صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

سامانه اطلاعات و اسناد تخصصی سینما رونمایی شد

۱۱ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۱:۵۷:۳۰
کد خبر: ۴۴۱۱۱۸
نشست رونمایی و بررسی سامانه اطلاعات و اسناد تخصصی سینما (سینما داک) در ساختمان پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات با حضور معاون توسعه فناوری و مطالعات سینمایی سازمان امور سینمایی، استادان، مدیران و پژوهشگران سینما برگزار شد.

به گزارش گروه فرهنگی به نقل از روابط عمومی سازمان امور سینمایی، سمعی و بصری، در ابتدا محمود اربابی معاون توسعه فناوری و مطالعات سینمایی گفت: سازمان سینمایی از سال‌های گذشته زمانیکه اداره کل بود تحقیقات سینمایی داشت و بسیاری از کتاب‌های ارزشمند سینما مربوط به همان زمان است، اما امروز زمانه عوض شده و باید به نیاز‌های جدید پاسخ داد به همین دلیل وجود سامانه‌ای که اطلاعات تخصصی سینمایی را پاسخ دهد مورد توجه سازمان قرار گرفت و پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایران داک) به عنوان مشاور ما انتخاب شد.

وی ادامه داد: این سامانه به عنوان مجموعه‌ای که باید یک منظومه دور آن شکل بگیرد مورد توجه قرار گرفت. همانطور که چندی پیش cic را به عنوان منبعی برای اطلاعات فیلم‌های سینمایی راه اندازی کردیم.

اربابی با بیان اینکه این سامانه باید به روز و پربار شود و تنها به طراحی آن خلاصه نشود، گفت: آنچه در این سامانه مهم است اینکه چگونه بتوانیم آنرا به روز کنیم تا اطلاعات سینمایی را هم در آن داشته باشیم.

معاون توسعه فناوری و مطالعات سینمایی افزود: ایجاد زمینه برای تولید محتوا علمی در حوزه سینما؛ ایجاد یک نظام منسجم برای انتشار و ترویج آثار مناسب در حوزه سینمایی با هدف ارائه به مخاطبان؛ پشتیبانی مؤثر اطلاعاتی از پروژه‌های اساسی، تحقیقات و تولیدات زیربنائی و نیز اندیشمندان و معرفی توان علمی سینمای ایران به داخل و خارج از کشور از جمله اهداف راه‌اندازی این سامانه است.

وی تاکید کرد: تلاش بر این است تا این سامانه توسعه داده شود و در فاز‌های آینده فیلمخانه نیزبه این سایت لینک می‌شود تا امکان دسترسی به اطلاعات فراهم باشد.

در ادامه فرهاد شیرانی مجری طرح ایران داک گفت: امیدوارم فعالیتی که انجام شده شروع فعالیت بزرگتر برای سینمای کشور باشد. پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران بیش از ۵۰ سال است با این هدف که بتواند مجموعه اطلاعات علمی کشور را سازماندهی کند، تاسیس شده است تا اطلاعات مورد نیاز را در اختیار پژوهشگران قرار دهد.

وی ادامه داد: این پژوهشکده از ابتدا تلاش کرده مجموعه اسناد و اطلاعات تخصصی را جمع آوری کند. این سامانه که تمام دیجیتال است از جمله آخرین فعالیت این سازمان محسوب می‌شود.

شیرانی با بیان اینکه این سامانه اهداف زیادی را دنبال می‌کند، اظهار داشت: اینکه بتوانیم فضایی ایجاد کنیم تا تولید محتوا در حوزه سینمایی توسعه پیدا کند و نظام منسجمی داشته باشد و فضای پشتیبانی موثری در حوزه فععالیت‌های پژوهشی بوجود آوریم، از جمله اهدافی است که همیشه به دنبال آن بودیم.

وی ادامه داد: توسعه فناوری اطلاعات موضوع جدی است که باید به کار گرفته شود تا بوسیله آن حافظه دیجیتال را در سینما توسعه دهیم و چهره‌ای از توانمندی سینمای ایران را در داخل و خارج ارائه دهیم و سازمان فرهنگ هنر و ارتباطات سعی کرده این اهداف را پوشش دهد.

شیرانی با بیان اینکه این سامانه دو دسته کاربر دارد، گفت: یک دسته کسانی هستند که همه کاربر‌ها بدون ثبت نام می‌توانند از این سامانه استفاده کنند. این سامانه تلاش دارد امکان اشاعه اطلاعات را فراهم کند.

مجری طرح ایران داک با بیان اینکه این سامانه تمرکزش بر گردآوری اطلاعات است، افزود: کاربرانی که شناخته شده هستند ثبت نام می‌کنند و می‌توانند اطلاعات مفید را در سامانه بارگذاری کنند و از طریق ممیزی ما در مجموعه انتشار قرار گیرد. قلمرو مدیریت اطلاعات علم و فناوری این حوزه بسیار گسترده بوده و اکنون گزارش‌های علمی و فنی (طرح‌های پژوهشی)، پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها، مقالات همایش‌های علمی، مقالات نشریات ادواری، جشنواره‌ها، کتاب‌ها، سخنرانی‌ها، پوسترها، فهرست سینما‌ها و مشاهیر و پژوهشگران حوزه سینما را در بر داشته است.

وی همچنین گفت: این سامانه قانون پیشگیری از تقلب را در مجلس به تصویب رساند. سامانه دیگری نیز راه اندازی شده که نشان می‌دهد اثر تا چه اندازه با جا‌های دیگر همپوشانی دارد، از کجا برداشته و آورده شده را نشان می‌دهد. امروز دنیای پیشرفته به این نتیجه رسیده که هیچ راهی جز انتشار اطلاعات علمی وجود ندارد.

شیرانی خاطرنشان کرد: تنها بخشی که در این سامانه در مورد آن بحث شد، پوستر فیلم هاست که به راحتی می‌توان آنرا بر روی سامانه بارگذاری می‌شود و فعلا امتیازدهی برای اطلاعات آثار نداریم. البته بخش آنونس‌ها می‌توانست در سیستم قرار بگیرد، زیرا نرم افزار این ظرفیت را دارد، اما در حجم فیلم‌ها باید در نرم افزار و سخت افزار دیده شود. امکان بارگذاری صوت برای سخنرانی‌ها نیز در این سامانه وجود دارد.

وی با بیان اینکه برای سایت ایران داک درآمدزایی نداریم، گفت: ایران داک همه فشارش را به دانشگاه‌ها وارد کرد تا دسترسی به اطلاعات علمی را توسعه ببخشند. در حوزه اطلاعات دسته بندی انجام دادیم و وقتی اطلاعات قرار است اپلود شود زیرمجموعه‌ها و دسته‌ها را باید انتخاب کند. اگر فیلتر‌های قوی روی بازیابی اطلاعات بگذاریم و حجم اطلاعات زیاد باشد مشکلی ایجاد نمی‌کند درنتیجه می‌توانیم آن را توسعه دهیم.

شیرانی یادآور شد: در قانون پیشگیری از تقلب تمام دانشگاه‌ها موظف شدند که یک نسخه از اطلاعات پایان نامه‌ها را ثبت کنند. آنچه در این سامانه به دست ما میرسد را به روز می‌کنیم و روزآمدی ما در ایران داک روی ۵۰ درصد است.

وی در پاسخ به این سوال مبنی بر اینکه این سامانه چطور می‌تواند به عنوان مرجع مورد استفاده قرار گیرد، گفت: برای این سامانه می‌توان مشوق‌هایی وجود داشته باشد البته بخشی هم به غنای اطلاعات سایت برمی گردد تا این سامانه مرجع شود و همه به آن مراجعه کنند.

شیرانی ادامه داد: امروز تکنولوژی به کمک ما آمده است، اما مستلزم کار بزرگ و اساسی است. از نظر محتوایی کار‌های زیادی برای این سامانه داریم و باید برخی زیرساخت‌ها را ایجاد کنیم تا امکان درج فراهم شود.

این سامانه به نشانی www.cinemadoc.ir در دسترس پژوهشگران سینما قرار دارد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *