صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

دلالان کاغذ بازار نشر و چاپ را نابود کرده‌اند/حذف کتاب از سبد خرید خانواده‌ها بسیار خطرناک است

۰۸ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۹:۰۰:۰۱
کد خبر: ۴۴۰۱۰۹
دسته بندی‌: فرهنگی ، عمومی
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: در حال حاضر دو راهکار برای کنترل بازار کاغذ وجود دارد. اول حمایت از تولید داخلی و بالا بردن کیفیت و کمیت این تولیدات در حد خودکفایی است. راهکار دوم اینکه تا رسیدن به خودکفایی کاغذ، دولت باید از ناشرین و چاپخانه ها حمایت کند تا مشکل کاغذ مرتفع شود.

حجت الاسلام احمد سالک کاشانی عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگی ، درخصوص وضعیت فعلی نرخ و موجودی کاغذ در کشور گفت: کاغذ یکی از کالاهای اساسی کشور است. امروزه کارخانه‌های تولید کاغذ در کشور موجود هستند اما پاسخگوی نیاز کاغذ در جامعه نیستند.

وی در همین راستا ادامه داد: با توجه به عدم رفع نیاز کاغذ بازار، نیازمند واردات کاغذ هستیم و لذا وزارت ارشاد باید این واردات را ساماندهی کرده و بر آن نظارتی درست داشته باشد و ببیند چگونه می‌توان بازار واردات را کنترل کرد.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس درباره سخنان صالحی امیری وزیر ارشاد درباره بازار کاغذ اظهار کرد: واقعیت امر من از اظهارات وزیر ارشاد درباره وجود کاغذ در کشور اطلاع چندانی ندارم تا بتوانم ارزیابی درستی نسبت به آن داشته باشم اما این را می‌دانم امروز نیازمند تامین کاغذ در جامعه هستیم.

وی قاچاق کاغذ را مشکلی جدی خواند و افزود: مثل اکثر کالاهایی که در بخش واردات درگیر قاچاق و مشکلات می‌شوند، کاغذ نیاز فارغ از این مشکلات نیست و نباید از آن غافل شد.

سالک وجود دلالان کاغذ را مخرب دانست و افزود: مصیبتی که صنعت کاغذ و چاپ از دلالان می‌کشد بر کسی پوشیده نیست. جلوگیری از فعالیت دلالان نکته‌ای که باید به آن رسیدگی شود.

عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس درباره تولید کاغذ از منشاء چوب در کشور ادامه داد: این اشکال بر تولید کاغذ وارد است و کسی آن را رد نمی‌کند؛ اما تلاش ما بر آن بوده که کیفیت تولید کاغذ در داخل کشور بالا برود. مدیران دولتی و خصوصی طی سالهای گذشته قول‌هایی داده‌اند اما این مشکل کیفیت کاغذ همواره برای ناشرین و چاپخانه‌ها وجود داشته است.

وی اذعان کرد: کمیسیون فرهنگی تاکنون دو حرکت در جهت حمایت از بخش کاغذ انجام داده است. در دوره نهم که مسئول کمیسیون بودم به مدت یکسال در بخش کاغذ نظارت ویژه داشتیم و با حضور چهار وزیر مشکلات کاغذ را به صورت جدی بررسی کردیم. علاوه بر آن در دوره اخیر به دلیل رشد قیمت کاغذ، کمیسیون جلسه ویژه ای با وزیر ارشاد و مسئولین مربوطه گذاشت تا راه حلی برای مشکلات طرح ریزی شود.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس افزایش قیمت کاغذ را مرتبط با کاهش سرانه مطالعه کتاب اعلام کرد و افزود: افزایش قیمت کاغذ و در کنار آن افزایش قیمت کتاب باعث می‌شود کتاب از سبد کالای خانوار حذف شود که بسیار خطرناک است. لذا در این بخش دولت یا باید یارانه اختصاص دهد و یا اینکه با برنامه حمایتی ویژه‌ای نیاز کاغذ چاپخانه‌ها و ناشرین را تامین کند تا کتاب با قیمتی ارزان در اختیار مردم قرار گیرد.

وی با تاکید بر تاثیر نوسانات ارز در بخش کاغذ ادامه داد: متاسفانه مشکل خرید کاغذ با ارز دولتی و فروش آن به قیمت ارز آزاد مانند سایر کالاها در بخش کاغذ هم وجود دارد که خوشبختانه قوه قضائیه در حال پیگیری پرونده های مربوط به این بخش است.

سالک با اشاره به دو راه حل کنترل بازار کاغذ خاطرنشان کرد: در حال حاضر دو راهکار برای کنترل بازار کاغذ وجود دارد. اول حمایت از تولید داخلی و بالا بردن کیفیت و کمیت این تولیدات در حد خودکفایی است. راهکار دوم اینکه تا رسیدن به خودکفایی کاغذ دولت باید از ناشرین و چاپخانه ها حمایت کند تا مشکل کاغذ مرتفع شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *