صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مدیر کل عملیات پولی و اعتباری بانک مرکزی: سامانه تابا، سهولت مبادلات بازار بین بانکی را به دنبال دارد

۰۷ شهريور ۱۴۰۱ - ۲۰:۴۷:۳۳
کد خبر: ۴۴۲۱۷۰۴
دسته بندی‌: اقتصاد ، اقتصاد ایران
مدیرکل عملیات پولی و اعتباری بانک مرکزی گفت: با راه اندازی سامانه تابا، کلیه مبادلات بین بانک‌ها با یکدیگر و بانک‌ها با بانک مرکزی در قالب یک بستر عملیاتی شفاف انجام گرفته و اجرای چارچوب های سیاست گذاری پولی با کیفیت بالاتری انجام می شود.

خبرگزاری میزان- محمد نادعلی اظهار داشت: با راه اندازی سامانه تابا، مبادلات بین بانک ها به صورت مکانیزمی کاملا شفاف و الکترونیکی، تحت رصد بانک مرکزی انجام خواهد شد.

وی ادامه داد: این سامانه دو فاز دارد که در فاز اول، این مبادلات به صورت کاملا شفاف و از طریق تسویه آنی توسط سیستم ساتنا انجام می شود و در فاز دوم، نقل و انتقالات بین بانک ها به صورت وثیقه که این وثیقه هم همان اوراق بهادار دولتی است صورت می گیرد.

مدیر کل عملیات پولی و اعتباری بانک مرکزی خاطر نشان کرد: هدف بانک مرکزی از راه اندازی این سامانه این است که به صورت بر خط مبادلات بین بانک ها و نرخ سودی که بین بانک ها در بازار بین بانکی اتفاق می افتد را رصد کند و بتواند به سرعت در این بازار واکنش داشته باشد تا از این طریق بتواند نوسانات بازار بین بانکی را کنترل و با استفاده از این بازار بتواند انتظارات تورمی را مدیریت کند که نتیجه آن کنترل تورم خواهد شد.

نادعلی با بیان اینکه صرفا بانک ها و بانک مرکزی به این سامانه دسترسی دارند، گفت: در این سامانه مبادلات بین بانک ها، در لحظه ای که توافق جابجایی منابع، بین بانکی که منابع مازاد و بانکی که کسری دارد از طریق ساتنا انجام شود و بانک مرکزی نیز این مبادلات را رصد می کند.

وی تصریح کرد: بانک مرکزی با رصد این مبادلات، ناظر بر این خواهد بود که منابع از کدام بانک به کدام بانک و با چه نرخی منتقل شده است و اگر در این بازار منابع کم باشد بلافاصله از طریق ابزارهای ریپو و تسهیلات قاعده مندی که دارد می تواند در این بازار مداخله و مانع از نوسانات نرخ شود که این اقدام به سیاستگذار پولی کمک می کند با تعمیق این بازار و این سامانه، امکان مدیریت نرخ سود را خیلی ساده تر و خیلی سریعتر انجام دهد.

انتهای پیام/


برچسب ها: بانک مرکزی

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *