تکمیل دستاوردهای کوانتومی تا پایان سال/ مزایای فناوری کوانتومی در ارتباطات، بیولوژی و حسگرها
رئیس سازمان انرژی اتمی، مزایای فناوری کوانتومی در مقولههایی همچون ارتباطات، محاسبهگری، بیولوژی و حسگرها را تشریح کرد.
وی با تشریح چیستی فناوری کوانتومی بیان داشت: فناوری کوانتومی در ارتباط با پدیدههایی است که در سطح اتمی و زیر اتمی اتفاق میافتد و این پدیدهها به گونهای است که با برداشتهای روزمره ما از مسایل طبیعی ناسازگار است.
رئیس سازمان انرژی اتمی بیان داشت: ما برای ورود به عرصه فناوری کوانتومی باید بتوانیم فوتونها و الکترونهای درهم تنیده را جدا کنیم؛ پس از جدایی، بهره برداری لازم به عمل میآید؛ بنابراین کلید ورود به این فناوری، جداسازی ذرات مورد اشاره است.
صالحی افزود: در بُعد آزمایشگاهی، ما توانستیم فوتونهای درهم تنیده را از هم جدا کنیم و مطابق برنامه ریزی انجام شده میخواهیم تا انتهای سال این فوتونها را در فاصله ۷ کیلومتری قرار دهیم و اطلاعاتی به آنها تزریق کنیم تا این فوتونها در همان لحظه اطلاعات را دریافت کنند؛ حالا این فاصله را هزار کیلومتر در نظر بگیرید.
وی با اشاره به امتیازات فیزیک کوانتومی در ۵ حوزه، به مقوله ارتباطات اشاره کرد و گفت: در حال حاضر نخستین ماهواره مرتبط با این فناوری توسط چینیها پرتاب شده که میتواند به فاصله ۶۰۰ مایل این درهم تنیدگی را انجام دهد؛ ما امیدواریم تا آخر سال در این فناوری به ۷ کیلومتر و پس از آن به سرعت به ۱۵ کیلومتر برسیم.
صالحی در پایان به مزایای فناوری کوانتومی در مقولههایی همچون محاسبهگری، بیولوژی و حسگرها نیز اشاره کرد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *