صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

التهاب بازار نشات گرفته از جنگ روانی دشمنان است/ لاریجانی حتی یک جلسه هم با حزب رهروان نداشته است/ بخشی از مشکلات اقتصادی به دلیل سوء مدیریت است

۲۲ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۲:۴۵:۳۹
کد خبر: ۴۴۴۰۴۵
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس با بیان اینکه التهاب بازار نشات گرفته از جنگ روانی دشمنان است، اظهار داشت: تکیه دشمنان بر ایجاد جنگ روانی است و متاسفانه باید گفت که مقداری هم در این بحث موفق بوده اند و البته ما باید سناریوی خودمان را در این رابطه داشته باشیم.
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی ، کاظم جلالی در مراسم تجلیل از خبرنگاران و اصحاب رسانه، ضمن گرامیداشت روز خبرنگار گفت: رکن چهارم دموکراسی حوزه خبر است. این حوزه، حوزه سختی است و افتخار می‌کنم که خودم را هنوز جز حوزه رسانه می‌دانم.

وی افزود: حوزه رسانه از ابعاد مختلف قابل توجه است و خبرنگار موفق، خبرنگاری است که پای اصول دین و منافع ملی بایستد.

رئیس مرکز پژو هش‌های مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به شرایط کنونی کشور تاکید کرد: امروز دشمنان کشور استقلال کشور را نشانه گرفته‌اند. آنچه مهم است این است که ما باید پای استقلال نظام و کشور بایستیم.

جلالی تصریح کرد: درست است که ما در حال حاضر در جنگ اقتصادی قرار داریم، اما پیش قراول این جنگ، یک جنگ روانی است؛ همچنین درست است که از ۱۵ مرداد تحریم‌های اولیه شروع شده، اما متاسفانه باید گفت که بازار ما از چندین ماه قبل در التهاب بوده است.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس با بیان اینکه التهاب بازار نشات گرفته از جنگ روانی دشمنان است، اظهار داشت: تکیه دشمنان بر ایجاد جنگ روانی است و متاسفانه باید گفت که مقداری هم در این بحث موفق بوده اند و البته ما باید سناریوی خودمان را در این رابطه داشته باشیم.

جلالی با بیان اینکه دشمن امید مردم را نشانه گرفته است، بیان داشت: متاسفانه برخی رسانه‌ها هم در درون کشور فعالیت می‌کنند و، اما آن‌ها هم امید مردم را نشانه می‌گیرند.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس با بیان اینکه امروز مهمترین عنصر در اداره امور کشور وحدت و همدلی و در کنار آن توجه به شفافیت است، گفت: در بحث همدلی با ابتکار مقام معظم رهبری در تشکیل شورای هماهنگی اقتصادی رو به رو شدیم که باید گفت: این شورا تاکنون مصوبات خوبی هم داشته است، اما سوال این است که جرا برخی از مصوبات این شورا چرا برای مردم تبیین نمی‌شود.
 
جلالی در پاسخ به سوالی درباره تشکیل حزب رهروان و حضور وی و علی لاریجانی دراین حزب بیان داشت: ضمن احترام به دوستانی که قرار است این حزب را تشکیل می‌دهند باید بگویم بنده و آقای لاریجانی حتی یک جلسه هم با این دوستان جلسه نداشته ایم.

وی افزود: حتی اگر از من بپرسند چه کسانی در این حزب حضور دارند تنها می‌توانم از آقای نعمتی، عبدی و صدر نام ببرم و دیگران را نمی‌شناسم.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس بیان داشت: ما در یک جلسه این حزب هم نبوده ایم و اطلاعی هم از این حزب نداشتیم و فکرمان هم این است که انقدر مشکلات در کشور داریم و آقای دکتر لاریجانی باید به آن بپردازند و همچنین مرکز پژوهش‌ها انقدر گرفتار است که در حال حاضر وقت پرداختن به این موضوعات را نداریم و حتی این موضوع را جز الویت‌های کشور نمی‌دانیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این‌ که مردم در عرصه اقتصادی دچار مشکلات و ناملایماتی هستند، اظهار کرد: بخشی از این مشکلات اقتصادی به دلیل سوء مدیریت است. البته فضا‌های روانی علیه ایران و کشور راه انداخته‌اند که ما این موارد را در مرکز پژوهش‌ها بررسی کرده و به اطلاع مسئولان رساندیم.

انی نمانیده مجلس اظهار داشت: اعتقادمان بر این است که سیاست‌های دولت باید منجر به آرامش در کشور شود. ما دنبال نقد‌های غیرمنصفانه نیستیم، اما سیاست ارزی که دولت در ابتدای اردیبهشت‌ماه و یا خردادماه اتخاذ کرد بخشی از این مشکلات را به وجود آورد. ما همان زمان در جلسه غیرعلنی که با حضور آقای جهانگیری برگزار شد اعلام کردیم که به بازار ثانویه نیاز است و نمی‌توان همه نیاز‌های کشور و مردم را با ارز ۴۲۰۰ تومان مرتفع کرد.

جلالی با بیان این‌که تحولات ارزی نسبت به سال‌های گذشته تفاوت کرده است، ادامه داد: تفاوت در آن است که ما با خروج سرمایه در کشور مواجهیم. در گذشته ارز گران می‌شد و شاهد سفته‌بازی برای به دست آوردن سود زیاد بودیم و افراد می‌خواستند سرمایه‌شان را حفظ کنند، اما این‌بار متاسفانه شاهد سیری‌ناپذیری بازار بودیم و ارز از کشور خارج می‌شد، لذا باید سیاست‌ها متناسب با آسیب‌ها و شرایط در کشور باشد.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در این بین بخشی از سیاست‌های اتخاذ شده آسیب‌زا بود نمونه آن کاهش سود بانکی و همزمان پرداختن به موسسات بانکی و دولتی بود. بانک مرکزی در آسیب‌شناسی نسبت به موسسات پولی و بانکی خوب عمل نکرد و راه اشتباهی را رفت. به جای این‌که به اصلاح روند بپردازد یک دفعه هجمه ایجاد کرد. مسئولان پولی و بانکی علیه موسسات مصاحبه کردند و مردم را نگران نمودند. در همان زمان تجمعاتی شکل گرفت که اولین حرمت‌شکنی‌ها در این تجمعات بود. می‌توانست با مدیریت درست تجمعات شکل نگیرد.

این نماینده مجلس اظهار داشت: در آن دوران با کاهش سود بانکی و بدعمل کردن نسبت به موسسات پولی و بانکی نقدینگی افسارگسیخته در کوچه و بازار آمد، یعنی همان نقدینگی در موسسات پولی و بانکی تزریق بازار شد و این اژد‌های هفت سر را دیدید این اتفاق بدی بود.

جلالی افزود: در همان زمان برای برگردانده شدن پول مردم خط اعتباری در بانک مرکزی ایجاد شد ۲۲ هزار میلیارد تومان از بانک مرکزی به سهامداران پول داده شد و به دنبال آن نقدینگی دیگری در بازار ایجاد شد. بعد از آن به گسل ترامپ برخورد کردیم که گفت: می‌خواهد از برجام خارج شود. به دنبال‌اش نقدینگی موجود در بازار به سمت ارز، سکه، خودرو و مواردی دیگر حرکت کرد.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به گزارش‌های مرکز پژوهش‌های مجلس اظهار کرد: بعد از خروج آمریکا از برجام ستادی از چهار معاونت فرهنگی برای تدوین راهکار برای شرایط کنونی تشکیل شد. گزارش‌های بسیار زیادی آماده شد که قرار است بخش‌هایی از قسمت‌های طبقه‌بندی شده را به صورت خلاصه طبقه‌بندی کنیم.

جلالی با بیان این‌که درباره تحریم‌ها لیست، گزارش تهیه شده است، گفت: ارزیابی بسته دولت درباره تحریم‌ها، روند انتقال پول و مدیریت ذخائر ارزی، اثرات تحریم در مبادلات پولی و دلاری به شکل اسکناس، خدمات بیمه و آسیب‌شناسی اقدامات دولت در بازار ارز، طلا و سکه، بررسی سیاست‌های بازار ارز، الزامات محیط کسب‌و کار، پیش‌بینی اثرات تحریم نفتی بر بودجه از جمله این گزارشات است.

رییس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی بررسی گزارش‌هایی در بخش اقتصاد کلان همچون اشتغال با عنایت به تجارب کشور‌های دیگر، سنجش امنیت سرمایه‌گذاری در ایران و بحث تعارض منافع و پرداختن به موضوع خصوصی‌سازی، امور زیربنایی و اثرات خروج آمریکا از برجام به خصوص در حوزه نفت و گاز، صنعت پتروشیمی و چگونگی تامین کالا‌های اساسی را از دیگر گزارش‌های مرکز پژوهش‌ها عنوان کرد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *