خودداری کشورهای اروپایی از اجرای تعهدات خود در قبال پناهجویان افغانستانی
خبرگزاری میزان – تغییرات اخیر در لفاظیهای سیاسی نشان میدهد که کشورهای اسکاندیناوی در حال حاضر نسبت به سال 2015، زمانی که پیشنهاد پناهندگی را ارائه کردند، تمایل کمتری برای کمک به پناهجویان افغانستانی دارند.
به گزارش «عرب نیوز»، بیش از 123 هزار غیرنظامی افغانستانی از فرودگاه کابل توسط نیروهای آمریکایی و شرکای ائتلاف آنها بین 15 تا 31 آگوست سال گذشته، زمانی که آخرین نیروهای خارجی افغانستان را ترک کردند، از این کشور خارج شدهاند.
بسیاری از این افراد به مراکز رسیدگی اضطراری در اسپانیا، آلمان، و دیگر کشورهای اروپایی منتقل شدند.
با این حال، به نظر میرسد که نظرات در کشورهای اسکاندیناوی شمالی اروپا که زمانی از این پناهجویان استقبال میکردند، طی شش سال گذشته تغییر کرده و این کشورها به طور فزایندهای تمایلی به باز کردن درها به روی پناهجویان ندارند.
نخست وزیر سوئد، سه روز پس از کنترل طالبان بر افغانستان، گفت: «ما هرگز به سال 2015 برنخواهیم گشت؛ سوئد دیگر در چنین وضعیتی قرار نخواهد گرفت.»
در واقع، همانطور که وضعیت در افغانستان دوباره موضوع سیاست پناهندگی اروپا را برجسته میکند، به نظر میرسد نگرشها در سراسر اسکاندیناوی بر سر این موضوع سختتر میشود.
یک نماینده سوئدی در این باره میگوید «دانمارک ابتدا مسیر پوپولیستی را طی کرد و به دنبال آن نروژ قرار گرفت و سوئد هم این مسیر را انتخاب کرد.»
- بیشتر بخوانید:
- دور جدید اعتراض پناهجویان افغانستانی در امارات
- عدم پایبندی آلمان به تعهدات خود در قبال پناهجویان غیر اوکراینی
به گفته کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل، حتی قبل از اینکه طالبان دوباره کنترل افغانستان را به دست بگیرد، بیش از 550 هزار نفر در این کشور در سال 2021 به دلیل جنگ مجبور به ترک خانههای خود شدند و علاوه بر وخامت اوضاع امنیتی، مردم این کشور با خشکسالی شدید و کمبود مواد غذایی نیز دست و پنجه نرم میکنند که منجر به آوارگی داخلی شده است.
مقامات فرانسوی سال گذشته اعلام کردهاند که تعدادی پناهنده افغانستانی را خواهند پذیرفت، اما تعداد آنها را مشخص نکردهاند؛ مقامات آلمانی نیز عددی را مشخص نکردند، اما صدراعظم پیشین آلمان گفته بود که 40 هزار نفر هنوز در افغانستان هستند که باید پذیرفته شوند.
اما به نظر میرسد اکنون لحن مقامات این کشورها تغییر کرده و تمایلی برای پذیرش پناهجویان افغاستانی ندارد.
انتهای پیام/