وضعیت حوزه کتاب بحرانی است/صدمهای که تیراژ پایین کتاب به سرانه مطالعه میزند
علی باباچاهی در گفت و گو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری با اشاره به وضعیت نامطلوب سرانه مطالعه در کشور گفت: میزان سرانه مطالعه در کشور بر اساس یک فهم عمومی بسیار پایین است. البته این موضوع لزوما بر اساس یک برآورد دقیق گفته نمیشود.
نویسنده مجموعه "در بیتکیه گاهی" با تبیین دلایلی که موجب وضعیت موجود در حوزه کتاب شده است، مطرح کرد: نخستین دلیلی که برای این مسئله میتوان ارائه کرد، تیراژ پایین کتابهای مختلف است.
مترجم کتاب "این هم یک شوخی بود" با توجه به میزان تیراژ کتابها گفت: اطلاعاتی که در زمینه تیراژ کتابها در سال جاری وجود دارد، نشان میدهد که تیراژ کتابها به ارقامی چون سیصد و دویست رسیده است.
سراینده مجموعه «آوای دریامردان» با اشاره به اینکه مسائل حوزه کتاب در موضوعات مختلف تالیف و ترجمه مشاهده میشود، بیان داشت: تیراژ کتابها در حوزههای تالیف و ترجمه و موضوعات مختلف از جمله هنری، اندیشهای و غیره به ارقام مذکور رسیده است. این موضوع جای تاسف و حتی تعجب دارد. لذا چنین مسائلی افسانه و خیالبافی نیست.
باباچاهی با تاکید بر اقداماتی که در حوزه کتاب صورت گرفته است، خاطرنشان کرد: این مسائل در حالی روی میدهد که دستاندرکاران حوزه کتاب نیز کم نیستند. مطالعه مجلات، روزنامهها و کتابها حکایت از تلاش بسیار در این حوزه حکایت دارد. از طرف دیگر تعدد ناشران در این حوزه دیده میشود.
وی با اشاره به راهکارهایی که برای برون رفت از وضعیت کنونی حوزه کتاب وجود دارد، تاکید داشت: این موضوع مستلزم این است که کتابخوانهایی باشند که کتابهای تولید شده را خریداری کنند تا امکان چاپ کتاب نیز وجود داشته باشد.
سراینده مجموعه «نم نم بارانم» با توجه به وضعیت بحرانی حوزه کتاب مطرح کرد: این نکته را باید اشاره کرد که با عینک بد بینی نمیتوان به مسائل حوزه کتاب نگریست؛ لذا لزوما ناشران این حوزه مسائل موجود را رقم نزدهاند. وضعیت کنونی در حوزه کتاب را میتوان وضعیت بحرانی نامید.