صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آشنایی با سرمربیان حاضر در جام ملت‌های آسیا با حضور لیپی، فربیک، کوپر و دیگران/ تیم ملی و هم گروهی‌ها در برزخ

۱۹ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۲:۵۱:۵۲
کد خبر: ۴۴۳۲۲۸
دسته بندی‌: ورزشی ، فوتبال
حدود ۵ ماه تا آغاز هفدهمین دوره رقابت‌های جام ملت‌های آسیا باقی مانده و برخی از مربیان مطرح فوتبال جهان هدایت تیم‌های آسیایی را در این رقابت‌ها بر عهده دارند.

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی ، حدود ۵ ماه یا به طور دقیق‌تر فقط ۱۴۹ روز تا آغاز هفدهمین دوره رقابت‌های جام ملت‌های آسیا باقی مانده است. مسابقاتی که برای اولین بار با حضور ۲۴ تیم برگزار می‌شود و امارات متحده عربی برای دومین بار میزبانی این رقابت‌ها را به دست آورده است.

تیم ملی فوتبال ایران مانند همیشه یکی از پا‌های ثابت جام به حساب می‌آید. از آخرین قهرمانی ملی‌پوشان ایران قریب به ۴۳ سال می‌گذرد و چشم به راهی فوتبالدوستان ایرانی برای چشیدن طعم چهارمین قهرمانی چند سالی است از ۴ دهه تجاوز کرده است.

ملی پوشان برای حضور در این دوره از مسابقات کار سختی نداشتند و با پشت سر گذاشتن دو مرحله از رقابت‌های مقدماتی جام جهانی، حضور خود در امارات را تضمین کردند. مدتی بعد با قرعه کشی که انجام شد تیم ملی فوتبال ایران در گروه چهارم این رقابت‌ها با تیم‌های عراق، ویتنام و یمن هم گروه شد. گروهی که به نظر برای صعود اصلا چالش‌زا نیست و حتی ممکن است تحت شرایطی تیم سوم گروه هم به مرحله یک هشتم نهایی راه پیدا کند.

چند روز قبل بود که مسئولان فدراسیون فوتبال ازبکستان با عقد قراردادی، هکتور کوپر را به عنوان سرمربی جدید خود معرفی کردند و قرار است با این مربی ۶۲ ساله برای حضور در امارات مهیا شوند. در همین اثنا بود که قرارداد کارلوس کی‌روش با تیم ملی ایران به اتمام رسید و مشخص نیست که این مرد پرتغالی برای دومین دوره پیاپی هدایت ایران را در جام ملت‌ها بر عهده خواهد داشت یا نه؟ همین مسئله باعث شد تا نگاهی به نیمکت تیم‌های حاضر در این رقابت‌ها بیندازیم و ببینیم کدام تیم‌ها سرمربی دارند و کدام تیم‌ها مانند ایران در برزخ به سر می‌برند.

گروه یک:

در گروه اول معروفترین سرمربی، آلبرتو زاکرونی خواهد بود. مرد ۶۵ ساله و ایتالیایی که از اکتبر ۲۰۱۷ هدایت میزبان جام ملت‌ها را به عهده گرفت. میلوان راجوواچ ۶۴ ساله و یوگوسلاو هم حدود یک سالی است که هدایت تایلند را در دست گرفته است. تیم ملی فوتبال هند با استفان کونستانتین انگلیسی و ۵۵ ساله به مسابقات ورود خواهد کرد. این سرمربی سه سالی می‌شود که هدایت مردان سرزمین هفتاد و ملت را عهده دار شده است. در نهایت آخرین نفر میروسلاو سوکوپ است. مرد ۵۲ ساله اهل جمهوری چک که بیش از دو سال است سرمربی بحرین شده است.

گروه دوم:

یکی از تازه واردترین سرمربیان کنونی فوتبال ملی جهان گراهام آرنولد است. سرمربی ۵۵ ساله و استرالیایی کانگرو‌ها که طبق قرار قبلی بعد از جام جهاین جایگزین برت فان مارویک شد. برند استانج آلمانی ژانویه امسال سرمربی سوریه شد. این سرمربی ۷۰ ساله با ستاره‌های هجومی‌اش به صعود از این گروه فکر می‌کند. نفر بعدی نورالدین ولد علی است. مرد اول نیمکت تیم ملی فلسطین که اهل الجزایر است و از آپریل امسال سرمربی فلسطین شده است. جمال ابوعابد ۵۳ ساله هم حدود یک سالی می‌شود که هدایت تیم ملی اردن را قبول کرده است.

گروه سوم:

یکی از چهار تیمی که سرمربی ندارد؛ کره جنوبی است. آنها بعد از جام جهانی هنوز جایگزینی برای شین تائه یونگ انتخاب نکرده اند. مارچلو لیپی، اما دو سالگی‌اش در تیم ملی چین را پشت سر گذاشت. او حدود یک ماه از سرمربی سوریه جوانتر است و عنوان پیرترین مربی را به او واگذار کرد.

آلکساندر کرستین ۳۹ ساله به عنوان جوان‌ترین سرمربی این دوره از مسابقات، حدود ۴ سالی می‌شود که سرمربی قرقیزستان شده و باید دید در جام هفدهم با این تیم چه عملکردی از خود نشان می‌دهد. آخرین تیم این گروه هم فیلیپین است. آنها با سرمربی موقت خود اسکات کوپر فعلا کار می‌کنند. سرمربی انگلستانی که با ۴۸ سال سن از ژوئن امسال مسئولیت فنی تیم را به عهده گرفته است.

گروه چهارم:

به نوعی می‌توان گفت بلاتکلیف‌ترین گروه این دوره از مسابقات همین گروه چهارم است. جایی که تیم ملی فوتبال ایران هنوز سرمربی خود را نشناخته است. کارلوس کی روش قراردادش به اتمام رسیده و شرط و شروط او هم تا حدود زیادی مرتفع نشده و این بارفدراسیون هم بعد از مشلات مالی و نوسانات ارزی گویا از پس هزینه‌های گزاف مستر سی‌کیو برنمی آید و همین‌ها در کنار هم آینده او و تیم ملی را در هاله‌ای از ابهام قرار داده است.

با این حال ما تنها نیستیم. تیم ملی عراق هم هنوز سرمربی خود را انتخاب نکرده است. آنها در آستانه عقد قرارداد با اسون گوران اریسکن قرار داشتند که به یک باره همه چیز خراب شد. بازهم باید به تیم‌های بلاتکلیف این گروه یک اسم دیگر اضافه کنیم. تیم ملی یمن با مبراتوی اتیوپیایی به جام ملت‌ها رسید، اما این سرمربی با پیشنهاد تیم ملی کشورش روبرو شد و گویا به کشور خود سفر کرده تا هدایت اتیوپی را به عهده بگیرد. تیم ملی ویتنام با پارک هانگ سئو پا به امارات می‌گذارد. این سرمربی کره‌ای از سال ۲۰۱۷ سرمربی یکی از میزبان‌های جام ملت‌های ۲۰۰۷ شده است.

گروه پنجم:

گروه مرگ جام ملت‌های دوره هفدهم با سرمربیان جذابی پیگیری خواهد شد. عربستان از ۲۸ نوامبر همین امسال با خوان آنتونیو پیتزی کارش را آغاز کرد و در جام جهانی هم در گروه خود سوم شد. این سرمربی آرژانتینی و ۵۰ ساله در جام هفدهم برای چهارمین قهرمانی عربستان تلاش می‌کند. تیم ملی قطر با سرمربی اسپانیایی خود فلیکس سانچز به امارات می‌آید. این سرمربی ۴۲ ساله حدود یک سال است که عنابی پوشان را هدایت می‌کند. سرمربی لبنان میودراگ رادولوویچ ۵۰ ساله و صربستانی است که از سال ۲۰۱۵ سرمربی آنها شده است. کره شمالی هم با سرمربی به نام پاک یونگ ایل کار می‌کند. کسی که هیچ اطلاعاتی از او موجود نیست و تنها می‌توان گفت که یکی از ۴ مربی بومی جام به حساب می‌آید.

گروه ششم:

از سرگروه این گروه آغاز می‌کنیم. تیم ملی ژاپن که بعد از مدت‌های مدید چند صباحی است به مربیان بومی روی آورده است. بعد از نیشینو در جام جهانی که نمایش خوبی داشت و سامورایی‌ها را به یک هشتم نهایی رساند حالا هاجیمه موریاسو سرمربی شده است. مرد ۴۹ ساله‌ای که برای پنج ستاره شدن آبی سفید‌ها تلاش می‌کند. ازبکستان هم طبق گفته قبلی با هکتور کوپر آرژانتینی و ۶۲ ساله به مصاف رقبا می‌رود. عمان سرمربی نام آشنایی، چون پیم فربیک را روی نیمکت دارد. مرد هلندی و ۶۲ ساله‌ای که پیش از این سابقه حضور در این رقابت‌ها را دارد و حالا دو سالی می‌شود سرمربی عمان شده است. آخرین نفر هم یازگولی هوجاگلدیف ۴۱ ساله و روس است که به عنوان سرمربی تیم ملی ترکمنستان پا به این رقابت‌ها می‌گذارد.

همانطور که مشاهده کردید جوانترین مربی تا به اینجا آلکساندر کرستین ۳۹ ساله از تیم ملی قرقیزستان است. او با سابقه ۴ سال سرمربیگری طولانی‌ترین مدت هدایت تیم‌های حاضر در این رقابت‌ها را به خود اختصاص داده که در صورت برگشت کی‌روش این رکورد با فاصله به سرمربی تیم ملی ایران می‌رسد.


دو مربی ۷۰ ساله در جام داریم که برند والتر استانج با یک ماه فاصله نسبت به مارچلو لیپی پیرترین مربی جام خواهد بود. هکتور کوپر هم فعلا تازه‌ترین سکان دار جام به حساب می‌آید که در صورت انتخاب سرمربی جدید یکی از چهار تیم ایران، کره جنوبی، عراق یا یمن این عنوان از دست کوپر می‌رود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *