صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

سامانه پنجره واحد مدیریت زمین در استان کرمان راه اندازی شد

۱۶ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۴:۴۸:۱۳
کد خبر: ۴۴۳۵۱۹۳
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
سامانه مدیریت پنجره واحد مدیریت زمین در استان کرمان رونمایی شد که این سامانه در حقیقت به معنای بهره گیری از دانش روز برای مدیریت اراضی خواهد بود و ظرفیتی را برای نظارت الکترونیکی بر عرصه های دولتی و منابع طبیعی در اختیار مدیران قرار می دهد.


خبرگزاری میزان - حجت الاسلام و المسلمین ابراهیم حمیدی در آیین رونمایی از سامانه مدیریت پنجره واحد مدیریت زمین استان کرمان اظهار کرد: این سامانه در حقیقت به معنای بهره گیری از دانش روز برای مدیریت اراضی خواهد بود و ظرفیتی را برای نظارت الکترونیکی بر عرصه های دولتی و منابع طبیعی در اختیار مدیران قرار می دهد.

وی با تاکید بر ارجحیت اقدامات پیشگیرانه بر اقدامات برخوردی در حوزه زمین خواری، عنوان کرد: اگر در گذشته در حوزه پیشگیری از تصرفات غیرقانونی اراضی اقدامات لازم انجام شده بود، امروز با مشکلات عدیده ای روبرو نبودیم.

رئیس کل دادگستری استان کرمان با اشاره به این مطلب که نباید اجازه داد اراضی دولتی مورد تاخت و تاز و تصرف قرار گیرد که مجبور به برخوردهای بعدی و قلع و قمع مستحدثات واقع در این اراضی باشیم، تاکید کرد: در راستای مبارزه با تصرف غیرقانونی اراضی ملی و دولتی، اقدامات علمی و تحقیقاتی خوبی مبتنی بر دانش روز انجام شده اما هنوز تا رسیدن به نقطه رضایت بخش در این حوزه فاصله داریم و باید کارهای بیشتری انجام شود.

حجت الاسلام و المسلمین حمیدی بیان کرد: یکی از بهترین کارهایی که برای مبارزه با زمین خواری و تصرف اراضی دولتی و ملی انجام شده، راه اندازی سامانه پنجره واحد مدیریت زمین است که بر مبنای آن نظارت ها در عرصه های منابع طبیعی و اراضی دولتی افزایش می یابد تا از تصرف اراضی دولت پیشگیری و جلوگیری شود.

رئیس کل دادگستری استان کرمان گفت: اقداماتی که در سال های گذشته توسط مجرمان و افراد سودجو در حوزه تصرف اراضی دولتی و ملی شکل گرفته، نگران کننده است و باید همت ملی در این حوزه شکل گیرد تا تمامی متولیان پای کار بیایند تا این مسئولیت و ماموریت به نحو شایسته ای حفظ شود.

وی ضمن بیان این مطلب که یکی از اولویت های قوه قضاییه، مبارزه با زمین خواری است، تاکید کرد: جلسات و کارگروه های متعددی به این منظور اجرای این ماموریت ها در قوه قضاییه تشکیل شده است.

رئیس کل دادگستری استان کرمان یادآور شد: قوه قضاییه بر مبنای تاکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی و اسناد بالادستی، ماموریت مبارزه با زمین خواری را به صورت جدی دنبال می کند و هدف اصلی اقدامات انجام شده در این حوزه آن است که بتوانیم مناطبع طبیعی و عرصه های دولتی را به عنوان یک سرمایه ملی حفظ کرده و ضمن بهره برداری صحیح از این اراضی، از آنها حراست کنیم تا در اختیار نسل های آینده قرار گیرد.

حجت الاسلام و المسلمین حمیدی با اشاره به اینکه قوه قضاییه وظیفه برخوردی دارد و در این زمینه پرونده ها باید با سرعت و کیفیت رسیدگی شده و آرای صادره نیز با سرعت اجرایی شود، تاکید کرد: دادستانها نیز باید دستورات لازم را به مدیران بدهند و سایر مدیران نیز در حوزه مسئولیت های خود با پشتیبانی دستگاه قضایی به نحوی اقدام کنند که از تصرف اراضی جلوگیری شود.

بالغ بر یک سوم مساحت کشور تحت پوشش سامانه پنجره واحد مدیریت زمین است

مدیرکل پیشگیری معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه در آیین رونمایی از سامانه پنجره واحد مدیریت زمین استان کرمان با اشاره به این مطلب که ایجاد سامانه پنجره واحد مدیریت زمین با همکاری سه جانبه ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی،سازمان ارتباطات واطلاعات و معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه اجرایی شده است، گفت: امروز بالغ بر یک سوم مساحت کشور تحت پوشش این سامانه قرار دارد و امیدوارم تا پایان سال تمام کشور تحت پوشش این سامانه قرار گیرد.

حسین پورمند افزود: براساس هدف گذاری انجام شده، با اجرای کامل سامانه پنجره واحد مدیریت زمین ۵۰ درصد جرایم حوزه زمین کاهش می یابد.

به گفته وی با راه اندازی این سامانه در ۹ استان کشور در حال حاضر بالغ بر ۱۵ هزار گزارش تخلف دریافت شده که این گزارش را در بخش های مختلف در حال پیگیری و اجرا هستند.

وی در ادامه بیان کرد: بر اساس قوانین کشور سیاست های پیشگیرانه در کشور که جزو اولویت های دستگاه ها است، در شورای عالی پیشگیری از وقوع جرم تدوین و ابلاغ می شود که مسئولیت این شورا با رئیس قوه قضاییه است.

پورمند با اشاره به اینکه بخش زیادی از سند تحول قضایی مربوط به اقدامات پیشگیرانه است که فقط در درون دستگاه قضایی اجرای ۳۷ برنامه با مشارکت معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گذاشته شده است، یادآور شد: فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی، جمع بندی سیاست ها و ابلاغ ها و اسناد بالادستی نشان دهنده آن است که برای پیشگیری از وقوع جرم در همه بخش ها و ناهنجاری ها راهی جز هم افزایی امکانات و توانمندی ها وجود ندارد.

وی بیان کرد: درباره مسائل حوزه زمین در تمام نقاط کشور از حیث تصرفات و تغییر کاربری ها به لحاظ کوتاهی های سابق وضعیت مناسبی وجود ندارد و به دلیل تعدی ها به محیط زیست و منابع آبی با خطرات و چالش های بسیار عمیقی رو به رو هستیم و ناگفته پیداست که اگر به درستی ورود نکنیم شاید برای نسل های آینده به جای چالش در هر بخش یک بحران برجای بگذاریم.

پورمند بیان کرد: در معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه بر اساس مصوبات شورای عالی پیشگیری و اهداف سند تحول قضایی وظایف پیشگیرانه در حوزه های مختلف را رصد می‌کنیم و تلاش می‌کنیم با آوردن توان و نیروی این معاونت در میدان اقدامات پیشگیرانه را تشدید کنیم و راه اندازی پنجره واحد مدیریت زمین نیز در همین راستا انجام شده است.
وی یادآور شد: این سامانه هرگونه تحول و هر اقدام در حوزه زمین را تصویر برداری کرده و گزارش می کند و بر اساس هوش مصنوعی به کار رفته در این سامانه موارد تخلف از عدم تخلف جدا شده و همچنین نشان داده می شود که هر تخلف در حوزه کدام یک از متولیان است و در ادامه پیگیری های انجام شده از سوی مدیران مربوطه نیز از طریق این سامانه قابل مشاهده خواهد بود.

وی تاکید کرد: اجرای سامانه پنجره واحد مدیریت زمین یک ضرورت اجتناب ناپذیر است.

90 نقطه بحرانی تصرف اراضی در استان کرمان وجود دارد

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان در آیین رونمایی از سامانه پنجره واحد مدیریت زمین استان کرمان با اشاره به وجود 90 نقطه بحرانی در معرض تصرف و تغییر غیرمجاز کاربری اراضی در استان، گفت: سامانه پنجره واحد مدیریت زمین استان کرمان راه اندازی شده و بر مبنای گزارشات رسیده از این سامانه، می توان اقدامات برخوردی و پیشگیرانه را به نحو مطلوبی دنبال کرد.

سید مهدی قویدل افزود: این سامانه در راستای تاکیدات مقام معظم رهبری، دستورات ریاست قوه قضاییه، سند تحول و تعالی قضایی و اسناد بالادستی از جمله مصوبه هیات وزیرات و صورتجلسات شورای هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی راه اندازی شده است.

وی با اشاره به این مطلب که مساحت استان کرمان 184 میلیون هکتار معادل با 11 درصد کل کشور است، تاکید کرد: 17 میلیون و 52 هزار و 485 هکتار اراضی ملی در استان کرمان وجود دارد که از این میزان بالغ بر 15 میلیون هکتار تثبیت مالکیت شده و از این میزان نیز 14 میلیون و 450 هزار هکتار سند دار شده است.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان ضمن بیان این مطلب که میزان تصرفات تا پایان سال 1400 بالغ بر 100 هزار هکتار است، افزود: میزان رفع تصرفات نیز تا پایان سال گذشته دو هزار و 267 هکتار بوده است.

قویدل یادآور شد:مصمم هستیم نسبت به نظارت و رصد مستمر و کاهش نقاط بحرانی و پیشگیری از تصرفات اراضی ملی و دولتی مطالبه گری و نقاط ضعف را پیگیری می کنیم تا برطرف شود.

وی در پایان اظهار کرد:دستگاه ها و نهاد ها باید با برطرف کردن مشکلات نقاط بحرانی در زمینه تصرفات غیر مجاز اراضی تلاش کنند و همچنین در اسرع وقت نسبت به بارگزاری مختصات اراضی و ارتباط با سامانه اقدام کنند.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *