صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

دورنمای ارتباط ایران و پاکستان بعد از انتخابات اخیر/ عمران خان می‌چرخد؟

۰۷ مرداد ۱۳۹۷ - ۲۱:۰۰:۰۱
کد خبر: ۴۴۰۱۹۴
دسته بندی‌: سیاست
کارشناس مسائل پاکستان گفت: هم‌اکنون ارتش پاکستان در عربستان سعودی حضور دارد. خیلی سخت است که یک تغییر جدی در سیاست‌های دولت پاکستان در زمان عمران خان بوجود بیاید که به ایران نزدیک و از عربستان سعودی دور شود. شاید بتوان گفت، نوعی تعادل در روابط دو کشورف واقع‌بینانه‌تر است.
پیرمحمد ملازهی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سیاسی ، بابیان اینکه انتخابات اخیر در پاکستان در اصل رقابت بین سه جریان بود، اظهار داشت: این احزاب شامل حزب‌ «مسلم لیگ‌(شاخه نواز)» که دولت قبلی را در اختیار داشت، حزب «مردم» پاکستان که متعلق به خانواده بوتو است و در ایالت سند (Send) صاحب نفوذ است و همچنین حزب «تحریک انصاف» به رهبری عمران خان است که بیشترین آرا را در انتخابات اخیر کسب کرده است.

وی ادامه داد: حزب تحریک انصاف هم آن مقدار رأیی را که برای تشکیل دولت لازم بود به‌دست نیاورد و ناچار شد با احزاب کوچکتر و یا شخصیت‌های مستقلی که به پارلمان راه پیدا کردند، ائتلاف کند.

ملازهی عنوان کرد: حزب تحریک انصاف در تلاش است تا دولتی ائتلافی تشکیل دهد. البته هنوز وضعیت کاملا روشن نیست. در عین حال احزاب دیگر با پیروزی تحریک انصاف، مخالفت کردند و مدعی هستند تقلب صورت گرفته است.

کارشناس مسائل پاکستان اضافه کرد: با توجه به نزدیکی آقای عمران‌خان به ارتش، این تحلیل وجود دارد که ارتشی‌ها به نوعی حمایت کردند تا عمران خان روی کار بیاید.

وی درباره علت حمایت ارتشی‌ها از عمران خان نیز عنوان کرد: حزب نواز شریف و حزب مردم در مقاطعی خیلی با ارتش هماهنگ نبودند و در برخی سیاست‌های منطقه‌ای سعی می‌کردند، استقلال از خود نشان دهند که همین امر سبب شد، ارتش این بار اجازه ندهد که یکی از این دو حزب به قدرت برسند. البته انتظار نمی رفت حزب تحریک انصاف رای بالایی بیاورد آن هم در حدی که بتواند دولت و پارلمان ملی تشکیل دهد لذا ممکن است، طرح شائبه مهندسی انتخابات بی دلیل نباشد.

کارشناس مسائل پاکستان درباره دورنمای ارتباطات ایران و پاکستان پس از انتخابات اخیر در این کشور یادآور شد: عمران خان بعد از پیروزی خود در انتخابات گفت، ما می‌خواهیم مناسبات‌مان را با ایران بهبود بخشیم.  این موضوع برعکس گرایشی است که حزب مسلم لیگ شاخه نواز به عربستان سعودی داشت. در واقع عمران خان با این اظهارات نشان داد، دنبال این است تا توازنی در مناسبات منطقه‌ای به وجود بیاورد اما این بستگی به تحولات پاکستان و نیز سیاست‌های آمریکا در افغانستان دارد.

ملازهی گفت: برقراری رابطه جدی تر ایران و پاکستان بعد از انتخابات اخیر در این کشور بستگی به فشار‌هایی دارد که امریکا و هند به این کشور برای اینکه طالبان را پای میز مذاکره بیاورد یا ارتش حمایتش را از گروه‌های رادیکال اسلامی در کشمیر بردارد درعین حال اگر ارتش نتواند با آمریکایی‌ها به توافق برسد و کمک‌های مالی و نظامی امریکا معلق ویا قطع شود در آن صورت پاکستان، ناچار خواهد بود که درسیاست خارجی منطقه‌ای و  بین‌المللی اش تغییراتی ایجاد کند.

کارشناس مسائل پاکستان اضافه کرد: اگر این اتفاق بیفتید قابل قبول است که عمران خان تلاش کند به ایران نزدیک شود و مناسباتی که در زمان نواز شریف با عربستان سعودی داشتند را تعدیل کند، ولی این بستگی به مجموعه شرایطی دارد که پیش می‌آید.

وی گفت: هم‌اکنون ارتش پاکستان در عربستان سعودی حضور دارد و نیرو برای کمک به عربستان سعودی فرستاده است. خیلی سخت است که یک تغییر جدی در سیاست‌های دولت پاکستان در زمان عمران خان بوجود بیاید که به ایران نزدیک شود و از عربستان سعودی دور شود. شاید بتوان گفت، نوعی تعادل در روابط دو کشورف واقع‌بینانه‌تر  است.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *