چقدر باید نگران بازگشت مالاریا باشیم؟
خبرگزاری میزان _ همشهری آنلاین نوشت: احمد رئیسی،گفت: متأسفانه موارد مالاریا در استان سیستان و بلوچستان خیلی زیاد است.
رئیس اداره کنترل و مبارزه با مالاریا با عنوان این مطلب که وقوع سیلابها و بارندگیهای اخیر در کشور پاکستان باعث افزایش موارد مالاریا در مناطق شرقی کشور شده است، افزود: عمدتاً اتباع پاکستان از طریق مرزهای شرقی وارد مناطقی از استان سیستان و بلوچستان شدهاند که جای نگرانی دارد.
رئیسی ادامه داد: این افراد در شهرهایی همچون زاهدان، سراوان و چابهار، سرباز و…، در بخش جنوبی استان، حضور دارند.
وی بدون اشاره به تعداد مبتلایان در منطقه، گفت: موارد ابتلاء قابل قیاس با سالهای گذشته نیست و اگر به موقع درمان نشوند، احتمال دارد به بیماری بومی در کشور تبدیل شود.
رئیس اداره کنترل و مبارزه با مالاریا افزود: افراد مبتلا عمدتاً کارگرانی هستند که برای کار وارد چابهار شدهاند. همچنین افراد بومی که در مرزها تجارت سوخت انجام میدهند، از افرادی هستند که میتوانند بیماری را به داخل شهرها انتقال دهند.
وی با عنوان این مطلب که مشکلی برای درمان بیماران اتباع و بومی وجود ندارد، گفت: موردی از مرگ و میر نداشتهایم، اما نگران چرخش انتقال بیماری به داخل کشور هستیم.
رئیسی با اشاره به اینکه از سال ۹۸ تا ۱۴۰۰ موارد بومی بیماری مالاریا در کشور به صفر رسیده بود، افزود: اگر نتوانیم بیماری را در منطقه و مرزهای شرقی کشور کنترل کنیم، این احتمال هست که شاهد برگشت بیماری به کشور باشیم.
- بیشتر بخوانید:
- ورود بیماران از شرق کشور یک تهدید جدی است
انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.