کرونا نابرابری بهداشتی در سطح جهان را آشکار کرد
خبرگزاری میزان - آمریکا، کانادا، انگلیس و اروپا همگی در حال آماده شدن برای تولید واکسنهای جدید در فصل پاییز امسال برای مقابله با ویروس کرونا هستند.
اما با این وجود مشکلات عرضه و توزیع واکسن همچنان گریبانگیر قارههایی مانند آفریقا و کشورهای فقیرتر در جهان است.
به گزارش «یاهو نیوز»، این کشورها و مناطق، با نزدیک شدن همهگیری به مرز سه سالگی، با کمبود منابع تولید واکسن، بودجه کمتر و کانالهای توزیع ضعیفتر مواجه هستند.
این الگو با شیوع آبله میمون در حال تکرار است؛ به عنوان مثال، کشورهای قاره آفریقا مرگ و میر را گزارش کردهاند، اما به واکسن دسترسی ندارند؛ از سویی دیگر در آمریکا، جایی که واکسن در آن توزیع میشود، تا به امروز مورد مرگ و میر گزارش نشده است.
در اواخر جولای، سازمان جهانی بهداشت (WHO) نسبت به افزایش موارد کرونا در برخی از مناطق جهان هشدار داد.
همهگیری ویروس کرونا و متعاقب آن واکسیناسیون، صرفا شکاف عظیم بین کشورهای ثروتمند و کشورهای فقیرتر را نشان نداد، بلکه نابرابریهای عظیمی را که بین خود کشورها و مناطق وجود دارد، آشکار کرد.
تا ماه آگوست 2022، حدود 62 درصد از جهان واکسن کرونا را دریافت کرده بودند و در حالی که امارات و قطر 98 و 94 درصد پوشش واکسیناسیون دارند، تنها 1.5 درصد از مردم یمن این واکسن را دریافت کردهاند.
- بیشتر بخوانید:
- هشدار دبیرکل سازمان ملل در مورد گسترش نابرابریهای جهانی
- استانداردهای دوگانه در مراقبتهای بهداشتی جهان/ یک ریاکاری مدرن
بر اساس یک تحلیل، کشورهای گروه 20 حدود 15 برابر بیشتر از کشورهای آفریقا دوز واکسن کرونا دریافت کردهاند.
این تحقیق شدت نابرابری توزیع واکسن را بین کشورهای پردرآمد و کم درآمد، به ویژه در آفریقا، آشکار میکند.
«هنریتا فور»، مدیر اجرایی یونیسف میگوید: «نابرابری واکسن نه تنها فقیرترین کشورها را عقب نگه میدارد، بلکه جهان را نیز عقب نگه میدارد؛ به یاد داشته باشیم که در مسابقه واکسن کرونا، ما یا با هم برنده میشویم یا با هم شکست میخوریم.»
کشورهای ثروتمندی که منابع بیشتری از نیاز خود دارند، پیش از این متعهد شدهاند که این دوزها را از طریق «کواکس» به کشورهای با درآمد کم و متوسط اهدا کنند، اما روند ارسال این دوزهای وعده داده شده بسیار کند پیش میرود؛ از 1.3 میلیارد دوز اضافی که کشورها متعهد شدند، تنها 356 میلیون دوز به کواکس ارائه شده است.
به ویژه کشورهای آفریقایی تا حد زیادی بدون دسترسی به واکسن رها شدهاند؛ کمتر از 5 درصد از جمعیت آفریقا به طور کامل واکسینه شدهاند و این امر بسیاری از کشورها را در معرض خطر شیوع بیشتر قرار میدهد.
انتهای پیام/