صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ضرورت تداوم پیگیری‌های قوه قضاییه به وضعیت کاغذ در کشور/ آزاد سازی 63 هزار تن کاغذ از انبارهای استان هرمزگان ارزشمند بود

۲۵ مرداد ۱۴۰۱ - ۰۹:۲۰:۰۸
کد خبر: ۴۳۹۹۷۶۶
مدیر انتشارات شهید ابراهیم هادی گفت: ورود قوه قضاییه در حوزه کاغذ بسیار مهم و ارزشمند بوده همچنین برخورد با واردکنندگان متخلفی که با گرفتن ارز نیمایی؛ اقدام به وارد کردن کاغذ و سپس فروش آن در بازار آزاد کردند ضروری است.

مجتبی عمادی در گفت‌وگو با میزان پیرامون آزاد سازی 63 هزار تن کاغذ از انبارهای استان هرمزگان توسط قوه قضاییه گفت: کاغذ از جمله کالاهای اساسی در حوزه نشر است کمبود کاغذ طی دوسال اخیر مشکلات بسیاری را برای ناشران فراهم کرده و برخی از ناشران را با وجود کارنامه های درخشان در عرصه تولید کتاب های ارزشمند از دور فعالیت خارج کرد.

 وی ادامه داد: ورود قوه قضاییه در حوزه کاغذ بسیار مهم و ارزشمند بوده همچنین برخورد با واردکنندگان متخلفی که با گرفتن ارز نیمایی؛ اقدام به وارد کردن کاغذ و سپس فروش آن در بازار آزاد کردند ضروری است. یکی از این وارد کنندگان متخلف با یک حساب سرانگشتی 75 میلیارد تومان سود به دست آورده بود البته با هوشیاری پلیس و قوه قضاییه این فرد دستگیر شد.

عمادی به مقایسه قیمت کاغذ در سالهای گذشته و اکنون پرداخت و ابراز کرد: در سال 96 کاغذ را بندی 200 هزار تومان خریداری می کردیم اما امروز همین کالا را با قیمت یک میلیون تومان برای هر بند باید خریداری کنیم در چنین شرایطی قیمت چاپ و مواد اولیه نیز افزایش پیدا کرده بدین ترتیب قیمت پشت جلد یک کتاب بسیار بالا تمام می شود و این برای جامعه ای که خرید و مطالعه کتاب در درجه دوم اولویت های آنان قرار دارد به صرفه نخواهد بود.

کاهش خرید کتاب

وی اشاره ای به مشکلات اقتصادی و تاثیر آن بر خرید کتاب داشت و بیان کرد: تورم و مشکلات اقتصادی سبب شده تا سبد خرید مردم کوچکتر شده و بخش فرهنگی در این میان کنار گذاشته شود لذا خرید کتاب و مطالعه کاهش چشم گیری پیدا کرده است. خود من به عنوان یک ناشر برای تامین کاغذ در ابتدای سال جاری حدود 60 میلیون تومان نقدا هزینه پرداخت کردم این هزینه گزافی برای ناشران محسوب می شود.

مدیر انتشارات شهید ابراهیم هادی به بازگشت سرمایه ناشران اشاره و اظهار کرد: بازگشت سرمایه به دلیل عدم خرید کتاب بسیار زیاد رخ می دهد و این برای ناشرانی که تمام همتشان را برای تولید کتاب آن هم کتاب های حوزه مقاومت بوده نامناسب است زیرا توان تولید را از ما می گیرد.

لزوم ورود قوه قضاییه در کوتاه کردن دست خلافکاران حوزه کاغذ

عمادی به ضرورت ورود قوه قضاییه در کوتاه کردن دست خلافکاران اشاره و ابراز کرد: بازار سیاهی که برای کاغذ ایجاد شده به علت عدم نظارت درست بر واردات و توزیع کاغذ در سطح جامعه است در عین حال نیاز بازار برای تولید کتاب نیز زمینه را برای ایجاد یک چالش عمیق به همراه داشته لذا ورود بخش هایی همانند قوه قضاییه می‌تواند کمک شایانی به بهبود این شرایط بکند.

حضور رقیب در بازار

مدیر انتشارات شهید ابراهیم هادی وضعیت ناشران را نامناسب خواند و بیان کرد: ناشران پس از تعطیلی حاصل از نگرانی های اپیدمی کرونا با چالش جدیدی مواجه شدند در عین حال رقیب خطرناک آنان یعنی فضای مجازی شرایط را بسیار سخت تر کرد و تعداد مخاطبان و مطالعه کنندگان را تا حدود بسیاری کاهش داد.

تیراژهای محدود

وی تصریح کرد: چاپ کتاب به صورت افست دیگر به صرفه نیست در عین حال تولید این کالای فرهنگی را با دستگاه های دیجیتالی نمی توان مناسب دانست از سوی دیگر تیراژهای محدود و کمی در چاپ دیجیتال وجود دارد که مناسب نشر ایران نخواهد بود در این شرایط ضروری است تا ارگان های ذی ربط مشکل کاغذ را جدی بگیرند و آن را پی گیری کنند.

عمادی به کاغذهایی که اخیرا از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت کرده اشاره و خاطرنشان کرد: طی ماه اخیر مقدار کمی کاغذ از وزارت فرهنگ بعد از مدتها دوندگی برای چاپ کتاب دریافت کردم اما به قدری کم بود که پاسخگوی نیاز انتشاراتی پرکاری همانند شهید ابراهیم هادی نبود از سوی دیگر تجدید چاپ و منتشر کردن کتاب های چاپ اولی کاغذ بسیاری می خواهد از این رو نیاز ما به کاغذ بسیار زیاد است.

 انتهای پیام/


برچسب ها: قوه قضاییه کاغذ

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *