات لازم به ضابطان در رابطه با شناسایی انبار‌های احتکار کالا، از شناسایی سه انبار احتکار ارزاق و مایحتاج ضروری خبر داد.عتباتی با اشاره به صدور دستورات لازم به ضابطان در رابطه با شناسایی انبار‌های احتکار کالا، گفت: به تمامی ضابطان انتظامی و امنیتی دستور داده شده که رصد‌های جدی و نظارت‌های دقیق تری در حوزه شناسایی افرادی که به احتکار ارزاق و مایحتاج عمومی و ضروری اقدام می‌کنند، داشته باشند و از ظرفیت منابع محلی برای شناسایی این انبار‌ها استفاده کنند.

وی ادامه داد: با توجه به شرایط اقتصادی کشور و تاکیدات ریاست قوه قضاییه، برای این قبیل مسائل به عنوان جرائم اخلال در حوزه اقتصادی و بازار عرضه و تقاضا، پرونده کیفری تشکیل داده و تعقیب کیفری صورت می‌گیرد.

بیشتر بخوانید.

کشف و ضبط ۵۰۰ تن برنج در بوشهر

 دادستان بوشهر گفت: در بازرسی از انبار دپوی برنج، ۵۰۰ تن برنج با مارک‌های مختلف در بوشهر کشف و ضبط شد.علی حسن پور تشریح کرد: حسب گزارش واصله از مرجع انتظامی مبنی بر وجود یک انبار دپوی برنج احتکار شده و قاچاق بودن اجناس، با دستور قضایی موضوع بررسی و نسبت به پلمب انبار اقدام شد.دادستان بوشهر در ادامه افزود: در بازرسی از انبار حدود ۵۰۰ تن برنج با مارک‌های مختلف کشف شد که پرونده در حال رسیدگی است.

کشف بیش از ۱۵۰۰ کیسه برنج خارجی در یک منزل مسکونی

دادستان جیرفت از دستگیری فردی که بیش از ۱۵۰۰ کیسه برنج خارجی به ارزش بیش از ۵ میلیارد ریال در منزل خود در جیرفت احتکار کرده بود، خبر داد.

این مقام قضایی در جیرفت در تشریح جزئیات این خبر اظهار داشت: فردی که تعداد ۱۵۰۰ کیسه ۴۰ کیلویی برنج خارجی به میزان ۶۰ تن در منزل خود احتکار کرده بود توسط اطلاعات سپاه شهرستان، شناسایی و با حضور نماینده دادستان، کارشناسان بازرگانی و تعزیرات حکومتی محل مورد نظر پس از آمار برداری پلمب شد.

بیشتر بخوانید.

احتکار ۲۰ هزار وسیله خانگی در یک انبار حبوبات

 معاون دادستان عمومی و انقلاب قزوین گفت: انبار آبیک جهت پاک کردن حبوبات بوده در صورتی که بیش از ۲۰ هزار وسیله خانگی در آنجا احتکار شده بود.

حجت‌الاسلام محسن کرمی معاون دادستان قزوین گفت: موضوع عدم عرضه کالا و احتکار پیچیده نبوده و اگر اهتمام مسئولان در میدان وجود داشته باشد، می‌توان کنترل و مدیریت به عمل آورد.

معاون دادستان عمومی و انقلاب استان قزوین بیان کرد: طبق آنچه در سامانه انبار‌ها ثبت شده است، انبار آبیک جهت پاک کردن حبوبات بوده در صورتی که بیش از ۲۰ هزار وسیله خانگی در آنجا احتکار شده بود و اگر این انبار‌ها مجاز بوده، اما موجودی کالای خود را در سامانه اعلام نکنند، غیرمجاز به شمار می‌روند.

پلمب انبار‌های احتکاری برنج خارجی و لاستیک در سیرجان

دادستان سیرجان از کشف و پلمب انبار‌های احتکاری برنج خارجی، ظروف آشپزخانه خارجی و لاستیک در این شهرستان خبر داد و گفت: ارزش ریالی این انبار‌ها حدود ۵۰ میلیارد ریال برآورد شده است.

دادستان عمومی و انقلاب شهرستان سیرجان گفت: انبار‌های احتکاری برنج خارجی، ظروف آشپزخانه خارجی و لاستیک به ارزش ۵۰ میلیارد ریال کشف و پلمب شده است.وی در تشریح جزئیات این خبر اظهار داشت: همزمان با مرکز استان در سیرجان هم دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان با همراهی اداره اطلاعات، پلیس مبارزه با قاچاق کالا و تعزیرات حکومتی طرح مبارزه با محتکران و مخلین نظام اقتصادی کشور را اجرایی نموده است.

احمدی فر دادستان عمومی و انقلاب شهرستان ملایر نیز اظهار کرد: طی روز‌های اخیر ۲ انبار برنج احتکار شده کشف شده و ۲ متهم نیز دستگیر شدند.

بیشتر بخوانید.

همچنین در پی اقدامات دستگاه قضایی و حضور فعال مدعی العموم در عرضه کالاهای احتکار شده به بازار مردم شاهد این کالاها بودند و محتکرین در یک اقدام غافلگیرانه مجبور به فروش کالاها به قیمت مصوب به مصرف کنندگان شدند.

درب انبار‌های احتکار کالا‌های میلیاردی بر روی مردم کرمان گشوده شده است

 دادخدا سالاری دادستان کرمان نیز با بیان اینکه درب انبار‌های احتکار کالا‌های میلیاردی بر روی مردم کرمان گشوده شده است، اظهار داشت: این کالا‌ها در فاصله زمانی کمتر از ده روز از زمان کشف، با هدف تنظیم بازار و رفع نیاز‌های مردم به بازار تزریق شده اند.

وی در خصوص شیوه توزیع اقلام اساسی مردم گفت: پس از فک انبار‌ها با حکم ونظارت مقام قضائی، اقلام در محل‌هایی که از قبل توسط سازمان صنعت، معدن وتجارت مشخص شده است با نظارت مقام قضائی، پلیس وتعزیرات به فروش می‌رسد. 

بیشتر بخوانید.

دادستان عمومی و انقلاب شهرستان زرند همچنین از کشف و پلمب انبار‌های احتکاری مرغ، برنج خارجی، قند، آب معدنی و میلگرد در این شهرستان خبر داد و گفت: از این انبار‌ها ۵ هزار و ۹۳۶ شاخه میلگرد، هزار و ۱۰۰ کیلوگرم برنج، دو تن قند و ۶۰۰ بطری آب معدنی کشف شده است.

سید مهدی قویدل با بیان اینکه توزیع سریع این اقلام در دستور کار است، اظهار داشت: طی روز‌های گذشته بیش از یک و نیم تن مرغ کشف شده از محتکران به قیمت کیلویی ۵ هزار تومان بین شهروندان توزیع شد و امروز ۲۷ مرداد ماه اقلام خوراکی از جمله قند و برنج‌های مکشوفه و فردا ۲۸ مرداد ماه نیز آهن آلات در بازار و بین شهروندان توزیع می‌شود.
 
بیشتر بخوانید.
 
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان قزوین از عرضه اولین انبار پلمب شده لوازم شوینده به بازار خبر داد و گفت: سازمان حمایت از تولید کننده و مصرف کننده قیمت عرضه کالاهای احتکار شده را مشخص کند.
 
 
حجت الاسلام اسماعیل صادقی نیارکی دادستان عمومی و انقلاب استان قزوین، با اشاره به اینکه بالغ بر ۱۰۰ میلیارد تومان اموال توقیف شده در این استان وجود دارد که وارد بازار خواهد شد از عرضه اولین انبار پلمب شده لوازم شوینده به مصرف کننده خبر داد.

دادستان عمومی و انقلاب استان قزوین بیان داشت: در پی اقدامات انجام شده عرضه موارد احتکار شده به بازار از الویت‌هایی بود که ما دنبال می‌کردیم تا اجناس در معرض تقاضای مردم قرار بگیرد و علاوه بر برطرف شدن احتیاجات ضروری مردم باعث تعادل بخشی قیمت‌های بازار نیز شود.
 
بیشتر بخوانید.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *