صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

عطایی: کاغذ موجود در بازار امروز نشر همان کاغذهای کشف شده از سوی قوه قضاییه است

۱۵ شهريور ۱۴۰۱ - ۰۸:۰۷:۱۵
کد خبر: ۴۴۰۹۱۳۵
مدیر انتشارات قدر ولایت گفت: کاغذ هایی که هم اکنون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان سهمیه دولتی در اختیار ناشران قرار می دهد در واقع از همان کاغذهایی است که توسط قوه قضاییه کشف و ضبط شده بود و در اختیار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار گرفت که آرام آرام به بازار تزریق می‌شود.

احمد عطایی در گفت‌وگو با میزان پیرامون ورود قوه قضاییه به موضوع کاغذ به بازار نشر گفت: نظارت قوه قضاییه بر عملکرد واردکنندگان یکی از نکات مهمی است که در طی ماه های اخیر به اجرا گذاشته شده و حرکتی مهم و ضروری محسوب می شود.  

وی شناسایی و نظارت بر عملکرد واردکنندگان را مهم دانست و تاکید کرد: گرفتن احراز هویت از کسانی که اقدام به گرفتن ارز دولتی و نیمایی و یا هر گونه تسهیلات دولتی کرده اند تا به واسطه آن مواد اولیه برای حوزه های مختلف فرهنگی از جمله حوزه نشر و کتاب را فراهم کنند امری مهم و اجباری است.

عطایی تصریح کرد: نظارت از زمان ورود کالاهای وارداتی به گمرک تا اینکه به کدام انبارها می روند که نیاز بازار را برآورده نمی کنند و در نهایت بستر را برای التهاب بازار کاغذ فراهم می کنند نکته ای مهم و قابل توجه است.

وی تاکید کرد: کاغذ هایی که هم اکنون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان سهمیه دولتی در اختیار ناشران قرار می دهد در واقع از همان کاغذهایی است که توسط قوه قضاییه کشف و ضبط شده بود و در اختیار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار گرفت که آرام آرام به بازار تزریق می‌شود.

این میزان کاغذ کفایت نمی کند

مدیر انتشارات قدر ولایت میزان کاغذهایی که از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به ناشران تعلق می گیرد را مورد بررسی قرار داد و افزود: میزان کاغذهایی که از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و کارگروه تخصیص کاغذ و در نهایت به ناشران ارائه می شود بسیار محدود است به عنوان مثال یک ناشر برای انتشار کتاب هایش حدود ۲۰۰ بند کاغذ نیاز دارد اما کاغذی که از وزارت فرهنگ دریافت می کند تنها ۵۰ بند است لذا برای انتشار تمام کتاب ها این میزان کاغذ کفایت نمی کند از سوی دیگر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ناشران را موظف کرده است تا در کتاب ها حتما درج کنند  که «این کتاب با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به چاپ رسیده است».

عطایی به هزینه های تولید کتاب اشاره و بیان کرد: هزینه های بالای تولید کتاب تنها مختص یک کالا مثل کاغذ نبوده  بلکه بسیاری از کالاها و خدماتی که در این حوزه داده می شود هزینه های سرسام آوری دارد در این میان تنها کاغذ است که از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد با تخفیف و تسهیلات به ناشر داده نمی‌شود.

هزینه های بالای مواد اولیه کتاب کودک

مدیر انتشارات قدر ولایت ابراز کرد: کارگروه کاغذ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تنها کاغذ تحریر را ارائه می کند اما من به عنوان ناشر چنانچه قصد چاپ و انتشار یک کتاب برای کودک را داشته باشم مجبور هستم از کاغذهای گلاسه استفاده کنم این به جز کاغذ گلاسه روی جلد کتاب بوده که هزینه بسیاری را طلب می‌کند.

وی عدم حمایت و همکاری بین حلقه های صنعت نشر را امری مهم و ضروری دانست و بیان کرد: هماهنگی برای حوزه‌های مختلف مانند چاپ، صحافی، لیتوگرافی و زینک هرکدام هزینه‌های بسیار بالایی را طلب می‌کند و نکته قابل توجه اینکه هر یک از آنها نرخ خودشان را دارند و هیچ گونه نظارتی بر نوع نرخ‌گذاری آنان وجود ندارد همه این عوامل سبب می‌شود تا ناشر دچار مشکل شود و ترجیح دهد نا هیچگونه کتابی منتشر نکند چون هزینه های بسیاری در این میان وجود دارد که باید قیمت آنها در نرخ پشت کتاب ها درج شود.

بار سنگین هزینه های جانبی

عطایی بار دیگر تاکید کرد:  وقتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از ما درخواست می کند که حتماً حمایت این وزارتخانه را درکتاب درج کنیم  آیا خبر از نرخ تمام شده کتاب دارد، این در حالی است که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تنها کاغذ تحریر را در اختیار ناشران قرار می دهند اما هزینه های دیگر همچون چاپخانه، صحافی، لیتوگرافی، فیلم، زینک و حتی حق پخش برای یک کتاب خبر ندارند.

مدیر انتشارات قدر ولایت پیشنهاد کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید ناشران را موظف کند که قیمت تولید کتاب و قیمت برای مصرف کننده را در کنار یکدیگر منتشر کنند تا میزان تلاش و سرمایه‌گذاری ناشر مشخص شود تا معیاری برای سنجش ناظران قرار گیرد.

وی به تلاش ناشران برای تولید کتاب با قیمت پایین اشاره و بیان کرد: همه ما تلاش داریم تا کتابی را تولید کنیم که خرید آن در توان خریداران و علاقمندان به کتاب و کتابخواتی باشد اما هزینه های جانبی برای ناشران گاهی به قدری زیاد تمام می‌شود که دشواری های فراوانی را پیش روی ناشر قرار می‌دهد.

 انتهای پیام/


برچسب ها: قوه قضاییه کاغذ

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *