صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کشف دانه‌های گیاهی ۳۰۰۰ ساله در بوکان +عکس

۲۵ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۰:۳۹:۴۰
کد خبر: ۴۴۴۸۶۳
«کاوش لایه‌نگاری قلعه «سردار بوکان» که با هدف مستندنگاری و مطالعه توالی استقراری این محوطه در حال انجام است به کشف دانه‌های گیاهی سه‌هزار ساله انجامید.»
به گزارش گروه فضای مجازی ، یوسف حسن‌زاده، سرپرست لایه‌نگاری قلعه سردار بوکان در آذربایجان غربی، با اعلام این خبر گفت: دانه‌های گیاهی سه هزارساله درون کاسه‌ای سفالی در چهارمین فاز معماری عصر آهن به دست آمد که شامل دانه‌های گندم، دانه‌های علف‌های هرز و احتمالا مقداری دانه‌های جو است.به گفته‌ی او، در کنار این کاسه سفالی هاون و کوبه سنگی نیز به دست آمد.

رییس گروه پژوهش موزه ملی ایران افزود: برخلاف تصور مردم از کاوش‌های باستان‌شناسی که آن را به کشف اشیای نفیس و قیمتی محدود می‌دانند، این گونه یافته‌ها اهمیت بسیار بالایی در بازسازی شیوه‌های معیشتی، چگونگی آب‌وهوای منطقه در گذشته و تنوع زیستی آن دارند.


وی با بیان این‌که وجود رودخانه «سیمینه‌رود» و چشمه «آبی حوزه گهوره (حوضخانه بزرگ بوکان)» عامل اصلی استقراری عظیم با بیش از ۱۱ متر نهشته باستانی از دوره‌های مفرغ و آهن بوده است، تاکید کرد: قلعه سردار بوکان در سال ۱۳۴۷ به نام قلعه تپه به شماره ۵۷۰ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است و در حال حاضر در مرکز شهر بوکان در استان اذربایجان غربی قرار دارد.حسن‌زاده تاکید کرد: باو جود ثبت این اثر در فهرست آثار ملی به دلیل حضور قلعه سردار درون بافت مسکونی شهرستان بوکان، متاسفانه آسیب‌های زیادی به آن قلعه وارد شده است.قلعه سردار یا اَرگ بوکان در سده نوزدهم میلادی و در سال۱۲۴۷ خورشیدی توسط عزیزخان مکری سردارکل عساکر منصوره و فرمانده کل قوای ایران در دوره ناصرالدین شاه ساخته شد.

عزیزخان مکری بانی این قلعه برای تسلط بر عشایر و کرد‌های مکری این بنا را ساخته بود. بخش‌های دیگر این ساختمان توسط فرزندان و نوادگان او تکمیل و گسترش یافته‌است. این ساختمان روی تپه‌ی تاریخی بنا نهاده شده‌است که در طول زمان مکانی برای اجرای سیاست‌های دولت‌ها بوده و کُرد‌های دارای مقام عالی در حکومت‌های وقت از آن به عنوان یک مرکز حکومتی استفاده می‌کردند و بین عشایر و طوایف کُرد این قلعه از اعتبار خاصی در مناطق کردنشین ایران برخوردار بوده‌است. ارتفاع این ارگ از سطح زمین ۱۳ تا ۱۵ متر و طول آن ۳۰ متر است.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *