صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مردم به آگهی‌های خرید و فروش در سایت‌های اینترنتی اعتماد نکنند/ کلاهبرداری ۲۰۰ میلیونی در یکی از سایت‌های خرید و فروش

۲۱ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۰:۰۱:۵۱
کد خبر: ۴۴۲۸۰۴
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
معاون قضایی دادگستری استان فارس با بیان اینکه مردم به آگهی‌های خرید و فروش برخی سایت‌های اینترنتی اعتماد نداشته و در صورت خرید به کلیه ضوابط قانونی دقت کنند گفت: به عنوان مثال در موردی که بیش از بیست میلیون تومان از مردم کلاهبرداری شده، یک دستگاه اتومبیل پراید که قیمت آن نوزده میلیون تومان است را پایین‌تر از قیمت بازار و روز آن اعلام می‌کنند سپس با دریافت مبلغ بیعانه از آنان کلاهبرداری می‌کنند.

احمد رحمانیان معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان فارس در گفت‌وگو با خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، در خصوص کلاهبرداری از طریق سایت‌های اینترنتی خرید و فروش هشدار داد.

وی با اشاره به شرایط خاص اقتصادی و افزایش نامتعارف قیمت کالا و اجناس بیان کرد: برخی از افراد سودجو و کلاهبردار بدنبال فرصتی جهت تصاحب غیرقانونی و نامشروع اموال مردم هستند که یکی از زمینه و بستر‌های این اقدام از طریق برخی سایت‌های خرید و فروش اینترنتی است.

این مقام قضایی اظهار کرد: این قبیل افراد از شرایط بد اقتصادی سوء استفاده کرده و با تبلیغات گمراه کننده کالا و یا جنس را کمتر از قیمت روز آن با هدف ترغیب مشتری جهت خرید عرضه می‌کنند و پس از اینکه فرد راغب و علاقمند به خرید آن شد به طریق مختلف اموال وی را می‌برند.

وی با هشدار به مردم که به صرف پایین بودن قیمت اجناس فریب افراد سودجو و کلاهبردار را نخورند گفت: به عنوان مثال در موردی که بیش از بیست میلیون تومان از مردم کلاهبرداری شده، یک دستگاه اتومبیل پراید که قیمت آن نوزده میلیون تومان است را پایین‌تر از قیمت بازار و روز آن اعلام می‌کنند تا افراد را ترغیب به خرید کنند سپس با بیان اینکه اگر قصد خرید واقعی اتومبیل را دارند مبلغ ۱۰۰ یا ۲۰۰ هزار تومان بعنوان بیعانه به حساب اعلامی واریز کنند از آنان کلاهبرداری می‌کنند.

رحمانیان افزود: این افراد با اعلام آدرس و شماره تلفن جعلی به خریداران تعداد زیادی از وجوه مردم را در مبالغ ۱۰۰ یا ۲۰۰ هزار تومان اخذ می‌کنند ولی در عمل اتومبیل را به هیچ‌یک از آنان نمی‌فروشند و چون مبالغ پرداختی خریداران بسیار پایین است مالباختگان تمایل چندانی به منظور پیگیری از طریق مراجع قضایی و انتظامی ندارند.

وی ادامه داد: در موارد دیگر کلاهبرداران با وعده فروش جنسی با قیمت ارزان خریدار را به مکان خلوت و کم تردد برده و اموال وی را اخاذی می‌کنند و یا با هدف خرید اجناس و لوازم منزل که برای فروش عرضه شده با قیمت فریبنده‌ای اعلام و پس از ورود به منزل مبادرت به سرقت اموال می‌کنند و یا اجناس مسروقه را با قیمت پایین و به بهانه گم شدن کارتن اصلی و فاکتور آن، بفروش می‌رسانند و یا جهت اجاره منازلی بصورت روزانه و ساعتی شماره حسابی را اعلام می‌کنند، اما در عمل هیچ منزلی وجود ندارد.

دبیر شورای پیشگیری از وقوع جرم بیان کرد: همچنین فروش تعداد زیادی اجناس قاچاق در برخی از این سایت‌ها دیده شده که متاسفانه علاوه بر نقض قانون و جرم بودن آن، هم ضربه به تولید محصولات داخلی خواهد بود هم به دلیل مشخص نبودن اصالت آن امکان سو استفاده و کلاهبرداری خواهد بود.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری فارس تاکید کرد: مردم به آگهی‌های خرید و فروش درج شده در سایت‌های خرید و فروش اینترنتی اعتماد کامل نداشته و در صورت تمایل به انجام خرید و معامله به کلیه ضوابط قانونی از جمله مالکیت فروشنده دقت کرده و به صرف پایین بودن قیمت کالا‌ها فریب برخی از افراد سودجو و کلاهبردار را نخورند تا در آینده مالباخته نشوند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *