صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

چرا ایران هنوز واکنش خاصی به «منتخب جدید انتخابات پاکستان» نداشته است؟

۱۳ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۲:۱۸:۱۹
کد خبر: ۴۴۱۶۲۶
دسته بندی‌: سیاست
کارشناس مسائل پاکستان گفت: شاید مسئولان دستگاه دیپلماسی کشور معتقدند چون عمران خان از یک طریق حمایت شده و یا انتخابات مهندسی شده‌ روی کار آمده، خیلی نمی‌تواند با ایران، هماهنگ باشد. شاید به این دلیل است که ایران هنوز واکنش خاصی به انتخاب عمران خان نداشته است.
پیرمحمد ملازهی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سیاسی ، درباره مواجهه ایران با پاکستان بعد از برگزاری انتخابات در این کشور، اظهار داشت: ایران باید در ارتباط با ساختار قدرتی که در پاکستان وجود دارد، مقداری واقع بینانه‌تر برخورد کند.
 

وی با بیان اینکه ۴ جریان قدرتمند در تحولات پاکستان تأثیرگذار هستند، افزود: یکی احزاب سیاسی هستند، مانند حزب «مردم»، «مسلم لیگ نواز» و دیگری هم  ارتش است که قدرت اصلی را  به لحاظ نظامی، امنیتی و اقتصادی در اختیار دارد. ارتش پاکستان بنگاه‌ها و اتاق‌های متعددی در ساختار اقتصادی این کشور در دست دارد.
 

کارشناس مسائل پاکستان یادآور شد: یک جریان قدرتمند اثرگذار دیگر در پاکستان نیز حزب«انصاف» است که متحدانش به رهبری طاهر القادری است و نیرو‌های آن مدعی هستند از احزاب سیاسی دیگر متفاوتند و احزاب دیگر را به فساد و پولشویی متهم می‌کنند و می‌گویند باید این‌ها را از قدرت کنار گذاشت و یک جریان سالم روی کار بیاید.

ملازهی در عین حال تأکید کرد: یک جریان مذهبی نیز در پاکستان است که دو شاخه دارد، یک شاخه میانه رو است مثل جهاد اسلامی و جمیعت علمای اسلامی که آقای فضل الرحمان در رأس آن است و یک جریان رادیکال مانند سپاه صحابه و لشگر طبیه که اینها معتقد به ترور و برخورد نظامی هستند.
 

وی یادآور شد: ایران باید در ساختار قدرت  در پاکستان، بررسی دقیقتری کند که با کدام جریان سیاسی هماهنگ‌تر است تا منافع کشور را با آن جریان پیگری کند.  ایران در گذشته به حزب مردم نزدیک‌تر بود و حزب مسلم لیک نواز هم به عربستان سعودی نزدیک‌ است،
 
ملازهی تاکید کرد: این اتهام متوجه عمران خان است که با توجه به شخصیت فردی‌ و حزبی که دارد، با حمایت ارتش روی کار آمده و شاید همین برداشت در دستگاه‌ وزارت امور خارجه ایران هم طرفدار دارد و مسئولان دستگاه دیپلماسی کشور معتقدند چون عمران خان از یک طریق حمایت شده و یا انتخابات مهندسی شده‌ روی کار آمده، خیلی نمی‌تواند با ایران، هماهنگ باشد. شاید به این دلیل است که ایران هنوز واکنش خاصی به انتخاب عمران خان نداشته است.
 

کارشناس مسائل پاکستان افزود: یک واقعیت مهم دیگر اینکه ایران و پاکستان درحدود ۱۰۰۰ کیلومتر مرز مشترک دارند، امنیت پاکستان، افغانستان، هند و ایران به هم وابسته است و اگر هرکدام از این کشورها دچار هرج ومرج شود به ضرر تمام کشور‌های همسایه تمام خواهد شد؛
 
 
وی در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه آقای عمران خان وحزبش در چند سال آینده در پاکستان حاکم اند و با همین شناخت که عمران خان به ارتش این کشورنزدیک است و ارتش هم امنیت پاکستان را حفظ می‌کند و حفظ این امنیت در مرز‌های مشترک با ایران مهم است، ایران باید با منتخب جدید انتخابات پاکستان روابط  جدی‌تر و نزدیکتری را برقرار کند.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *