صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تیم بازرسی دادگستری استان تهران از مراکز مشاوره شهریار و شهرقدس و ملارد بازدید کرد

۰۱ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۵:۴۶:۰۲
کد خبر: ۴۴۱۲۳۴۷
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
در پی دستور سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری تهران، تیم بازرسی از مراکز مشاوره شهریار، شهرقدس و ملارد بازدید به عمل آوردند.

خبرگزاری میزان- در پی دستور جعفر داراب خانی معاون قضایی رئیس کل و سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری تهران ، تیم بازرسی از مراکز مشاوره شهرستان های شهریار، شهرقدس و ملارد بازدید به عمل آوردند.

در راستای کاهش ارجاع پرونده های طلاق توافقی به برخی از مراکز مشاوره خانواده محمد معروفی رئیس اداره پیشگیری های فرهنگی و اجتماعی، جلال صدرکارشناس مسئول اداره فرهنگی پیشگیری از وقوع جرم دادگستری تهران به همراه تیم بازرسی از تعدادی مراکز مشاوره خانواده بازدید و از نزدیک در جریان مشکلات قرار گرفتند.

در ابتدای بازدید صدر ضمن حضور دردادگستری شهرستان قدس با رییس دادگستری شهرقدس ملاقات و نحوه ارجاع پرونده های طلاق مورد ارزیابی قرار داد.

بازیار رئیس دادگستری شهرستان قدس با اشاره به اینکه آمار پرونده های طلاق در این شهرستان روبه افزایش است و تعداد کم قضات پاسخگوی این حجم از پرونده ها نمی باشد خواستار این شد که مراکز مشاوره باید قبل از ازدواج، نقشی در آگاه سازی افراد داشته باشند و عملا در مرحله ای که زوجین تصمیم به طلاق گرفته اند مشاوره نقش موثری نخواهد داشت.

وی حضور مراکز مشاوره در نزدیکی مجتمع قضایی را در راستای دسترسی ارباب رجوع و ارجاع پرونده از جانب قضات را مفید دانست و بیان کرد: که نحوه ارجاع پرونده های طلاق توافقی طی مکاتبه ای به خدمات دفاتر قضایی این شهرستان ابلاغ شده است.

در ادامه تیم بازرسی در به همراه سید حسین حسینی رئیس شعبه دوم حقوقی دادگستری شهرستان قدس از مرکز مشاوره این شهرستان بازدید و عملکرد این مرکز را مورد ارزیابی قرار دادند.

حسینی گفت: باید بین مراکز مشاوره و قضات یک تعامل و همکاری در راستای پیشبرد اهداف و رسیدن نتیجه وجود داشته باشد.

وی حضور وکلا را در پرونده های طلاق توافقی معضلی دانست که مانع از حضور افراد در مراکز مشاور می شوند.

وی پرونده طلاق های یکطرفه را یکی دیگر از مشکلاتی دانست که توسط وکلا طرح می شود و پس از گذشت روند رسیدگی درخواست طلاق های توافقی می دهند و این امر یکی از معضلاتی است که در حال حاضر گریبانگیر افراد شده است.

غلامی مدیر مرکز مشاوره خانواده شهرستان قدس با بیان اینکه این مرکز در سه ماهه اول سال ازحدود ۹۰ پرونده ارجاعی تعداد ۱۷ پرونده منجر به صلح و سازش و ۲۲ پرونده گواهی عدم امکان صلح و سازش دریافت کرده اند، گفت: حضور وکلا در این امر بسیار موثر است و مانعی برای حضور افراد به مراکز مشاور هستند و با دریافت مبلغ زیادی از مراجعین و هماهنگی با برخی از مراکز دیگر گواهی عدم صلح و سازش را دریافت و به دادگاه ارائه می کنند.

غلامی با اشاره به اینکه در این مرکز دو روانشناس و دو مشاور حقوقی مشغول به ارائه خدمات می باشند تصریح کرد ارجاع کم پرونده ها باعث این امر شده که مخارج این مجموعه تامین نشود و خواستار این شد با راه اندازی سامانه ای، پرونده به میزان یکسان به مراکز ارجاع شود در ادامه تیم بازرسی به همراه یزدانی رئیس شعبه 11 دادگاه خانواده دادگستری شهرستان شهریار از مرکز مشاوره همای رحمت بازدید و عملکرد و نحوه ارجاع پرونده ها از سامانه تصمیم و مرکزمشاوره خانواده قوه قضاییه جهت طلاق توافقی را مورد ارزیابی قرار دادند یزدانی حضور وکلا در این امر را خطری جدی بیان کرد و تعامل بین مراکز مشاوره و قضات خانواده را راهکار مناسبی در راستای کاهش مشکلات دانست.

وی در خصوص طلاق های یکطرفه و طلاق هایی که زوجه حق طلاق دارد و زوج به مرکز مراجعه نمی کند و در موارد زیادی اصلا اطلاعی از دادخواست طلاق زوجه ندارد و طرفی که در خواست طلاق دارد از ارائه شماره زوج خودداری می کند ، بیان کرد: با توجه به اینکه تمامی این افراد در سامانه ثنا ثبت نام کرده اند، مراکز مشاوره با ارتباط با قضات خانواده می توانند آدرس و تلفن زوج را جهت اطلاع و آگاهی در اختیار داشته باشند.

ابراهیمی مدیر مرکز مشاوره همای رحمت، ارجاع کم پرونده های طلاق توافقی و سایر دعاوی خانواده به این مراکز را یکی از مشکلات مهم برشمرد.

در پایان این بازدید ها از مراکز مشاوره اندیشه برتر شهرستان اندیشه و مرکز مشاوره مصباح در شهرستان ملارد بازدید به عمل آمد عمده مشکلات مطرح شده در این بازدیدها تعداد کم ارجاعات و حضور وکلا در این پرونده ها بود.

صدر از راه اندازی سامانه مسیر به صورت پایلوت در شهرستان البرز خبر داد وتصریح کرد که با راه اندازی این سامانه در استان تهران بسیاری از مشکلات ارجاع پرونده هابرطرف و نحوه ارجاعات به صورت هوشمند خواهد بود و پرونده های طلاق فقط از کانال سامانه مسیر به تمامی مراکز مشاوره خانواده ارجاع خواهد شد.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *