صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

سامانه پنجره واحد مدیریت زمین در فارس رونمایی شد

۲۹ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۶:۴۲:۳۱
کد خبر: ۴۴۰۷۸۵۹
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
رئیس کل دادگستری فارس با اشاره به اینکه ما در قبال آیندگان مسئولیت داریم و باید زمین و منابع طبیعی را برای نسل آینده حفظ کنیم گفت: معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه با راه اندازی سامانه پنجره واحد زمین پیشگیری از سوء استفاده زمین خواران و متصرفین به اراضی ملی را تسهیل می کند.

خبرگزاری میزان -حجت الاسلام والمسلمین سیدکاظم موسوی در آیین رونمایی از سامانه پنجره واحد زمین که با حضور دکتر پورمند مدیرکل پیشگیری از وقوع جرم معاونت اجتماعی و پیشگیری قوه قضائیه و مدیران دستگاه های متولی امر زمین در استان فارس برگزار شد این اقدام مهم را در راستای جلوگیری از ساخت و سازهای غیر مجاز و تصرف اراضی ملی دانست.

وی در ادامه افزود: امروز این طرح معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه در استان فارس راه اندازی و رونمایی می شود وبا نظارت ویژه برقواعد زمین و گزارشات مردمی ضمن کنترل واگذاری اراضی و منابع طبیعی از تغییر کاربری های غیر مجاز نیز پیشگیری می کند.

رئیس کل دادگستری استان فارس با اشاره به اینکه زمین منبع محدودی است و برای توسعه فضاهای شهری نیازمند مسکن، مسجد و مدرسه هستیم، گفت: در راستای حفظ حقوق عامه و بیت المال دستگاه قضایی استان فارس مصمم است تا با همکاری، هماهنگی و تعامل لازم با دستگاه های اجرایی، قضایی امنیتی و نظامی و انتظامی ضمن هماهنگی لازم با دستگاه های متولی امر زمین ازجمله منابع طبیعی، امور اراضی و جهاد کشاورزی با کنترل و نظارت ویژه از منابع طبیعی و اراضی از تغییر کاربری و ساخت و سازهای غیر مجاز نیز جلوگیری کند.

حجت الاسلام والمسلمین موسوی از رفع تصرف 817 هکتار از اراضی ملی و زراعی استان فارس طی چهار ماه گذشته امسال خبر داد و بیان کرد: در سال جاری 40 هکتار از اراضی ملی بستر و حریم تالاب بین المللی ارژن رفع تصرف شد و علاوه براین 40 هکتار 600 قطعه مستحدثات غیرمجاز واقع در اراضی زراعی بالادست این تالاب به مساحت 260 هکتار شامل اسکلت های ساختمانی در حال ساخت و دیوارکشی اطراف قطعات تفکیکی نیز در راستای حفظ حقوق بیت المال و صیانت از منابع طبیعی و محیط زیست، از سوی دادستانی مرکز استان فارس بازپس گیری شد.

وی به موضوع ساخت و سازهای غیر مجاز در حریم رودخانه و غیر ضابطه مند روستاها نیز اشاره کرد و گفت: به منظور جلوگیری از حوادث طبیعی لازم است از ساخت و سازهای بدن ضابطه و غیرقانونی در حریم و بستر رودخانه ها و روستاها جلوگیری شود.

رئیس کل دادگستری استان فارس در ادامه به دیگر اقدامات قانونی در جهت جلوگیری از ساخت و سازهای غیر مجاز و تخریب و تصرف اراضی از ثبت اراضی ملی نام برد و خواهان ثبت اراضی و زمین شد و گفت: اقدامات اداره کل ثبت اسناد و املاک استان فارس در تثبیت اراضی در سال گذشته و سال جاری قابل قدردانی است و لازم است دستگاه ها و نهادها به منظور ثبت اراضی خود در راستای جلوگیری از سوء استفاده زمین خواران هر چه سریع تر اقدام نمایند و اداره کل ثبت نیز در کوتاهترین زمان ممکن نسبت به سند دار کردن اراضی اقدام می کند.

حجت الاسلام والمسلین موسوی در پایان به برخی از اقدامات مناسب معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان فارس در راستای کاهش آسیب های اجتماعی از کاهش آمار طلاق، کاهش سرقت و پیشگیری از اعتیاد در این استان خبر داد.

حسین پورمند در مراسم رونمایی از سامانه پنجره واحد مدیریت زمین در فارس با بیان اینکه صحبت از موضوعات پیشگیری در زمان کنونی هم آسان و هم سخت است، اظهارکرد: براساس گزارش‌ها ما از تئوری های پیشرفته پیشگیری عقب نیستیم؛ باید تحقیق کرد که چرا به‌رغم تمام تلاش ها خروجی کم است.

وی با اشاره به نظر کارشناسان در حوزه جامعه شناسی به ویژه در بخش پیشگیری، تصریح کرد: در برهه های زیادی از تاریخ در پیشگیری از وقوع جرم افتخارآفرین بودیم؛ حال در یکی از برهه‌های بحرانی قرار داریم و شاید در پیشگیری از وقوع جرم، آسیب های اجتماعی و غیره باید رویکردی شبیه رویکرد امیرکبیر داشته باشیم.

مدیرکل پیشگیری از جرم قوه قضاییه با بیان اینکه برنامه ها درست است و تامین زیرساخت ها نتیجه بخش خواهند بود، افزود: در برنامه ریزی های معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه چنین رویکردی مدنظر است و در حال پیگیر هستیم تا علت افزایش برخی جرایم و راهکارهای مهار آن‌ها را پیدا کنیم.

پورمند با اشاره به شعار سال و لزوم بهره‌گیری از فناوری های نوین در حوزه پیشگیری از جرایم و آسیب‌ها، اظهار کرد: سال گذشته با حمایت از یک شرکت فناوری متوجه تاثیر آن بر روی بحث پیشگیری شدیم، به طور مثال این شرکت با رصد سرقت تلفن همراه در 10 استان اول مقصد گوشی‎های سرقتی را پیدا کرده کهبا همکاری فراجا به برنامه بهتری رسیدیم.

وی در ادامه با اشاره به پنجره واحد زمین، تاکید کرد: با اجرای این سامانه که دستگاه های مختلفی در راه اندازی آن همکاری کردند، ما در حوزه زمین به نتیجه ماندگار و دائمی خواهیم رسید.

مدیرکل پیشگیری از جرم قوه قضاییه با بیان اینکه این سامانه عملکرد و ترک فعل هر یک از ارگان های مربوطه در این زمینه را ثبت می کند، گفت: این سامانه نواقصی هم دارد اما با همکاری و مطالبه گری ما اشکالات آن رفع خواهد شد؛ با اجرای این سامانه در استان می توان از سواستفاده های زمین جلوگیری کرده و سبب تحقق عدالت در این حوزه شد، چرا که بخش زیادی از مجوزها در حوزه زمین با دور زدن قانون صادر می شود که در این سامانه عملکرد افراد صادرکننده نیز رصد خواهد شد.

پورمند متذکر شد: باید زبان گویای افراد مظلوم باشیم، اگر کشاورزی دسترسی به مقامات ندارد اما شرایط گرفتن مجوز را دارد نباید دچار چالش و سختی شود و باید برای صدور مجوز به او کمک کنیم.

وی  با اشاره به زیر سامانه پایش اراضی،  بیان کرد: با استفاده از تصاویر ماهواره ای با رعایت اصولی و علمی می توان فعل و انفعالات زمین مانند «دیوارکشی، شخم زنی، چاه زدن و غیره» را رصد کرد، این سامانه باید به صورت هوشمند احتمال رفتار مجرمانه را رصد و پس از پایش اتفاقات را به کارتابل اداره مربوطه ارسال کند.

مدیرکل پیشگیری از جرم قوه قضاییه با تاکید بر لزوم وجود واکنش مناسب نسبت به جرم انجام شده، تاکیدکرد: این سامانه کارکرد ما را آسان تر می کند اما در مقابل خود ما را هم رصد خواهد کرد، با گزارش هر جرمی دادگستری باید نظارت لازم را داشته باشد تا پرونده ها در مدت زمان متناسب مورد بررسی قرار بگیرند.

پورمند با طرح فقدان امکانات در سازمان های متولی عرصه زمین، متذکر شد: هیچ سازمانی نباید به این بهانه وظیفه خود را ترک کند و در صورت کمبود امکانات باید تامین آن در بودجه سال بعد گنجانده شده تا این مشکل رفع شود.

وی افزود: هر‌کجا نیاز است قوه قضائیه کمبود امکانات را دنبال کند سازمان ها اعلام کنند و تا تامین آن پیگیری شود ترجیح سازمان برنامه و بودجه این است که بودجه بجای صرف درحقوق در امورعامه المنفعه صرف شود.

پورمند گفت: در سال گذشته بیش از ۳۵ هزار پرونده تغییر کاربری را در محاکم دادگستری رسیدگی شد، این تنها در حوزه تغییر کاربردی و بدون احتساب پرونده های بررسی شده در دادرسی ها است در حالیکه ۲۲ عنوان مجرمانه در حوزه زمین وجود دارد.

مدیرکل پیشگیری از جرم قوه قضاییه همچنین با تاکید بر نقش تعداد پرونده های تشکیلی، ابراز کرد: با اطلاع سریع از وقوع جرم، راحت تر می شود آن را بررسی کرد؛ به عنوان مثال چاه غیرمجازی که سال‌ها قبل حفر شده و مردم عادت به استفاده از آن دارند به سختی قابل اعمال قانون است.

پورمند با بیان اینکه استان فارس آخرین استان رونمایی از طرح پنجره واحد زمین است، تصریح کرد: در شهریورماه سال‌جاری این سامانه به صورت ارتباط زنده صوتی وتصویری «ویدئو کنفرانس» در کل کشور بهره برداری می شود و انتطار می رود سال آینده استان فارس در حوزه زمین یکی از بهترین عملکردها را با اجرای این سامانه داشته باشد.

وی همچنین اضافه کرد: از زمانی که معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه در این زمینه ورود کرد این سامانه در حال تبدیل شدن به یکی از اولویت‌هااست و سازمان برنامه و بودجه در حوزه زمین فقط به این سامانه بودجه خواهد داد و به همین دلیل سایر سامانه‌ها باید به سمت این سامانه بروند.

انتهای پیام/


برچسب ها: دادگستری اقدامات

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *