صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

افزایش ۵۰ درصدی دریافت رشوه و فساد اداری در "افغانستان"

۱۵ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۸:۰۰:۰۱
کد خبر: ۴۴۱۸۴۲
دیدبان شفافیت افغانستان در گزارشی اعلام کرد که دریافت رشوه در ادارات دولتی در سال جاری به ۳ میلیارد دلار می‌رسد که نسبت به سال گذشته ۵۰ درصد افزایش داشته است.

به گزارش گروه بین‌الملل ، اداره دیدبان شفافیت افغانستان در گزارشی اعلام کرد که پرداخت رشوه از سوی مردم به ادارات دولتی 50 درصد افزایش یافته و به 3 میلیارد دلار رسیده است.

این درحالی است که در تحقیقات صورت گرفته در سال گذشته این مبلغ 2 میلیارد دلار عنوان شده بود.

«سید اکرم افضلی» رئیس اجرایی دیدبان شفافیت افغانستان در گفت‌وگو با «صدای آمریکا» اظهار داشت: حکومت افغانستان در مبارزه با فساد اداری آن‌طور که انتظار می‌رفت پیشرفت نداشته و مردم مجبورند برای انجام شدن کارهای‌شان در ادارات دولتی رشوه‌های زیادی را بپردازند.

افضلی در ادامه تصریح کرد، 12 نهاد مختلف در زمینه مبارزه با فساد اداری در افغانستان فعالیت می‌کنند، اما بیشترین میزان فساد در این ادارات ثبت شده است.

براساس این تحقیق بیشترین میزان فساد اداری در نهادهای قضایی، پلیس و گمرک بوده است.

این تحقیق توسط اداره دیدبان شفافیت افغانستان از طریق مصاحبه با 7 هزار و 800 نفر و در 34 ولایت افغانستان انجام شده است.

این درحالی است که دادستانی کل افغانستان پرداخت رشوه از سوی مردم به ماموران دولتی را رد نکرده است.

اما «جمشید رسولی» سخنگوی دادستانی کل افغانستان در گفت‌وگو با «صدای آمریکا» تاکید کرد: حکومت برای مبارزه با فساد اداری اقدامات جدی انجام داده است.

وی همچنین در ادامه تصریح کرد، درحال حاضر پرونده‌های فساد در وزارت‌های دفاع، کشور، مخابرات، بهداشت و تجارت توسط مرکز قضایی مبارزه با فساد مورد بررسی قرار گرفته‌اند که پس از تکمیل پرونده‌ها، اطلاع رسانی انجام خواهد شد.

هفته گذشته نیز «جان سپکو» سربازرس ویژه آمریکا در امور بازسازی افغانستان موسوم به سیگار در گزارشی اعلام کرد که وضعیت افغانستان بیشتر بر دولتی بی قانون، ضعیف و ناکارآمد استوار است.

سیگار گفته بود که «مرکز قضایی مبارزه با فساد افغانستان» به جای تحت پیگرد قرار دادن مفسدان بزرگ اقتصادی به دنبال مجرمین کوچک است.

مرکز مبارزه با فساد افغانستان 28 آگوست سال 2016 میلادی به دستور «اشرف غنی» رئیس جمهور افغانستان برای «مبارزه قاطعانه و منسجم علیه فساد اداری» در این کشور ایجاد شد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *