صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

سایه کمرنگ نظارت بر قرارداد شرکت های سرمایه گذاری

۲۵ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۰:۲۵:۰۲
کد خبر: ۴۴۴۷۴۷
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
گسترش شرکت های سرمایه گذاری در کنار عملی نشدن تعهدات در اجرایی شدن طرح ها از جمله معضلاتی است که افراد متقاضی را دچار مشکل می کند.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، ثبت شرکت‌های کوچک و بزرگ با هدف سرمایه گذاری و سوددهی در سال‌های اخیر رونق فراوانی پیدا کرده و تبلیغات گسترده و وسوسه انگیزی در این زمینه افراد بسیاری را با هدف اشتغال و کسب درآمد به سوی خود می‌کشاند.

این شرکت‌ها اغلب در تبلیغات خود از برگزاری کلاس‌های آموزشی و اعطای مجوز از سوی سازمان‌ها و نهاد‌های معتبر سخن می‌گویند و در راس کار خود امضای قرارداد بین سرمایه گذار و شرکت را مطرح می‌کنند، اما در برخی موارد تمام تعهدات خود را اجرایی نمی‌کنند.

در این بین شرکت‌هایی برای پرورش قارچ، زالو، بلدرچین، شترمرغ به چشم می‌خورند که در ابتدا وعده تجهیز و راه اندازی سالن‌ها به افراد را می‌دهند، اما در ادامه با نوسانات نرخ ارز اجرای تعهدات کمرنگ شده و در برخی مواد خود سرمایه گذار باید برای تجهیز سالن اقدام کند.

در تماس با یکی از این شرکت‌ها سود خالص ماهانه در ازای سرمایه گذاری ۴۰ میلیون تومانی ۴ تا ۵ میلیون تومان اعلام شد، اما سود‌های وسوسه انگیز برای جذب مشتری بیشتر می‌تواند از سوی هر شرکتی مطرح شود.

یکی از معضلات چنین شرکت‌هایی نبود نظارت بر روی آنهاست به طوریکه در ابتدا با چهره‌ای مطلوب مشتریان را به امید کسب درآمد بالا مجاب به سرمایه گذاری می‌کنند و در صورت محقق نشدن حقوق های اعلامی به سرمایه گذاران پیشنهاد فروش تجهیزات و سوله‌ها را با قیمتی کمتر می‌دهند و چون سرمایه گذار نمی‌خواهد بیشتر ضرر کند و خریداری برای سوله‌ی آن‌ها وجود ندارد مجبور می‌شود تمام تجهیزات سوله را به شرکت واگذار کند.

در این بین شرکت با سرمایه کمتر صاحب سوله و تجهیزاتی می‌شود که می‌تواند با راه اندازی مجدد آن کسب درآمد کند و افرادی که به امید راه اندازی کسب و کاری گرفتار این شرکت‌ها شده بودند سرشان بی کلاه می‌ماند.

حال این نکته مطرح می‌شود که وظیفه نظارت بر شرکت‌هایی که به گفته خودشان مجوز‌های لازم را برای فعالیت دارند به عهده چه نهادی است و در صورت عمل نکردن به تعهدات، افراد از چه طریقی می‌توانند تخلفات را گزارش دهند.

با این تفاسیر در شرایطی که افراد سرمایه خود را به امید سود دهی و کسب درآمد با اطمینان به شرکت‌های دارای شماره  ثبت سرمایه گذاری می‌کنند باید قوانین ویژه‌ای وضع شود تا افراد با خیال راحت بتوانند برای سرمایه گذاری اقدام کنند و شرکت‌ها به تمام تعهدات خود عمل کنند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *