صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

قبرس در صدر کشورهای اروپایی در زمینه اخراج پناهجویان و مهاجران

۱۳ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۷:۴۷
کد خبر: ۴۴۲۹۴۲۱
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
وضعیت پناهجویان در قبرس به مرز هشدار رسیده و رسیدگی‌های بین المللی را طلب می‌کند.

خبرگزاری میزان – سیاست‌های سختگیرانه و مرزهای مرگبار اروپا سبب شده تا قبرس به عنوان مبدا، مقصد و ترانزیت قاچاق انسان به یکی از مقاصد اصلی پناهجویان برای ورود به اروپا تبدیل شود.

این کشور که به رفتار غیرانسانی و به عقب راندن پناهجویان شناخته شده است، با کمک‌های مالی «فرانتکس»، گشت مرزی اتحادیه اروپا، پناهجویان را به کشورهای مبدا اخراج می‌کند.

به گزارش « thenationalherald»، قبرس نسبت به جمعیت خود بیش از هر کشور دیگر در اتحادیه اروپا در نیمه نخست سال 2022، پناهجویان را از این کشور اخراج کرد و اکنون در میان کشورهای عضو اتحادیه اروپا جایگاه نخست اخراج پناهجویان را دارد.

به گزارش « theworld»، قبرس موضع سختی در قبال پناهجویان و مهاجران اتخاذ می‌کند و آنان را به بهانه مبارزه با قاچاق انسان در شرایط بلاتکلیفی قرار می‌دهد.

دولت قبرس با محدود کردن تردد پناهجویان و مهاجران، آنان را در منطقه ای با ساختمان‌های متروکه محصور و زندانی می‌کند.

« euromedrights» در گزارشی به بدرفتاری مقام‌های قبرس با پناهجویان اشاره کرده و نوشت که این کشور با نقض قوانین اتحادیه اروپا، حقوق بشر بین المللی از جمله کنوانسیون اروپایی حقوق بشر و اعلامیه جهانی حقوق بشر (ماده 14) و توافقنامه‌های فیمابین با دیگر کشورها، به پناهجویان اجازه حضور در خاک خود را نمی‌دهد و با آنان بدرفتاری می‌کند.

دادگاه اروپایی حقوق بشر و کمیته ضد شکنجه سازمان ملل نیز تاکنون دو پرونده در مورد عقب راندن خطرناک پناهجویان توسط قبرس را پذیرفته اند و بسیاری از سازمان‌ها و بازیگران بین المللی، از جمله کمیسر حقوق بشر شورای اروپا و گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر مهاجران، اقدامات غیرقانونی قبرس را محکوم کردند.

به گفته پناهجویان، قبرس توجهی به قایق‌های حادثه دیده پناهجویان در مرزهای خود نمی‌کند؛ ضمن این که از ارائه خدمات پزشکی به پناهجویان بیمار خودداری کرده و حتی آنان را مورد ضرب و شتم قرار می دهد.

یکی از پناهجویان نجات یافته گفت: یکی از همراهان ما پیوند کلیه انجام داده بود و برای مصرف دارو به آب نیاز داشت اما مقام‌های قبرسی به وی گفتند که قرص‌هایش را بدون آب ببلعد.

البته این همه مشکلات پناهجویان و مهاجران در قبرس نیست.

 براساس گزارش « unhcr»، زنان و دختران پناهجو و مهاجر در قبرس با خشونت جنسی به عنوان نقض جدی حقوق بشر مواجه هستند؛ این در حالی است که این افراد آسیب پذیر عموما از ترومای خشونت و آزار جنسی در گذشته نیز رنج می‌برند.

زنان و دختران پناهجو در قبرس گزارش دادند که در این کشور با تجارب آسیب زایی از خشونت جنسی و فیزیکی، قاچاق و استثمار جنسی مواجه شدند.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *