باید و نبایدهای انتخاب رشته
خبرگزاری میزان _ روزنامه خراسان نوشت: سوالات زیادی هست که این روزها علاوه بر ذهن بیش از یک میلیون و ۱۵۷هزار داوطلب کنکوری مجاز به انتخابرشته، خانوادههای آنها را هم به خودش مشغول کرده است. اهمیت انتخاب رشته از کنکور بیشتر نباشد، قطعا کمتر هم نیست.
طبق اعلام سازمانسنجش، فرایند انتخاب رشته از دیروز هفدهم مرداد آغاز شده است و تا روز شنبه بیستودوم مرداد ادامه دارد. در این مطلب، از مهمترین توصیهها به داوطلبان کنکوری برای انتخابرشته گفتیم تا در آینده نزدیک بهخاطر این تصمیمشان، پشیمان نشوند و حسرت نخورند.
دفترچه انتخابرشته را نمیخوانید
باتوجه به اینکه انتخاب رشته کاری اصولی است، پس بهتر است در این زمینه از تجربیات مشاورانی که در این حوزه تخصص کافی دارند، استفاده کنید چون آنها در زمینه معرفی رشتهها، میزان ظرفیت دانشگاهها و... اطلاعات مفیدی را در اختیار شما قرار خواهند داد.
با این حال، شما باید حتما دفترچه راهنمای انتخاب رشتههای تحصیلی برای دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی سال 1401 را که حاوی تمامی شرایط و ضوابط اختصاصی رشتههای مختلف تحصیلی دورههای روزانه، نوبت دوم(شبانه)، مجازی، پردیس خودگردان و ظرفیت مازاد، دانشگاه پیامنور، مؤسسات آموزش عالی غیرانتفاعی و غیردولتی است و روی سایت سازمان سنجش منتشر شده، با دقت بخوانید.
ویژگیهای شخصیتیتان را در نظر نمیگیرید
مهمترین عاملی که در انتخاب رشته موثر است، ویژگیهای شخصیتی است که در بسیاری از موارد نادیده گرفته میشود. هر فردی دارای الگوهایی از تفکر، ادراک، احساسات و رفتار منحصر به خودش است. ویژگیهای شخصیتی معمولا در طول زندگی فرد ثابت میماند.
بسته به تفاوتهای شخصیتی، افراد میتوانند عجول یا صبور، برونگرا یا درونگرا، مضطرب یا آرام و ... باشند. رشته و به تبع آن شغل، باید به صورتی انتخاب شود که با ویژگیهای شخصیتی شما هماهنگ باشد. در غیر این صورت در طول تحصیل و زمان کاری دچار ناسازگاری با موقعیت میشوید.
شنبه آینده انتخابرشته میکنید!
با توجه به اینکه امسال مهلت انتخاب رشته 17 تا 22 مرداد تعیین شده، سعی کنید در روزهای پنجشنبه و جمعه این کار را انجام دهید چون برخی داوطلبان به دلیل اینکه انتخاب رشته را به روزهای آخر موکول میکنند، در لحظات پایانی آن را بدون دقت و با استرس زیادی انجام میدهند و این کار میتواند اشتباه در پر کردن فرم را به وجود آورد. البته واضح است که ابتدا باید بررسیهای لازم را انجام دهید اما تلاش کنید هرچه زودتر به جمعبندی برسید.
درباره اهمیت علاقه دچار افراط و تفریط میشوید
سعی کنید انتخاب رشته مبتنی بر علاقه فردی باشد چون تجربه ثابت کرده است اگر فردی به رشتهای علاقه داشته باشد، احتمال موفقیت بالاتری در دانشگاه و سپس بازار کار دارد نسبت به کسی که بدون علاقه کافی و صرفا برای داشتن منزلت اجتماعی بالاتر و تحت تأثیر حرفهای دیگران، رشتهای را بدون بررسی علاقه مندی خود انتخاب میکند.
علاقهمندی به رشته تحصیلی باعث میشود تا با پشتکار بیشتری درس بخوانید و سختیهای احتمالی در مسیر راه را با جان و دل تحمل کنید. البته باید توجه داشته باشید که علاقه به تنهایی کافی نیست و باید توانمندیهای فردی راهم در نظر گرفت.
3 حالت را برای انتخابرشته در نظر نمیگیرید
برای اولویتبندی رشتهها در سه وضعیت خوشبینانه، واقعبینانه و حتی بدبینانه باید شرایطی را در نظر بگیرید. در رشتههای خوشبینانه احتمال قبولی شما کم است، در رشتههای واقع بینانه احتمال قبولی شما بیشتر است و در رشتههای کف قابلقبول به احتمال بسیار قبول میشوید پس طوری رشتهها را انتخاب کنید که از هر سه گروه در آن باشد. با این تصور که امکان قبول شدن در بعضی رشتهها کمتر است، از انتخابشان صرف نظر نکنید.
خودتان را از کنکور سال آینده محروم میکنید
نکته پایانی هم اینکه مراقب باشید از کنکور سال آینده محروم نشوید چرا که داوطلبان در صورت انتخاب رشتههای دوره روزانه و قبولی در آن، تحت هیچ شرایطی حق شرکت در آزمون سراسری سال آینده برای انتخاب رشتههای روزانه را ندارند.
همچنین توجه داشته باشید پس از تایید نهایی کد رشتههای انتخابی توسط متقاضی، شمارهای ۱۵ رقمی توسط سیستم به عنوان رسید انتخاب رشته در اختیار متقاضی قرار میگیرد. تا زمانی که این کد را دریافت نکنید، فرایند انتخاب رشته شما تکمیل نشده است.
- بیشتر بخوانید:
- داوطلبان کنکور سراسری مراقب افراد سودجو باشند
انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.