غریب آبادی: گسترش تعداد گزارشگران ویژه کشوری، هشدار دهنده و غیر سازنده است
خبرگزاری میزان - «کاظم غریبآبادی»، معاون امور بین الملل قوه قضاییه و دبیر ستاد حقوق بشر، در ادامه برنامههای خود در جریان اجلاس ۵۱ شورای حقوق بشر سازمان ملل، در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل شرکت و مواضع کشورمان درخصوص سازوکار گزارشگری کشوری را تشریح کرد.
وی در سخنان خود ضمن اشاره به اینکه حمایت و ارتقاء حقوق بشر و کرامت انسانی در ایران یک اصل اساسی است، گفت: سازوکارهای حقوق بشری سازمان ملل، از جمله شورای حقوق بشر، باید مطابق با اصولی مانند عدم گزینشگری، واقعیتگرایی و بیطرفی عمل کنند. آنها باید از سیاستزدگی یا اعمال استانداردهای دوگانه خودداری کند. آنها باید از هر اقدامی که فراتر از ماموریتشان باشد یا اعتماد کشورهای عضو را از بین ببرد و باعث ایجاد تقابل و دوقطبی شدن بیشتر در گفتمانهای حقوق بشر شود، اجتناب کنند.
«غریبآبادی» افزود: از گزارشگران کشوری و موضوعی انتظار میرود که به وظایف خود عمل کرده و از متمایل شدن به یک طرف یا اقدام علیه هر کشوری خودداری کنند. گزارشگرانی که تصمیم میگیرند از ماموریت خود برای پیشبرد برنامه سیاسی برخی از کشورها سوء استفاده کنند، باید کنار گذاشته شوند. این امر به ویژه در موارد تضاد منافع آشکار که در آن تبعه یکی از دولتهای متخاصم برای انجام مأموریت نظارتی که در واقع توسط کشور مربوطه وی تاسیس شده است، انتخاب میشود، بسیار مهمتر جلوه میکند.
- بیشتر بخوانید:
- غریبآبادی: اقدامات قهری یکجانبه، نقض حقوق بشر ملتهاست
- غریب آبادی: تحریمهای یکجانبه موجبات نقض تمامی حقهای بشری مردم ایران را فراهم کرده است
دبیر ستاد حقوق بشر در رابطه با روند رو به افزایش انتخاب گزارشگران ویژه کشوری از سوی شورای حقوق بشر اظهار کرد: گسترش تعداد گزارشگران ویژه کشوری، هشدار دهنده و غیر سازنده است. گزارشگران ویژه کشوری که توسط چند کشور یا گروهی از کشورها در راستای مواضع سیاسی خصمانه آنها علیه کشورهای در حال توسعه بر شورا تحمیل میشود، صرفا به تقابل، تضاد و حاشیهسازی سازی کمک میکنند.
وی همچنین درخصوص وضعیت حقوق بشر در سرزمینهای اشغالی، گفت: وخامت اوضاع حقوق بشر و حقوق بشردوستانه در فلسطین اشغالی باید برای هر کسی که واقعاً به حقوق بشر و کرامت انسانی اهمیت میدهد، اولویت اصلی باشد. جهان نمیتواند در این خصوص تنها نظارهگر باشد.
انتهای پیام/