صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اُفت ۵۶ درصدی ورودی سد زاینده رود/ ۲۳ استان کمتر از نرمال بارندگی داشتند

۱۳ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۴:۰۰:۰۱
کد خبر: ۴۴۱۰۷۰
دسته بندی‌: اقتصاد ، اقتصاد ایران
ورودی سد زاینده رود در سال آبی جاری به ۴۹۸ میلیون مترمکعب رسیده که در مقایسه با سال گذشته افت ۵۶ درصدی داشته است و فاصله زیادی ورودی سال گذشته خود با رقم یک میلیارد و ۱۲۶ میلیون مترمکعب دارد.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، با تداوم کم بارشی‌ها در کشور بحران کم آبی روز به روز بیشتر می‌شود و در این میان یکی از مهمترین مسائل مطرح تامین آب شرب شهر‌ها و روستا‌های دارای تنش آبی است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که حدود ۲۳ استان در کشور نسبت به وضعیت نرمال با بارش کمتری روبرو بودند و تنها ۸ استان بارش مطلوبی را در سال آبی جاری نصیب خود کرده اند.

در این میان از اواخر سال ۹۶ کاهش بی‌سابقه بارندگی‌های کشور و به تبع آن کاهش ذخیره آب سد زاینده رود به عنوان منبع مهم تامین کننده آب شرب شهر‌های اصفهان، یزد، کاشان و روستا‌های مسیر، نگرانی‌های متعددی را برای نحوه تامین آب شرب این مناطق در فصل تابستان ایجاد کرد.

با وجود تمهیدات وزارت نیرو برای جبران کسری آب مورد نیاز منطقه و کاهش تنش آبی در شهر‌های ذکر شده از طریق روش‌های مختلف همچون لزوم استفاده از پساب تصفیه شده در بخش صنایع آب‌بر منطقه، مدیریت شبکه و اصلاح الگوی مصرف، سد زاینده رود همچنان شرایط مناسبی ندارد.

در همین راستا حاج رسولی‌ها مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب بابیان کاهش ۵۶ درصدی موجودی مخزن سد زاینده رود نسبت به سال گذشته گفت: حجم نرمال مخزن این سد حدود یک میلیارد و ۲۳۹ میلیون مترمکعب است که در حال حاضر ذخیره آب این سازه به ۳۱۸ میلیون مترمکعب رسیده است که در مقایسه با سال گذشته کاهش ۱۵ درصدی داشته است و عملا ۷۴ درصد این سد خالی است.

این میزان ذخیره سازه در حالی است که نیاز شرب سالانه شهر‌های یاد شده از سد زاینده رود حدود ۴۰۰ میلیون مترمکعب است.

همچنین از میزان ذخیره فعلی سازه نیز حدود ۱۳۰ میلیون مترمکعب آن مربوط به حداقل حجم بهره‌برداری از سد است. این میزان از آب بایستی به منظور ارائه آب با کیفیت و حفظ پایداری سازه در سد داخل باقی بماند و مابقی آن به سمت پایین دست رها شود.

از طرفی ورودی به این سد در سال آبی جاری نیز به ۴۹۸ میلیون مترمکعب رسیده است که در مقایسه با سال گذشته افت ۵۶ درصدی داشته و فاصله زیادی با یک میلیارد و ۱۲۶ میلیون مترمکعب ورودی سال گذشته خود دارد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *