صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اختصاص شاخص تورم به کالا و خدمات مصرفی/ تبعات ناخوشایند افزایش نرخ تورم بر اقتصاد

۱۸ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۴:۰۰:۰۱
کد خبر: ۴۴۲۸۸۴
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
برای محاسبه نرخ تورم قیمت اقلام مصرفی مدنظر است و کالا‌هایی که مورد توجه مردم قرار دارد در محاسبه تورم مورد توجه نیست.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، در حالی نرخ تورم در تیر ماه درصد از سوی مرکز آمار ۸.۷ درصد از سوی بانک مرکزی ۱۰.۳ درصد اعلام شد که این رقم در واقعیت برای مردم قابل قبول نیست، زیرا با افزایش قیمت کالا‌های اساسی قدرت خرید مردم کاهش و نزولی بودن نرخ تورم برای مردم غیر ملموس است.

در این رابطه مهدی تقوی کارشناس اقتصادی با اشاره به غیر باور بودن نرخ تورم برای مردم بیان کرد: آنچه در درک عمومی است که می‌گویند نرخ تورم اعلام شده واقعی نیست، درواقع از اینجا نشأت می‌گیرد که مردم قیمت اقلامی همچون خودرو، مسکن، طلا و ارز را بررسی می‌کنند و متوجه می‌شوند که نرخ‌هایی که برای تورم اعلام می‌شود از واقعیت به دور است، اما باید گفت که قیمت این اقلام در شاخص تورم مورد محاسبه قرار نمی‌گیرد.

وی با بیان اینکه برخی از کالا‌ها و خدمات جنبه مصرفی ندارند و نوعا سرمایه‌ای هستند، گفت: شاخص تورم به کالا و خدمات مصرفی اختصاص دارد.

این کارشناس اقتصادی یادآور شد: به طور کلی برای دستیابی به نرخ تورم، برخی کالا‌هایی که اتفاقا بیشتر مدنظر مردم است، بررسی نمی‌شود و بیشتر کالا‌های مصرفی در دستیابی به این نرخ مورد ارزیابی قرار می‌گیرند از این رو مردم تورم بالاتری را در جامعه حس می‌کنند.

تقوی با بیان اینکه در چرخه رکود و تورم به دلیل مشکلات سیستم بانکی گیر کرده ایم، افزود: اگر تورم کشور فراتر از پیش‌بینی بشود، تبدیل به مشکل خواهد شد و در آن زمان بازار پول مجبور می‌شود برای جلوگیری از ابرتورم، نرخ‌های بهره را بالاتر برد، بنابراین برای حل اساسی این مشکلات بهترین کاری که می‌شود کرد این است که سیستم بانکی درمان شود و چاره‌ای برای بهبود این سیستم اندیشیده شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *