صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

عربستان از ایجاد تنش با کانادا چه هدفی را دنبال می‌کند؟

۱۷ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۵:۰۱
کد خبر: ۴۴۲۸۱۵
پایگاه شبکه خبری سی.بی.اس آمریکا در گزارشی به تنش اخیر میان عربستان و کانادا پرداخته و عوامل محرک برای عربستان در ایجاد این تنش را برمی‌شمارد.

به گزارش گروه بین‌الملل ، پایگاه شبکه خبری سی.بی.اس آمریکا روز چهارشنبه در گزارشی به تنش اخیر میان عربستان و کانادا پرداخته و عوامل محرک برای عربستان در ایجاد این تنش را برمی‌شمارد.

سی.بی.اس نوشت: پس از آنکه دیپلمات‌های کانادا از عربستان درخواست کردند تا یک فعال حقوق بشری که در این کشور بازداشت شده را آزاد کند، پادشاه سعودی با اقداماتی نظیر تعلیق پرواز‌ها به مقصد کانادا، اخراج سفیر، قطع روابط تجاری و تعلیق تبادل دانشجو میان دو کشور به این انتقاد کانادا پاسخ داد.

«الکس کلیمنت» از تحلیل‌گران شبکه سی.بی.اس در این باره می‌گوید که تنش دیپلماتیک میان عربستان و کانادا بخشی از طرح محمد بن سلمان برای ایجاد یک «دیکتاتوری» در یکی از محافظه‌کارترین جوامع جهان است.

در ادامه این گزارش آمده است: آن‌ها به یک دلیل مهم بسیار حساس هستند، محمد بن سلمان در تلاش برای ایجاد روندی است که در عین حال که برخی از جنبه‌های جامعه محافظه‌کار سعودی را آزاد می‌کند، اما عملا قدرت مطلق را در اختیار وی می‌گذارد.

سی.بی.اس می‌افزاید: به نظر می‌رسد که این تنش با توییت دیپلمات‌های کانادایی شروع شده که به بازداشت فعال کانادایی حقوق زنان در عربستان انتقاد کرده و خواستار آزادی وی شده‌اند، بنابراین اساسا عربستان در حال ارسال این پیام است که هیچگونه انتقاد خارجی درباره وضعیت حقوق بشر در داخل این کشور را برنمی‌تابد و با برخورد با کانادا این پیام را به دیگر کشور‌ها نیز ارسال می‌کند.

کلیمنت می‌گوید که ظاهرا محمد بن سلمان در حال سود بردن از تمرکز دونالد ترامپ بر روی ایران و عدم علاقه وی به امور حقوق بشری است، علاوه بر این دونالد ترامپ در نشست سال جاری گروه ۷ نخست وزیر کانادا را به دلیل «بیانیه نادرست» درباره تجارت مورد انتقاد قرار داده است.

این تحلیلگر آمریکایی در پایان سخنان خود ضمن اشاره به این نکته که رویکرد ترامپ نیز در این موضوع تأثیر دارد می‌گوید: من فکر می‌کنم ذکر این نکته نیز مهم است که تأثیر ترامپ نیز در اینجا تا حدودی وجود دارد؛ من فکر می‌کنم که دولت آمریکا تاکنون هیچ‌گاه به طور خاص خود را متعهد به تغییر وضعیت حقوق بشر در عربستان نکرده است، دولت آمریکا تاکنون عربستان را تحت فشار قرار نداده و با روی کار بودن ترامپ در آمریکا محمد بن سلمان اطمینان خاطر دارد با یک رئیس جمهور آمریکا روبه‌رو است که علاقه‌ای به موضوعات حقوق بشری ندارد و بیشتر به فکر رویارویی با ایران است و این موضوع به ولیعهد عربستان راه گریزی می‌دهد تا آنگونه که می‌خواهد عمل کند.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *